۱۳۹۹ شهریور ۱۰, دوشنبه

متهم به تجاوز به دختران دانشجو:به خاطر هيجان دست به اين كار زدم

 شهریور ۱۰, ۱۳۹۹ 

متهم به تجاوز به دختران دانشجو: «به خاطر هیجان دست به این کار زدم!»

خبرگزاری هرانا – کیوان امام وردی، متهم به تجاوز به دانشجویان دختر پردیس هنرهای زیبا دانشگاه تهران، که چندی پیش توسط پلیس بازداشت شد، در بازپرسی ها میگوید، به خاطر هیجان به قربانیان تجاوز کرده است. این متهم به دستور بازپرس پرونده برای بررسی روانی به پزشکی قانونی معرفی شده است.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از روزنامه ایران، چندی قبل هشتگی در فضای مجازی به راه افتاد که در آن دختران و زنانی را که مورد تعرض و آزار جنسی قرار گرفته بودند تشویق کرد تا پرده از این ماجرا بردارند.

به دنبال این هشتگ بود که سریال آزار و اذیت های مردی به نام کیوان امام وردی از سوی قربانیان یکی یکی برملا شد و هر دختر با انتشار ماجرایی راز آزارهای خود از سوی این جوان را فاش کرد. آنها مدعی شدند پس از آشنایی با این پسر و رفتن به خانه وی با خوردن مشروبات الکلی بیهوش شده و قربانی تجاوز او شده‌اند.

بدین ترتیب پرونده‌ای در شعبه سوم دادسرای امنیت اخلاقی تشکیل و به دستور بازپرس روح الله رضاپور گتابی، متهم بازداشت شد.این متهم ۳۳ ساله لیسانس باستان‌شناسی دارد و در مغازه کتابفروشی دوستش مشغول به کار بود.

وی همچنین علاوه بر باستان‌شناسی علاقه زیادی به بومگردی دارد و تورهای گردشگری نیز برگزار می‌کرد. متهم در بازجویی‌ها مدعی شده که با قربانیانش در فضای مجازی آشنا شده و آنها با پای خود به خانه‌اش آمده‌اند و فقط به خاطر هیجان این کارها را انجام داده است و هیچ تنفری از زنان نداشته است.

متهم گفت در تمام موارد سعی داشته که به سوژه‌هایش علاقه‌مند نشود. او تنها دل به یک دختر بسته بود که با گذشت یک سال از رابطه‌شان به دلیل اختلافات معمولی این رابطه پایان یافته بود. بازپرس پرونده متهم را برای بررسی روانی به پزشکی قانونی معرفی کرده است و تحقیقات برای شناسایی سایر شاکی‌ها و اتهامات وی ادامه دارد.

پیشتر در تاریخ ۴ شهریور ۹۹، رئیس پلیس تهران از بازداشتکیوان امام وردی، متهم به اغفال و تجاوز به دانشجویان دختر پردیس هنرهای زیبا دانشگاه تهران خبر داد و اعلام کرد ماموران پلیس امنیت عمومی تهران با رصد فضای مجازی با شکایت‌های متعددی روبرو شدند که نشان می‌داد وی با فریب دختران دانشجو و کشاندن آنها به خانه خود اقدام به آزار و اذیت آنان کرده است.

بى خبرى از حمزه درويش پس از انتقال از زندان لاكان رشت به مكانى نامعلوم

 شهریور ۱۰, ۱۳۹۹ 

بی‌خبری از حمزه درویش پس از انتقال از زندان لاکان رشت به مکانی نامعلوم

خبرگزاری هرانا – حمزه درویش، زندانی سنی مذهب روز پنج‌شنبه ۶ شهریورماه از زندان لاکان رشت به مکان نامعلومی منتقل شد. گفته می‌شود ماموران در زمان انتقال آقای درویش دست‌ها، پاها و چشمان وی را بسته‌اند. از سوی دیگر آقای درویش طی روزهای اخیر تماسی با خانواده خود نداشته و این امر باعث نگرانی خانواده وی شده است.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، روز پنج‌شنبه ۶ شهریورماه ۱۳۹۹، حمزه درویش، زندانی سنی مذهب از زندان لاکان رشت به مکان نامعلومی منتقل شد.

یک منبع نزدیک به خانواده آقای درویش در خصوص آخرین وضعیت وی به هرانا گفت: “حمزه درویش زمان از روز پنج‌شنبه با خانواده خود تماس نگرفته و روز یکشنبه ۹ شهریور یکی از همبندی‌های او با خانواده‌اش تماس گرفت و از انتقال وی به مکان نامعلومی خبر داد. بنا به گفته این فرد ماموران در زمان انتقال دست‌ها، پاها و چشمان حمزه را بسته بودند. اکنون خانواده آقای درویش نگران وضعیت وی هستند”.

هرانا هفته گذشته در گزارشی از ضرب و شتم و تهدید این زندانی توسط افرادی که خود را ماموران اداره اطلاعات رشت می‌خواندند خبر داد. ماموران مورد اشاره به او گفته بودند که اگر با اداره اطلاعات همکاری نکند عواقب بدی در انتظارش خواهد بود و برای وی پرونده سازی خواهند کرد. نهایتا به او ۱۰ روز فرصت دادند تا به پیشنهاد آنان برای همکاری فکر کند.

آقای درویش از تاریخ ۳۰ تیرماه در اعتراض به عدم رعایت اصل تفکیک جرایم و با درخواست بازگشت به زندان رجایی شهر کرج دست به اعتصاب غذا زد و در تاریخ ۲۵ مرداد به اعتصاب خود پایان داد.

حمزه درویش، زندانی ۲۶ ساله اهل تالش مدعی است در سال ۹۳ نیروهای یک گروه بنیادگرای مستقر در سوریه با فریب، او را به ترکیه کشانده و سپس به سوریه منتقل کرده‌اند. مدتی را در زندان داعش بوده و سپس با دریافت امان نامه‌ای از سفارت ایران در ترکیه به ایران فرار کرده و خود را به نیروهای امنیتی معرفی کرده است و حتی این شانس را داشته که با قید ضمانت آزاد باشد و به شغل پرورش بلدرچین مشغول شود.

حمزه درویش پس از یک سال آزادی با قرار وثیقه مجددا بازداشت و در دادگاهی پر ابهام به ۱۵ سال حبس محکوم شده است.پس از ا

عدم اجراى تفكيك جرايم؛تهديد و آزار زهرا صفايى،پرستو معين و فروغ تقى پور در زندان قرچك ورامين

 شهریور ۱۰, ۱۳۹۹ 

عدم اجرای اصل تفکیک جرایم؛ تهدید و آزار زهرا صفایی، پرستو معینی و فروغ تقی پور در زندان قرچک ورامین

خبرگزاری هرانا – زهرا صفایی، پرستو معینی و فروع تقی پور متهمان سیاسی در زندان قرچک ورامین طی روزهای اخیر توسط تعدادی از زندانیان جرائم عمومی در این زندان مورد تهدید و آزار و اذیت قرار گرفتند. عدم رعایت اصل تفکیک جرایم و بی‌توجهی مسئولین به مسئولیت حفظ امنیت و سلامت زندانیان از جمله دلایل بروز این قبیل وقایع است. علیرضا شیرمحمدعلی، زندانی سیاسی از برجسته ترین مواردی است که در سایه عدم تفکیک جرایم و بی توجهی مسئولین توسط زندانی دیگری در زندان تهران بزرگ در سال ۹۸ به قتل رسید.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، زهرا صفایی، پرستو معینی و فروع تقی پور متهمان سیاسی در زندان قرچک ورامین طی روزهای اخیر توسط تعدادی از زندانیان جرائم عمومی در این زندان مورد تهدید و آزار و اذیت قرار گرفتند.

یک منبع مطلع از شرایط این شهروندان در این خصوص به هرانا گفت: “طی روزهای گذشته دو تن از زندانیان جرائم عمومی، زهرا صفایی، پرستو معینی و فروغ تقی پور را مورد تهدید قرار داده و به آنها فحاشی‌های رکیک جنسی می‌کنند. این زندانیان در آخرین مورد شنبه شب ضمن توهین به آنها حمله کرده و تهدید کردند که این افراد را مورد ضرب و شتم قرار می‌دهند. پیشتر هم چند بار کارت تلفن آنها در بند مفقود شده. اصلا باورپذیر نیست که چنین حملاتی در زندان اتفاق بیفتد و زندانبانان و مهدی محمدی، رئیس زندان قرچک ورامین خبر نداشته باشند. نهایتا روز گذشته خانم صفایی به مسئولان زندان گفته “ما اینجا احساس امنیت جانی نداریم و شب‌ها در اتاق یا هنگام رفتن به سرویس بهداشتی هم احساس امنیت نمی‌کنیم. این دو زندانی جرائم عمومی که به نظر ما از پیش توسط نیروهای امنیتی تحریک شده‌اند را به بند دیگری منتقل کنید”.»

عدم رعایت اصل تفکیک جرایم، تهدید، توهین و ضرب و شتم زندانیان سیاسی توسط زندانیان دیگر مسبوق به سابقه است؛ با این حال طی ماه‌های اخیر این امر افزایش داشته است. در یکی از این موارد خانم صفایی خود در خردادماه امسال نیز توسط زندانیان متهم به جرایم خشن تهدید به قتل شد.

در مردادماه امسال سه تن از زندانیان محبوس در بند ۸ زندان اوین در وقایعی جداگانه توسط تعدادی از زندانیان جرائم عمومی در این زندان مورد ضرب و شتم قرار گرفتند و تهدید شدند.  پیش از این در تاریخ ۵ مردادماه نیز امیرحسین میرخلیلی، یکی از هواداران عرفان حلقه محبوس در زندان اوین بصورت مشابهی توسط یکی از زندانیان جرائم عمومی مورد ضرب و شتم قرار گرفت. سال گذشته نیز چهار زندانی دیگر ازجمله یاسمن آریانی در زندان قرچک ورامین توسط زندانیان جرائم عمومی مورد ضرب و شتم قرار گرفتند.

زهرا صفایی و دخترش پرستو معینی به همراه فروع تقی پور (۲۵ ساله) و مادرش نسیم جباری (۵۸ ساله) در تاریخ ۵ اسفندماه ۹۸ توسط نیروهای امنیتی در تهران بازداشت و به بازداشتگاه وزارت اطلاعات موسوم به بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل شدند. خانم جباری در آستانه نوروز با تودیع قرار از زندان آزاد شد. زهرا صفایی، پرستو معینی و فروغ تقی پور نیز اواخر فروردین ۹۹ از زندان اوین به زندان قرچک ورامین تبعید شدند. خانم صفایی پیشتر در تاریخ ۸ تیرماه با تودیع قرار وثیقه ۳۰۰ میلیون تومانی به صورت موقت و تا پایان مراحل دادرسی از زندان قرچک ورامین آزاد و در تاریخ  ۵ مردادماه پس از حضور در دادسرای اوین با افزایش ۱۰ برابری میزان وثیقه (سه میلیارد تومان) مواجه شده و در نتیجه بازداشت و روز دوشنبه ۶ مرداد به زندان قرچک ورامین منتقلشد.

زهرا صفایی، پرستو معینی و فروع تقی پور هم اکنون در بند ۵ زندان قرچک ورامین بسر می‌برند.

اتهام این شهروندان “همکاری با یکی از سازمان‌های مخالف نظام (سازمان مجاهدین خلق ایران)” عنوان شده است.

هرانا پیشتر در گزارشی از فشار نهادهای امنیتی بر زهرا صفایی، پرستو معینی و فروع تقی پور متهمان سیاسی در زندان قرچک ورامین خبر داده و گفته بود: پرستو معینی و فروع تقی پور متهمان سیاسی در زندان قرچک ورامین تحت فشار نهادهای امنیتی قرار دارند. زهرا صفایی اخیرا توسط زندانیان متهم به جرایم خشن تهدید به قتل شده است. این شهروندان که اوایل اسفند ۹۸ توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به بازداشتگاه وزارت اطلاعات موسوم به بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل شدند، در جریان بازجویی‌ها تحت فشار برای انجام اعتراف تلویزیونی قرار گرفتند. همچنین این متهمان سیاسی به دستور قاضی از دسترسی به وکیل انتخابی خود محروم شده و به آنها گفته شده تنها حق انتخاب وکیل از میان وکلای مورد تایید در فهرست وکلای قوه قضاییه را دارند.

زهرا صفایی بازداشت و زندان را در سابقه خود دارد. او در سال ۸۵ بازداشت و مدتی بعد آزاد شده بود. وی همچنین در دهه شصت به عنوان فعال سیاسی مدتی را در زندان سپری کرده بود. پدر خانم صفایی معروف به “حاجی صفایی” یکی از بازاریان سرشناس تهران بوده که در سال ۶۰ به اتهام هواداری از سازمان مجاهدین خلق اعدام شد.

هرانا پیشتر در تاریخ ۲۴ تیرماه امسال در گزارشی به شرح وضعیت زندان قرچک ورامین و معرفی زندانیان سیاسی ساکن این زندان و ارائه نقشه طبقات مختلف آن جهت آشنایی بیشتر با این محل پرداخت.

نامه جمعى از زندانيان زندان تهران بزرگ به دادستان تهران و درخواست بازديد داديار ناظر از اوضاع زندان

 

نامه جمعی از زندانیان زندان تهران بزرگ به دادستان تهران و درخواست بازدید دادیار ناظر از اوضاع زندان

جمعی از زندانیان محبوس در زندان تهران بزرگ در نامه‌ای خطاب به دادستان تهران، خواستار حضور دادیار ناظر بر زندان در محل تیپ ۵ زندان تهران بزرگ شدند.

به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، جمعی از زندانیان سیاسی و محکومین اعتراضات آبان ماه سال گذشته، در پی شیوع ویروس کرونا در بخشی از زندان تهران بزرگ و دستورالعمل رئیس قوه قضاییه مبنی بر صدور مجوز مرخصی اضطراری به زندانیان به دلیل تهدید کرونا، با انتشار نامه ای سرگشاده، خواهان حضور دادیار ناظر بر زندان در محل سالن دو اندرزگاه ۲ تیپ ۵ زندان تهران بزرگ و پاسخگویی به مشکلات آنها شدند.

بر اساس گزارشات رسیده، ۶۰ نفر از زندانیان محبوس در زندان تهران بزرگ(فشافویه) در نامه ای خطاب به «علی القاصی مهر» دادستان تهران، با اشاره به شیوع ویروس کرونا در برخی از سالن‌های تیپ ۵ زندان تهران بزرگ و دستورالعمل رئیس قوه قضاییه مبنی بر صدور مجوز مرخصی اضطراری به زندانیان به دلیل تهدید کرونا و همچنین پیگیریهای مستمر و بی‌نتیجه خانواده زندانیان، خواستار حضور « وزیری»، دادیار ناظر بر زندان در محل تیپ ۵ زندان تهران بزرگ شدند.

پیشتر کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، در گزارش جامعی از وضعیت زندانیان در شرایط شیوع اپیدمی کرونا درزندانهای مختلف کشور، به شیوع ویروس کرونا در زندان تهران بزرگ پرداخته بود.

همچنین طبق گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، که در روز جمعه ۱۱ بهمن ۱۳۹۸ منتشر شد، بیش از ۳۰۰ زندانی اعتراضات آبان‌ماه ۹۸ در زندان تهران بزرگ موسوم به فشافویه محبوس بودند که در این گزارش اسامی ۹۷ نفر از آن‌ها موجود می باشد و بسیاری از بازداشت شدگان اعتراضات آبان ماه ۱۳۹۸ در شرایط شیوع و گسترش بیماری کرونا در زندانها از اخذ مرخصی یا آزادی موقت محروم می باشند.

بر اساس این گزارش، زندانیان محبوس در سالن ۲ تیپ ۵ زندان تهران بزرگ (فشافویه) در شرایط نامناسبی زندانی هستند. تیپ ۵ فشافویه، از تیپ‌های تازه‌ساز این زندان است و امکانات رفاهی بسیار محدودی دارد.

متن کامل نامه سرگشاده ۶۰ نفر از زندانیان محبوس در زندان تهران بزرگ(فشافویه) خطاب به «علی القاصی مهر» دادستان تهران به شرح زیر است:

«با سلام و احترام به استحضار می رساند اینجانبان امضا کنندگان این نامه طی روزهای گذشته از طرق مختلف به دلایلی که در ذیل می‌آید خواستار حضور جناب آقای وزیری، دادیار محترم ناظر بر زندان در محل تیپ ۵ زندان تهران بزرگ شدیم که متاسفانه تاکنون هیچگونه ترتیب اثری به این درخواست داده نشده است. در تاریخ ۵ /۶ /۹۹ معاون آقای وزیری، آقای محمدی در اینجا حضور پیدا کرد که هیچ فایده ای نداشت.

جناب آقای القاصی مهر، پس از تصویب طرح دو فوریتی کاهش جرایم در مجلس شورای اسلامی و نیز دستورالعمل رئیس محترم قوه قضاییه مبنی بر صدور مجوز مرخصی اضطراری به زندانیان به دلیل تهدید کرونا، خانواده های ما جهت پیگیری دو موضوع مذکور و نیز سوالات و ابهاماتی که هر یک در خصوص روند رسیدگی به پرونده هایمان داریم به دادیار محترم، جناب آقای وزیری،مستقر در دادسرای امنیت اوین مراجعات مکرری داشته‌اند که متاسفانه یا موفق به ملاقات با ایشان نشده یا پاسخ روشن دریافت نکرده‌اند.

دادستان محترم تهران، با توجه به این که بنا به اظهارات کارکنان زندان ویروس مهلک کرونا در برخی از سالن‌های تیپ ۵ زندان تهران بزرگ شیوع پیدا کرده و این موضوع موجب نگرانی خانواده های ما شده و مراجعات بعدی بی حاصل ایشان به دادیاری ناظر بر زندان را در پی خواهد داشت که در شرایط فعلی شیوع بیماری کرونا برای جان عزیزانمان خالی از خطر نیست؛ از جنابعالی تقاضا داریم جهت حضور جناب آقای وزیری، دادیار محترم ناظر بر زندان در محل سالن دو اندرزگاه ۲ تیپ ۵ زندان تهران بزرگ و پاسخگویی به موضوعات مذکور و سوالات خاصی که هر یک از ما در خصوص روند رسیدگی به پرونده‌هایمان داریم، دستورات لازم را صادر فرمایید.با تشکر

اسامی امضا کنندگان:
۱- محمد آدم ۲- احسان خزایی ۳-مهدی وحیدی ۴-حمید جهانگیری ۵-محمد باقر سوری ۶-حسین نیکچه فراهانی ۷-وحید باقری ۸-محمد رشیدی ۹- ساحل رضایی ۱۰ علیرضا صفری سیار ۱۱-سیامک مقیمی ۱۲-رضا قریشی ۱۳-سید امید موسوی ۱۴-امیرحسین کشاورزی کرجی ۱۵-محمدبیگی ۱۶-مرتضی امید بگلو ۱۷-علی اصغر کرامتی ۱۸-مجتبی حسینی ۱۹-مصطفی کشوری ۲۰-میلاد ارسنجانی ۲۱-محمدرضا انصاری ۲۲-کیانوش جمالی ۲۳- محمد علیجانی ۲۴-سینا خاطری ۲۵-ایمان مرزان بخش ۲۶-هادی خاتمیان ۲۷-متین ایزدی ۲۸-مهدی قلندری ۲۹-سعید اسدی ۳۰-محمد مهدی عبدالله زاده ۳۱-محمد معلمیان ۳۲-حسن عباسی ۳۳-حسین ریحانی ۳۴-میربهنود اسماعیلی ۳۵-دانیال بخشی ۳۶-ابوالفضل شهبازی ۳۷-توحید فتوحی ۳۸-سیامک پایمرد ۳۹-سعید مروتی ۴۰-علی اصغر حاتمی ۴۱-مهدی حسنی‌پور ۴۲-جواد آدینه وند ۴۳-محسن گودرزی ۴۴-آریا حامدی راد ۴۵-مهدی باقری ۴۶-داوود غفاری ۴۷-حسین جعفری ۴۸-امید میردریکوند ۴۹-جواد بلند جا ۵۰-ساسان نیک نفس ۵۱-علی بیکس ۵۲-رامین باقریان ۵۳-مجید زره پوش ۵۴-حسین آرمند ۵۵-رضا علیدوست ۵۶-مهدی نقدی ۵۷-کیانوش ولی الهی ۵۸-ابوالفضل کریمی ۵۹-کوروش باقری ۶۰- ابوالفضل قلعه گیر»


كوروش باقرى،زندانى سياسى به ٣ سال حبس تعزيرى محكوم شد

 

کورش باقری، زندانی سیاسی به ۳ سال حبس تعزیری محکوم شد

شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران، کورش باقری زندانی سیاسی محبوس در زندان تهران بزرگ را به ۳ سال حبس تعزیری محکوم کرد.

به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، کورش باقری فعال سیاسی اهل شهر ری که روز دوشنبه ۳۰ دی ماه ۱۳۹۸، بعد از تجمعات اعتراضی سرنگونی هواپیمای اوکراینی توسط ماموران اطلاعات سپاه بازداشت و با اتمام مراحل بازجویی به زندان تهران بزرگ منتقل شده بود، طی حکمی از سوی شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران به ۳ سال حبس تعزیری محکوم شد.

جلسات دادگاه رسیدگی به اتهامات کورش باقری در سه نوبت، توسط شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ابوالقاسم صلواتی در اردیبهشت و مردادماه سالجاری برگزار شد.

کورش باقری با اتهامات انتسابی «توهین به رهبری» و «تبلیغ علیه نظام» توسط شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ابوالقاسم صلواتی به ۳ سال حبس تعزیری محکوم شد.

با استناد به ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی در صورت تایید حکم۳ سال حبس تعزیری در مرحله تجدیدنظر، مجازات اشد یعنی ۲ سال حبس از بابت اتهام توهین به رهبری برای وی قابل اجرا است.

با درخواست وکیل مدافع کورش باقری، پرونده وی به دادگاه تجدید نظر ارجاع داده شده است.

گفته شده بود علت بازداشت کورش باقری، انتشار مطالب انتقادی در یک صفحه اینستاگرامی با حدود ۵ هزار دنبال‌کننده بوده است.

کورش باقری روز دوشنبه ۳۰ دی ماه ۱۳۹۸، بعد از تجمعات اعتراضی سرنگونی هواپیمای اوکراینی توسط ماموران اطلاعات سپاه بازداشت شد.

وی پس از بازداشت به بازداشتگاه اطلاعات سپاه واقع در پادگانی در میدان قزوین منتقل شد.

کورش باقری با اتمام مراحل بازجویی و تفهیم اتهام پس از ۲۰ روز  از بازداشتگاه اطلاعات سپاه به زندان تهران بزرگ منتقل شد.

این زندانی سیاسی در حال حاضر در تیپ ۵ بند ۲ سالن ۱ زندان تهران بزرگ که به آن «بند نوین» گفته می‌شود، دوران محکومیت خود را می گذراند.

٥١ روز بازداشت؛گزارشى از آخرين وضعيت منوچهر بختيارى

 

۵۱ روز بازداشت؛ گزارشی از آخرین وضعیت منوچهر بختیاری

منوچهر بختیاری، پدر پویا بختیاری که در اواخر تیرماه امسال بازداشت شده بود، همچنان در بازداشتگاه نیروهای امنیتی بسر می‌برد.

به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، منوچهر بختیاری پدر پویا بختیاری که عصر روز دوشنبه ۲۳ تیر ۱۳۹۹ در کیش بازداشت شده بود، همچنان در بازداشت به سر می‌برد.

ادامه بازداشت و بی خبری از وضعیت آقای بختیاری موجب نگرانی خانواده و نزدیکان این فعال مدنی شده است.

نزدیکان آقای بختیاری خبر ناپدید شدن منوچهر بختیاری و همسرش را صبح روز سه‌شنبه ۲۴ تیرماه اطلاع دادند.

پیش‌تر کمپین گزارش داده بود که آقای بختیاری بامداد روز شنبه ۲۱ تیرماه ۹۹ به همراه همسرش به جزیره کیش سفر کرده و غروب روز دوشنبه ۲۳ تیرماه در حالی که برای بازگشت به تهران به فرودگاه کیش رفته بود، توسط نهاد های امنیتی بازداشت شده است.

پویا بختیاری یکی از صدها شهروند ایرانی است که ۲۵ آبان ماه ۹۸ در اعتراضات سراسری آبان از سوی نیروهای امنیتی با شلیک مستقیم گلوله کشته شد.


٧٤ روز اعتصاب غذاى زرتشت احمدى راغب

 

۷۴ روز اعتصاب غذا: گزارشی از آخرین وضعیت زرتشت احمدی راغب

زرتشت احمدی راغب، زندانی سیاسی در زندان اوین در هفتاد و چهارمین روز از اعتصاب غذای اعتراضی خود بسر می‌برد، آقای احمدی راغب در این مدت با ضعف مفرط جسمانی و کاهش شدید وزن روبرو شده است. این گزارش به شرح آخرین وضعیت این زندانی می‌پردازد.

به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، روز ۶ شهریورماه امسال محمد مقیمی، وکیل آقای احمدی راغب ضمن نگرانی از وضعیت این زندانی سیاسی نوشت که حدود ۷۰ روز از اعتصاب غذای موکلم زرتشت احمدی راغب می‌گذرد، وی دچار خونریزی معده و پارگی روده شده و باید عمل جراحی شود. بخاطر پایین آمدن سطح ایمنی بدنش به سرماخوردگی مبتلاء شده و بیم ابتلای او به کرونا نیز وجود دارد. وی در زندان تهران بزرگ در بند زندانیان خطرناک نگهداری می‌شود.

«زرتشت احمدی راغب»، فعال مدنی، که روز دوشنبه ۲۶ خرداد ماه ۱۳۹۹،  جهت اجرای حکم حبس تعزیری بازداشت و روز سه شنبه ۲۷ خرداد ماه، با انتقال به به قرنطینه تیپ پنج زندان تهران بزرگ دست به اعتصاب غذا زده است، در هفتادمین روز اعتصاب غذا با ضعف مفرط جسمانی و کاهش شدید وزن روبرو بوده و از نظر سلامتی در شرایط نامناسبی به سر می برد.

روز یکشنبه ۲ شهریورماه ۱۳۹۹، این زندانی سیاسی محبوس در زندان تهران بزرگ، به دنبال ضعف شدید جسمانی بر اثر سرماخوردگی به‌صورت اورژانسی به بهداری زندان تهران بزرگ منتقل شد.

گزارش شده است که در هنگام بازگشت از بهداری وی توسط یک زندانی جرایم غیرسیاسی که با اتهام «اراذل و اوباش» در زندان محبوس است، مورد ضرب و شتم قرار گرفت.

پیشتر در روز جمعه ۱۰ مردادماه زرتشت احمدی راغب به دنبال وخامت حال جسمانی ناشی از ضعف شدید و خونریزی معده به بهداری زندان تهران بزرگ منتقل شده بود.

این زندانی سیاسی در تاریخ ۳۰ تیر ماه ۱۳۹۹، نیز به دنبال احساس درد شدید از ناحیه قفسه سینه و قلب به بهداری این زندان منتقل و به مدت ۳ ساعت بستری شد.

کاهش وزن شدید و ضعف مفرط جسمانی زرتشت احمدی راغب در هفتاد و چهارمین روز از اعتصاب غذا موجب نگرانی نزدیکان این زندانی شده است.

۱۳۹۹ شهریور ۹, یکشنبه

بازداشت دو نوكيش مسيحى در شهرستان سردشت

 

بازداشت دو نوکیش مسیحی در شهرستان سردشت

نیروهای امنیتی طی روز های گذشته دو نوکیش مسیحی اهل شهرستان سردشت بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل کردند.

به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، «شیرکو سیاوشی» و «مهدی ابراهیم زاده» دو نوکیش مسیحی روز شنبه ۱ شهریور ۹۹، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شدند.

گزارش شده که این بازداشت توسط نیروهای امنیتی سپاه پاسدران در این شهرستان صورت گرفته است.

شیرکو سیاوشی، فرزند محمد، متولد ۱۳۶۲، اهل شهرستان سردشت است؛ گفته شده ماموران امنیتی در زمان بازداشت او، ضمن تفتیش منزل، برخی از وسایل شخصی آقای سیاوشی از جمله لبتاب و هارد دیسک های وی را نیز ضبط کرده و با خود برده‌اند.

همچنین گزارش شده مهدی ابراهیم زاده، دیگر نوکیش مسیحی دیگر در استان فارس بازداشت و به مکانی نامعلوم منتقل شده است.

مهدی ابراهیم زاده، فرزند ابراهیم، متولد ۱۳۶۲، اهل شهرستان سردشت است.

تاکنون از اتهام های انتسابی و محل نگهداری این دو نوکیش مسیحی اطلاعی در دست نیست و بی‌خبری از وضعیت این افراد، افزایش نگرانی نزدیکان و خانواده این افراد را به دنبال داشته است.

۱۳۹۹ شهریور ۷, جمعه

خشونت خانگى؛ قتل زن و جنين ٦ ماهه توسط همسر در خراسان شمالى

 شهریور ۶, ۱۳۹۹ 

خشونت خانگی؛ قتل زن و جنین شش ماهه توسط همسر در خراسان شمالی

خبرگزاری هرانا – رئیس پلیس آگاهی خراسان شمالی از دستگیری مردی در اسفراین خبر داد که همسرش باردارش پس از ضرب و شتم شدید توسط او به بیمارستان منتقل شده و پس از چند روز به دلیل خونریزی داخلی به همراه جنین ۶ ماهه جانش را از دست داده است. متهم در مراحل بازجویی به ضرب و شتم همسر خود اعتراف کرده و پس از تشکیل پرونده به زندان منتقل شده است.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از ایرنا، امروز پنجشنبه ۶ شهریورماه ۱۳۹۹، مقصود رستگار، رئیس پلیس آگاهی خراسان شمالی گفت: “در پی دریافت خبری مبنی بر اینکه خانمی بر اثر اختلاف خانوادگی توسط همسرش مورد ضرب و جرح شدید قرار گرفته، موضوع در دستور کار ماموران قرار گرفت.”

وی افزود: “مصدوم پس از چند روز بستری در بخش ویژه بیمارستان امام حسن بجنورد به علت خونریزی داخلی به همراه جنینش فوت کرد.”

رستگاری همچنین افزود: “متهم نیز در بازجویی صراحتاً به ضرب و شتم همسر خود اعتراف کرده و پس از تشکیل پرونده روانه زندان شد.”

اعتراضات مرداد ٩٧؛ ٢ حكم اعدام، ٣٠٨ ضربه شلاق و ٨٨ سال حبس براى سه برادر در شيراز

 شهریور ۷, ۱۳۹۹ 

اعتراضات مرداد ۹۷؛ ۲ حکم اعدام، ۳۰۸ ضربه شلاق و ۸۸ سال حبس برای سه برادر در شیراز / اسناد

خبرگزاری هرانا – نوید، وحید و حبیب افکاری سنگری، سه برادر که از بازداشت شدگان اعتراضات سراسری مرداد ۹۷ هستند، توسط دادگاه انقلاب و دادگاه کیفری شیراز مورد محاکماتی جداگانه قرار گرفته و در نهایت به احکام اعدام، شلاق و زندان محکوم شدند. این افراد متهم به تشکیل گروه، قتل یک نیروی امنیتی، شرکت در اعتراضات و… هستند. بر اساس این احکام نوید افکاری به ۲ بار اعدام، ۶ سال و ۶ ماه حبس و ۷۴ ضربه شلاق، وحید افکاری به ۵۴ سال و ۶ ماه حبس و ۷۴ ضربه شلاق، حبیب افکاری به ۲۷ سال و ۳ ماه حبس و ۷۴ ضربه شلاق محکوم شده‌اند. از میان این احکام، حکم اعدام نوید افکاری در دیوان عالی کشور نیز تایید شده و اعاده دادرسی آن نیز رد شده است. پرونده‌ی این افراد از بابت چند اتهام دیگر نیز در دادگاه انقلاب کماکان در دست بررسی است.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، نوید افکاری، وحید افکاری و حبیب افکاری، سه تن از بازداشت شدگان اعتراضات مرداد ۹۷ که نسبت برادری با یکدیگر دارند توسط دادگاه انقلاب و دادگاه کیفری شیراز مورد محاکمه قرار گرفتند و به احکام اعدام، شلاق و زندان محکوم شدند.

بر اساس این احکام نوید افکاری به ۲ بار اعدام، ۶ سال و ۶ ماه حبس و ۷۴ ضربه شلاق، وحید افکاری به ۵۴ سال و ۶ ماه حبس و ۷۴ ضربه شلاق، حبیب افکاری به ۲۷ سال و ۳ ماه حبس و ۷۴ ضربه شلاق محکوم شده‌اند. از میان این احکام یکی از احکام اعدام نوید افکاری به تازگی در دیوان عالی کشور نیز تایید شده است. پرونده‌ی این افراد از بابت چند اتهام دیگر نیز در دادگاه انقلاب کماکان در دست بررسی است.

متهمان این پرونده، نوید (فرشید) افکاری سنگری، فرزند حسین، متولد ۱۳۷۲، مجرد، شغل گچکار و کشتی گیر (دارای چند مدال قهرمانی کشوری). وحید افکاری سنگری، فرزند حسین، متولد ۱۳۶۴، مجرد، گچکار. حبیب افکاری سنگری، فرزند حسین، متولد ۱۳۷۰، متاهل، شغل جوشکار و سعید دشتکی، ۲۲ ساله اهل شیراز هستند.

منبع مطلعی از پرونده که به دلایل امنیتی هویت او محفوظ است به گزارشگر هرانا گفت “نوید افکاری بعنوان فردی بدون سابقه کیفری و خوش نام که صاحب عنوان چندین قهرمانی کشتی در کشور است به همراه دو برادر و یک فرد دیگر در اعتراضات مرداد ماه ۹۷ مشارکت فعال داشتند، نهاد قضایی همراهی این برادران را بعنوان تشکیل جمعیت در نظر گرفته است. در حالی که آنها اساسا هیچگاه اقدامی که نشانه ای از این باشد که سه برادر یک گروه تشکیل داده اند! نداشتند.
این افراد متهم هستند در اعتراضات مردادماه ۹۷ کازرون و سپس شیراز نقش فعالی داشته اند. آنها متهم شده اند که یک نیروی امنیتی وابسته به حراست شرکت آبفا را به زعم مشارکت او در سرکوب شهروندان معترض به قتل رسانده اند.”

این منبع مطلع در ادامه سخنان خود تاکید کرد “دادگاه انقلاب لیست بلند بالایی از اتهامات برای این افراد طرح کرده است اما عمده این اتهامات پایه استدلالی ضعیفی دارند، بارها در پرونده از سرفت مقرون به آزار یا نگهداری اموال مسروقه ذکر روایت شده در حالی که این موضوع صرفا به گرفتن باتوم یک بسیجی و نگهداری باتوم اختصاص دارد. یا بارها به تهیه وسایل ارتکاب جرم پرداخته شده است که عمدتا صرفا اشاره به داشتن ناخونگیر، فازمتر و ماسک پارچه ای است!”

منبع مطلع که مفاد پرونده را بصورت جامع بررسی کرده است در ادامه گفتگوی خود به گزارشگر هرانا گفت “پرونده این افراد یکبار در دادگاه انقلاب از بابت اتهامات امنیتی مورد بررسی قرار گرفته است، در این بررسی قتل بسیجی به نام “حسن ترکمان” از مهمترین مصداق های اتهام فساد فی الارض و در نهایت صدور حکم اعدام بوده با اینحال همین پرونده قتل با شکایت اولیای دم در دادسرای عمومی نیز مجدد بررسی شده و در آنجا نیز حکم اعدام صادر شده است. و باز قسمت دیگری از اتهامات مانند اخلال در نظم و… در شعبه دیگری از دادسرا مورد بررسی قرار گرفته و منجر به صدور حکم شده است.

این منبع مطلع تاکید کرد “نوید و وحید افکاری به هدف اخذ اقرارهای اجباری به شدت در محل آگاهی شیراز که بسیار بدنام است، شکنجه شده اند و حتی اظهارات شاهدین در مورد ضرب و شتم و شکنجه آنها در پرونده مورد اشاره قرار گرفته است اما این اظهارات مورد توجه دادگاه قرار نگرفته است.

همچنین قاضی پرونده در دادگاه انقلاب که همزمان ریاست دادگستری شیراز را نیز بر عهده دارد در حالی که نوید و وحید افکاری در جلسات دادرسی بابت اتهام افساد فی الارض از طریق ارتکاب به تشکیل دسته و گروه چهار نفره معاند نظام و اداره کردن آن با قصد بر هم زدن امنیت کشور محاکمه شده بودند اما در زمان صدور رای از بابت محاربه آنان را محکوم کرد. اعتراض وکلا به این تغییر نیز با بی توجهی رئیس دادگاه روبرو شد”

بر اساس گردش کار پرونده، نوید و وحید افکاری در تاریخ ۲۶ شهریور ۱۳۹۷ و حبیب افکاری در تاریخ ۲۲ آذر ۱۳۹۷ بازداشت شدند. دیگر متهم پرونده نیز در شهریور ۹۷ بازداشت شد.

پرونده آنها به ترتیب در دادگاه کیفری ۱ و ۲ استان فارس و دادگاه انقلاب شیراز مورد رسیدگی های جداگانه از باب اتهامات متعدد قرار گرفت. وحید و نوید افکاری دارای وکیل تسخیری بودند اما دو متهم دیگر پرونده وکیل نداشتند.

شرح اتهامات و رای شعبه ۱ دادگاه کیفری ۱ استان فارس که در تاریخ ۲۳ مهر ۱۳۹۸ با مستشاری مهرداد تهمتن و وحید اسدی برای دو متهم ردیف یک و دو پرونده صادر شده است:

بر اساس حکم صادره نوید افکاری، به اتهام مباشرت در قتل عمدی به اعدام محکوم شد.

وحید افکاری، به اتهام معاونت در قتل عمدی به ۲۵ سال حبس محکوم شده است.

احکام صادره در دیوان عالی کشور تایید شده است و در روزهای اخیر نیز به زندانیان و وکلای آنان اطلاع داده شد که درخواست اعاده دادرسی آنها نیز رد شده است.

بر اساس حکم دیوان عالی کشور، حکم اعدام نوید افکاری پس از استیذان قابل اجرا است.

قسمت دوم پرونده در شعبه ۱۱۶ دادگاه کیفری ۲ استان فارس بررسی شد که در تاریخ ۱۶ مرداد ۱۳۹۸ توسط قاضی احمد برومندی رای آن صادر و ابلاغ شده است:

در این قسمت متهمان پرونده با اتهامات متعددی به شرح ذیل روبرو شدند:

۱- ایراد جرح عمدی با چاقو
۲- شروع به قتل عمدی
۳- شرکت در تجمعات غیرقانونی
۴- اغوا یا تحریک مردم به جنگ و کشتار با یکدیگر به قصد برهم زدن امنیت کشور
۵- اجتماع و تبانی برای ارتکاب جرک بر ضد امنیت داخلی/خارجی
۶- توهین به رهبری
۷- ایراد ضرب و جرح عمدی با باتوم
۸- تهیه وسایل ارتکاب جرم
۹- اخلال در نظم و آسایش عمومی
۱۰- سرقت مقرون به آزار
۱۱- شرکت در تعجمعات و دسته های معاند نظام
۱۲- مساعدت مجرم برای خلاصی از محاکمه و محکومیت
۱۳- فعالیت تبلیغی علیه نظام جمهوری اسلامی
۱۴- شرکت در قتل عمدی مسلمان
۱۵- اجتماعی و تبانی جهت ارتکاب رایم علیه نفوس و اموال مردم
۱۶- محاربه و افساد فی الارض از طریق تشکیل گروه معاند نظام
۱۷- توهین به مامورین دولتی
۱۸- عضویت در جمعیت های معارض کشور
۱۹- تمرد نسبت به ماموران حین انجام وظیفه
۲۰- ترغیب مردم به شورش

بر اساس رای صادره که عینا برابر سند در ادامه می آید:

دادگاه مستنداً به مواد ۱۸ و ۱۹ و ۱۳۴ از قانون مجازات اسلامی و مواد ۶۱۸ و ۶۱۰ و ۶۰۹ و ۶۰۷ و ۶۱۴ از قانون تعزیرات کتاب پنجم، متهمان را مجرم تشخیص داده و رای خود را که عینا در ادامه می آید صادر کرده است:

نوید افکاری، متهم ردیف اول به تحمل یک سال حبس و ۷۴ ضربه شلاق به اتهام اخلال در نظم عمومی و تحمل شش ماه حبس به اتهام توهین به مامورین و همچنین به تحمل سه سال حبس به اتهام تمرد نسبت به مامورین منتهی به جرح دو نفر از مامورین محکوم شده است

وحید افکاری، متهم ردیف دوم به تحمل یک سال حبس و ۷۴ ضربه شلاق به اتهام اخلال در نظم عمومی و تحمل شش ماه حبس به اتهام توهین به مامورین و تحمل سه سال حبس به اتهام تمرد نسبت به مامورین منتهی به جرح محکوم شده است.

حبیب افکاری، متهم ردیف سوم به تحمل یک سال حبس و ۷۴ ضربه شلاق به اتهام اخلال در نظم عمومی و تحمل ۹ ماه حبس به اتهام توهین به مامورین و همچنین تحمل ۴/۵ سال حبس به اتهام تمرد نسبت به مامورین و همچنین ۲/۵ سال حبس به اتهام ایراد جرح عمدی با شی برنده (کارد) و به تحمل ۷/۵ به اتهام تبانی و اجتماع جهت ارتکاب جرم و همچنین پرداخت یک درصد دیه بابت دیه خلف ساعد راست و یک و نیم درصد دیه بابت متلاحمه ساعد راست و سه درصد دیه بابت متلاحمه خلف شانه راست در حق شاکی خصوصی آقای محمد تقی خواجه بالمناصفه با متهم ردیف چهارم و همچنین پرداخت ۲ درصد دیه کامل بابت دامیه فرق سر و یک درصد دیه کامل بابت کف دست راست و یک سه هزارم دیه بابت جراحت بخیه شده بند انتهایی انگشت دوم دست راست در حق شاکی آقای آرش محمدخانی بالمناصفه با متهم ردیف چهارم محکوم شده است

سعید دشتکی، متهم ردیف چهارم به تحمل ۲/۵ سال حببس و ۷۴ ضربه شلاق به اتهام اخلال در نظم عمومی و تحمل نه ماه حبس به اتهام توهین به مامورین در حین انجام وظیفه و تحمل چهار و نیم سال حبس به اتهام تمرد نسبت به مامورین در حین انجام وظیفه و تحمل ۲/۵ سال حبس به اتهام جرح عمدی با شی برنده نسبت به آقایان محمدتقی خواجه وارش محمدخانی و تحمل هفت و نیم سال حبس به اتهام تبانی و اجتماع جهت ارتکاب جرم و همچنین پرداخت دیه بالمناصفه در حق آقای محمد تقی زاده و آقای آرش محمدخانی محکوم شده است.

دادگاه متهمان را از بابت اتهام سرقت مقرون به آزار و مساعدت در خلاصی متهم از مجازات و امحای آثار جرم تبرئه کرده است.

این پرونده هم اکنون در مرحله تجدیدنظر در حال رسیدگی است.

در سومین بخش از این پرونده که در شعبه ۱ دادگاه انقلاب شیراز توسط قاضی سیدمحمود ساداتی مورد رسیدگی قرار گرفته است نیز رای بر محکومیت این افراد صادر شده است

در متن قرار نهایی دادسرا صادره از شعبه ۱۰ بازپرسی دادسرای ویژه امور جنایی و جرایم امنیتی عینا آمد است “آقای نوید افکاری سنگری دسته ای معاند نظام با مقاصد برهم زدن امنیت کشور و تشکیل و با همراهی آقایان وحید افکاری سنگری و حبیب افکاری سنگری و سعید دشتکی اقدامات ضد امنیتی و فعالیت های تبلیغی و شعارنویسی به نحو گسترده علیه نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران داشته (علی الخصوص آقایان نوید و وحید افکاری) و مامورین اطلاعاتی یا بسیجی یا نظامی را شناسایی و با طراحی اقدامات تروریستی، قصد اجابت فرامین شیطانی ضدانقلاب و ارعاب و استخفاف دوستداران نظام را داشته و به طور مخلص اقدامات ذیل برنامه ریزی یا اجرا گردیده است:
شناسایی سه نوجوان بسیجی در قلکه معلم و ایراد ضرب و جرح و سرقت باتوم آنان توسط متهمین و شعارنویسی گسترده ضدنظام در سطح شهر و ترغیب مردم به شورش – شناسایی بسیجی کشتی گیر توسط نوید افکاری و وحید افکاری و برنامه ریزی برای قتل یا جرح عمدی با چاقو – اقدامات اولیه جهت قتل یا جرح فرزند بسیجی یکی از مخدومین وحید افکاری در پارک شهدا توسط وی و نوید افکاری و برنامه ریزی ناموفق جهت ضرب و جرح مامورین بسیج مسجد صاحب الزمان توسط نامبردگان – شناسایی یک نفر بسیجی در اغتشاشات فلکه نمازی و تعقیب جهت جرح با چاقو یا قتل – شناسایی و تعقیب و مراقبت از یک نفر بسیجی مستقر در خیابان داریوش توسط نوید افکاری و سعید دشتکی جهت جرح با چاقو یا قتل مامور – تخریب تصویر مقام معظم رهبری توسط نوید افکاری در سالن کشتی و اقدام به تنه زدن شدید به یک روحانی ملبس در محدوده زمانی اغتشاشات توسط نامبرده – کشیک دادن متهمین جلوی مجتمع شلمچه وابسته به سپاه فجر استان فارس در راستای شناسایی بسیجیان و ترور یا ضرب و جرح آنان – برنامه ریزی جهت تحریق و آتش زدن بانک انصار و درب مساجد یا حوزه های علمیه و تهیه بنزین و روغن جهت ارتکاب جرم توسط نوید افکاری و وحید افکاری و نهایتا نیز در اقدامی ناجوانمردانه و غیرانسانی، احدی از پرسنل حراست شرکت آبفا استان فارس با هویت حسین ترکمان که در اعتشاشات یازدهم مردادماه ۱۳۹۷ ماموریت حضور در چهارراه زند شیراز را داشته توسط نوید و وحید افکاری شناسایی و تعقیب و حین مراجعت در اطراف منزل به صورت وحشیانه مورد اصابت ضربات مهلک کارد قرار گرفته و مظلومانه و در راه وطن به شهادت می رسد”

در قرار نهایی دادسرا برای بیان ماهیت سیاسی اقدام این افراد عمدتا به اقرارهای آنان ارجاع داده شده است، از جمله به قسمتی از بازجویی آنان رفرنس داده شده است که در آن نوید افکاری گفته است “مرحوم ترکمان با دوستش خداحافظی کرد…. وحید از بریدگی دور زد و موتور را خلاص کرد … وحید گفت داداش دلت نلرزه، ما به خاطر آزادی و خدا این کار را می کنیم و من ضربه اول را وارد و متوجه نشدم اصابت کرد یا نه و ضربه دوم را هم زده و دور شدیم. وحید گفت قربونت برم داداش و یک بوسه به من زد، من هم گفتم بله! ظلم پایدار نیست. لحظه ای که رسیدیم زیر نور یکی از تیرهای چراغ برق، نگاهی به کارد کرده و دیدم خونی است و کارد را بالا برده و داد زدم زنده باد آزادی (صفحات ۳۲۲ و ۳۸۷ پرونده)”

بر اساس حکم صادره توسط قاضی سیدمحمود ساداتی، رئیس شعبه ۱ دادگاه انقلاب که همزمان ریاست دادسرا را نیز بر عهده دارد و در روزهای اخیر به زندانیان ابلاغ شده است، نوید افکاری از بابت اتهام محاربه به اعدام محکوم شد. نوید افکاری در بخش دیگر این پرونده از بابت اتهام توهین به رهبری به ۲ سال حبس محکوم شد. آقای افکاری در این بخش از پرونده از بابت اتهامات “فعالیت تبلیغی علیه نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران و تبانی و اجتماع جهت ارتکاب جرم علیه نفوس و اموال مردم و تدارک مقدمات اجرایی و تبانی جهت ارتکاب جرم علیه امنیت داخلی کشور، اغوا و تحریک مردم به جنگ و کشتار به یکدیگر با قصد بر هم زدن امنیت کشور” محاکمه شده اما دادگاه تاکنون در خصوص این قسمت اقدام به صدور رای نکرده است.

در این دادگاه، وحید افکاری از بابت اتهام “معاونت در محاربه” به ۲۵ سال حبس محکوم شد. وحید افکاری در بخش دیگر این پرونده از بابت اتهام توهین به رهبری به ۲ سال حبس محکوم شد. نوید افکاری در این بخش از پرونده از بابت اتهامات “فعالیت تبلیغی علیه نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران و تبانی و اجتماع جهت ارتکاب جرم علیه نفوس و اموال مردم و تدارک مقدمات اجرایی و تبانی جهت ارتکاب جرم علیه امنیت داخلی کشور، اغوا و تحریک مردم به جنگ و کشتار به یکدیگر با قصد بر هم زدن امنیت کشور” محاکمه شده اما دادگاه تاکنون در این خصوص اقدام به صدور رای نکرده است.

حبیب افکاری به اتهام “فعالیت تبلیغی علیه نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران” به ۱ سال حبس، به اتهام “عضویت در گروه معاند نظام با قصد بر هم زدن امنیت کشور به ۵ سال حبس و از بابت اتهام “توهین به مقام معظم رهبری” به ۲ سال حبس محکوم شد.

بخش از این پرونده در انتظار ارسال به تجدید نظر و دیوان عالی کشور و بخش دیگر در انتظار صدور رای توسط دادگاه انقلاب شیراز است.

در حال حاضر تمام متهمان این پرونده در بندهای مختلف زندان شیراز و بدون اجازه ملاقات با یکدیگر نگهداری می شوند.

در خصوص اعتراضات مردادماه لازم به توضیح است، اعتراضات ۱۳۹۷ ایران مجموعه تظاهراتی اطلاق می شود که از سه‌شنبه ۹ مرداد ۹۷ در بحبوحهٔ افزایش قیمت طلا و نیز رشد شتابان قیمت سکه و کاهش شدید ارزش ریال در برابر دلار شروع شد و از منطقه شاهپور جدید اصفهان و کرج به نقاط دیگری گسترش یافت. تظاهرات به سرعت فراگیر شد و از اصفهان و مناطق مختلف کرج به شیراز، رشت، تهران، قزوین، زنجان، ساری و در روز سوم به مشهد،نیشابور؛کرمانشاه، همدان و قرچک نیز گسترش پیدا کرد و در روز چهارم اهواز و ارومیه و قم و تنکابن به تظاهرات پیوستند، این اعتراضات برای هفت روز ادامه یافت و دهها شهر و استان را در برگرفت.

این اعتراضات وسیعترین اعتراضات پس از تظاهرات دی ۱۳۹۶ و تا پیش از اعتراضات سراسری ۱۳۹۸ در جمهوری اسلامی ایران بود. در این اعتراضات چند معترض جان باختند و تعداد پرشماری نیز زخمی یا بازداشت شدند.

دو نوكيش مسيحى اهل شهرستان سردشت بازداشت شدند

 شهریور ۷, ۱۳۹۹ 

دو نوکیش مسیحی اهل شهرستان سردشت بازداشت شدند

خبرگزاری هرانا – طی روزهای گذشته شیرکو سیاوشی و مهدی ابراهیم زاده، نوکیشان مسیحی اهل شهرستان سردشت توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به مکانی نامعلوم منتقل شدند.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، روز شنبه ۱ شهریور ۹۹، یک نوکیش مسیحی توسط نیروهای امنیتی در منزل شخصی‌اش در شهرستان سردشت بازداشت و به یکی از بازداشتگاه‌های اداره اطلاعات سپاه این شهرستان منتقل شد.

هویت این شهروند “شیرکو سیاوشی، فرزند محمد، متولد ۱۳۶۲، اهل شهرستان سردشت” توسط هرانا احراز شده است.

ماموران امنیتی حین بازداشت اقدام به تفتیش منزل کرده و برخی وسایل شخصی آقای سیاوشی از جمله لبتاب و هارد دیسک های وی را نیز ضبط کرده و با خود برده‌اند.

از سوی دیگر یک نوکیش مسیحی دیگر در استان فارس بازداشت و به مکانی نامعلوم منتقل شده است.

هویت این شهروند “مهدی ابراهیم زاده، فرزند ابراهیم، متولد ۱۳۶۲، اهل شهرستان سردشت” احراز شده است.

تا لحظه تنظیم این گزارش از اتهامات مطروحه و محل نگهداری این شهروندان اطلاع دقیقی در دست نیست.

لازم به اشاره است علیرغم اینکه طبق قانون مسیحیان به عنوان یک اقلیت دینی به رسمیت شناخته می‌شوند، با این حال دستگاه‌های امنیتی مسئله‌ی گرویدن مسلمانان به مسیحیت را با حساسیت خاصی دنبال می‌کنند و برخورد قهرآمیزی با فعالان این عرصه دارند.

برخورد با نوکیشان مسیحی در ایران در حالی صورت می گیرد که طبق ماده ۱۸ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۸ میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی هر شخصی حق دارد از آزادی دین و تغییر دین با اعتقاد و همچنین آزادی اظهار آن به طور فردی یا جمعی و به طور علنی یا در خفا برخوردار باشد.

آخرين وضعيت بهنام محجوبى، درويش زندانى

 

گزارشی از آخرین وضعیت بهنام محجوبی، درویش زندانی

بهنام محجوبی که از اواخر خردادماه امسال در زندان اوین دوران محکومیت خود را می‌گذراند در شرایط نامناسبی به سر می‌برد.

به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، بهنام محجوبی درویش زندانی است که از ۳۱ خردادماه امسال در زندان دوران محکومیت خود را سپری می‌کند.

او تاکنون طی دوماه گذشته حتی یکبار نیز موفق به دیدار با همسر و خانواده اش نشده است.

صاله حسینی، همسر بهنام محجوبی که در استان کرمان زندگی می‌کند با انتشار نامه ای سرگشاده نسبت به وضعیت این زندانی ابراز نگرانی کرده است.

خانم حسینی در این نامه نوشته است: «بهنام ۳۱ خرداد برای گذراندن محکومیت خود به زندان رفت… او پس از واقعه گلستان هفتم، بارها بازداشت و مورد شکنجه قرار گرفته بود. این‌بار او را در شرایطی به زندان بردند که بنا به توصیه پزشک معالجش و به همراه داشتن شهادت‌نامه پزشک، شرایط تحمل حبس را ندارد. بهنام به بیماری عصبی دچار است و دست و پاهایش از حس می‌روند.»

حسینی در ادامه این نامه نوشته است: «از آنجا که مقیم کرمان است به علت محدودیت های کرونا امکان ملاقات با آقای محجوبی را ندارد.»

صاله حسینی از بیماری همسرش در شرایط زندان ابراز نگرانی کرده و گفته است که مسئولیت جان همسرش «بر عهده جمهوری اسلامی است».

«بر اساس شهادتنامه پزشک، شرایط تحمل حبس را ندارد و در حال حاضر نیز پزشک بهداری روزانه به او ۱۴ قرص آرام‌بخش قوی می‌دهد تا بخوابد.»

بهنام محجوبی از بیماری عصبی رنج می‌برد و دست و پاهایش بی‌حس می‌شوند اما مقام‌های زندان تهدید کرده‌اند که اجازه نمی‌دهند این داروها خارج از زندان تهیه شود.

روز شنبه ۳۱ خردادماه ۱۳۹۹، بهنام محجوبی، درویش گنابادی پس از حضور در شعبه اجرای احکام دادسرای امنیت اوین توسط ضابطان قضایی بازداشت و جهت تحمل حبس به زندان تهران بزرگ منتقل شد.

بهنام محجوبی روز شنبه ۳۱ خردادماه ۱۳۹۹، بهنام محجوبی، درویش گنابادی پس از حضور در شعبه اجرای احکام دادسرای امنیت اوین توسط ضابطان قضایی بازداشت و برای تحمل حبس به زندان تهران بزرگ منتقل شده بود.

شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب در مرداد ماه سال گذشته، آقای محجوبی را بابت اتهام «اجتماع و تبانی علیه امنیت کشور از طریق ارتباط گیری با سایرین و فراهم ساختن تجمع غیرقانونی» به دو سال زندان  و از بابت مجازات تکمیلی به دو سال ممنوعیت از عضویت در احزاب، گروه ها و دسته جات سیاسی یا اجتماعی محکوم کرده بود.

آقای محجوبی، پس از واقعه «گلستان هفتم» در عوارضی اصفهان توسط نیرو‌های وزارت اطلاعات بازداشت و سپس به بازداشتگاه اداره اطلاعات کرمان منتقل و پس از گذشت چهل روز با تامین وثیقه ۱۵۰ میلیون تومانی به صورت موقت و تا پایان مراحل دادرسی آزاد شد.

فشارها به دراویش در حکومت ایران عمدتا از شهر قم آغاز شد. قم مذهبی‌ترین شهر ایران است و با توجه به نزاع تاریخی صوفیه و اهل شریعت، فشار بر دراویش در این شهر سابقه طولانی دارد و به سال‌های قبل از انقلاب می‌رسد؛ اما در سال‌های اول دهه هشتاد خورشیدی با انتشار شماری از کتاب‌های ضدصوفی در قم که این سلسله را به ضدشیعی بودن متهم می‌کردند، رفته رفته جو سنگین‌تری علیه آنها شکل گرفت. تنش در مناسبات حکومت با دراویش نعمت‌اللهی با تخریب برخی از مکان‌های مذهبی‌شان و مخالفت حکومت با گردهمایی آنها به خصوص در قم وارد مرحله ای شد که یک دهه بعد در تهران به درگیری فیزیکی و خونریزی انجامید.

در سال‌های گذشته اخبار و گزارش‌های پرشماری از احضار، تهدید، بازداشت و در نهایت محاکمه و صدور احکام سنگین برای دراویش – به ویژه دراویش سلسله گنابادی- منتشر شده است.

۱۳۹۹ شهریور ۵, چهارشنبه

نامه ٨ تن از زندانيان سياسى در اعتراض به انتقال جعفر عظيم زاده به زندان رجايى شهر كرج

 شهریور ۵, ۱۳۹۹ 

نامه ۸ تن از زندانیان سیاسی زندان اوین در اعتراض به انتقال جعفر عظیم زاده به زندان رجایی شهر کرج

خبرگزاری هرانا – هشت تن از زندانیان سیاسی محبوس در بند ۸ زندان اوین با نوشتن نامه‌ای نسبت به انتقال جعفر عظیم زاده به زندان رجایی شهر کرج اعتراض کردند. این زندانیان در بخشی از نامه خود با “آدم ربایی” خواندن انتقال ناگهانی این فعال کارگری نوشته‌اند “برخورد با جعفر عظیم زاده مشتی نمونه خروار است. ۱۸۰ درجه خلاف ادعاها. برخورد غیرانسانی در مقابل ادعای پوچ و توخالی چون مستند ۲۰:۳۰ در ارتباط با زندان اوین و اظهارات رئیس قوه در ارتباط با کارگران”. جعفر عظیم زاده در تاریخ ۲۶ مرداد در پی ابتلا به ویروس کرونا در زندان اوین و تشخیص دکتر بهداری زندان مبنی بر اورژانسی بودن وضعیت وی به بهانه انتقال به بیمارستان او را از زندان اوین به زندان رجایی شهر کرج منتقل شد. آقای عظیم زاده از زمان انتقال به زندان رجایی شهر در اعتصاب غذا بسر می‌برد.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، بهنام موسیوند، بهنام محجویی، آتبین جعفریان، روح الله خضری، یاسین جمالی، حسین محمودی، احمد فارسی و محسن فرید ۸ تن از زندانیان سیاسی محبوس در بند ۸ زندان اوین با نوشتن نامه‌ای نسبت به انتقال جعفر عظیم زاده به زندان رجایی شهر کرج اعتراض کردند.

این زندانیان در بخشی از نامه خود ضمن اعلام حمایت قاطع و صریح خود از جعفر عظیم زاده گفته‌اند: «در حال حاضر جعفر عظیم زاده بدون دسترسی به حق ملاقات و تماس تلفنی در انفرادی زندان گوهردشت در اعتصاب غذا بسر می‌برد.»

متن کامل این نامه که جهت انتشار در اختیار هرانا قرار گرفته است، عینا در ادامه می‌آید:

“بیش از ۱ هفته از انتقال جعفر عظیم زاده به زندان گوهردشت (رجایی شهر) می‌گذرد. انتقالی که کم از آدم ربایی نداشت. جعفر عظیم زاده در پی بروز علائم کرونا به همراه تنی چند از زندانیان بند ۸ به بهداری بند ۴ منتقل می‌شود و ظاهرا با دستور پزشک غیرمتعهد زندان (در پی احساس ناراحتی در قفسه سینه) قرار بوده به بیمارستان طالقانی منتقل شود. که در این بین با سناریویی از پیش تعیین شده و به دستور نهادهای امنیتی و با هماهنگی دادستانی و مسئولین زندان اوین، سر از زندان گوهردشت در می‌آورد.

آن هم در حالی که خانواده مضطرب و نگران در پی با خبر شدن از وضعیت او چندین بیمارستان را زیر و رو می‌کنند. در نهایت پس از ۳ روز بی‌خبری، از وضعیت نامناسب او در زندان گوهردشت مطلع می‌شوند. در حال حاضر نیز جعفر عظیم زاده بدون دسترسی به حق ملاقات و تماس تلفنی در انفرادی زندان گوهردشت در اعتصاب غذا بسر می‌برد.

رویه فعلی در ارتباط با امثال جعفر عظیم زاده و خانواده‌اش امری مسبوق به سابقه و مکرر در تاریخ جمهوری اسلامی است و بارها و بارها اتفاقاتی به مراتب بدتر از این دست در کارنامه دستگاه قضایی رسوای رژیم ثبت شده است. اما این بار در حالی شاهد برخوردی فراقانونی! با یک فعال کارگری هستیم که رئیس بدنام دستگاه قضا (که با کمک دستگاه پروپاگاندای رژیم در حال سفیدسازی کارنامه خود است)، مدام در تریبون‌های مختلف از حمایت از کارگران و مطالباتشان داد سخن سر می‌دهد. چرا که مسئولان نظام به خوبی می‌دانند که در پی اعتراضات دیماه سال ۹۶ و آبان ماه سال ۹۸ و با بالا گرفتن اعتراضات طبقه کارگر، یکی از مهمترین خطرات آتی برای جمهوری اسلامی اعتراضات و مطالبات این طبقه است. اما می‌بینیم که در عمل با یکی از فعالین کارگری باسابقه و خوشنام چه برخوردی می‌شود.

در واقع می‌توان این گونه تحلیل کرد که برخورد با جعفر عظیم زاده مشتی نمونه خروار است. ۱۸۰ درجه خلاف ادعاها. برخورد غیرانسانی در مقابل ادعای پوچ و توخالی چون مستند ۲۰:۳۰ در ارتباط با زندان اوین و اظهارات رئیس قوه در ارتباط با کارگران. حال ما برخی از زندانیان عقیدتی- سیاسی بند ۸ زندان اوین در حالی که مردم در پی اعتراضات تحول ساز دیماه سال ۹۶ و پس از آن از بسیاری از گفتمان‌ها واپسگرا و تاریخ مصرف گذشته عبور کرده‌اند. ما نیز در کنار مردم ضمن اعلام حمایت قاطع و صریح خود از جعفر عظیم زاده اعلام می‌کنیم این نوع برخوردهای دستگاه‌های امنیتی و قضایی کوچکترین خللی در عزم و اراده و حرکت مردم به ستوه آمده و به خصوص کارگران و معلمان و دیگر اقشار مزدبگیر نخواهد داشت و آنها را بیش از پیش در ادامه راه رهایی بخش خود مصمم و استوار خواهد نمود.

بهنام موسیوند، بهنام محجویی، آتبین جعفریان، روح الله خضری، یاسین جمالی، حسین محمودی، احمد فارسی و محسن فرید/ شهریورماه ۱۳۹۹/ زندان اوین”.

روز یکشنبه ۱۹ مردادماه ۱۳۹۸ در پی وصول نتیجه آمایش رندوم (تصادفی)، تست بیماری کرونا آقای عظیم زاده به همراه ۱۱ زندانی محبوس در زندان اوین مثبت اعلام شده بود و روز یکشنبه ۲۶ مرداد، دکتر بهداری زندان وضعیت جسمانی جعفر عظیم زاده را اورژانسی تشخیص داد و دستور اعزام فوری او را به به بیمارستان صادر کرد.

آقای عظیم زاده به بهانه انتقال به بیمارستان از زندان اوین به زندان رجایی شهر کرج منتقل شد. این فعال کارگری از تاریخ ۲۶ مرداد در اعتراض به “فریب و انتقال به انفرادی زندان‌ رجایی شهر به جای بیمارستان” “عدم رعایت پروتکل های بهداشتی در مقابله با بیماری کرونا و نشر اخبار دروغ مبنی بر عدم بیماری کرونا در زندان اوین از طریق اخبار ۲۰:۳۰” و “بی‌خبری خانواده و آزار و شکنجه روحی آنان و سرگردانی خانواده در بیمارستانهای شهر تهران” دست به اعتصاب غذازده است. وی از آن زمان تاکنون در سلول انفرادی در زندان رجایی شهر کرج بسر می‌برد.

اردشير فناييان،شهروند بهايى به زندان سمنان بازگشت

 

اردشیر فناییان، شهروند بهایی به زندان سمنان بازگشت

اردشیر فناییان، شهروند بهایی محبوس در زندان سمنان با پایان دوران مرخصی به زندان بازگشت.

روز سه‌شنبه ۲۸ مرداد ماه، اردشیر فناییان، شهروند بهایی محبوس در زندان سمنان که سه‌شنبه ۱۰ اردیبهشت‌ماه امسال در منزل شخصی توسط نیروهای امنیتی بازداشت و در دادگاه تجدیدنظر سمنان به ۶ سال حبس محکوم شده بود، با پایان دوران مرخصی جهت گذراندن دوران حبس به زندان بازگشت.

اردشیر فناییان به همراه یلدا فیروزیان و بهنام اسکندریان روز سه‌شنبه ۱۰ اردیبهشت‌ماه ۱۳۹۸، در منزل شخصی‌شان توسط ماموران امنیتی بازداشت شدند.

از وضعیت این شهروندان بهایی در ماه‌های اول بازداشت هیچ اطلاع درستی در دست نبود.

پیش‌تر مرتضی اسماعیل‌پور، فعال حقوق بشر و روزنامه‌نگار در این خصوص به کمپین گفته‌بود: «این افراد در منازل شخصی خود بازداشت شده و ماموران هنگام تفتیش تعدادی از وسایل شخصی آن‌ها را نیز ضبط کرده‌اند.»

در مرحله بدوی، دادگاه انقلاب سمنان، اردشیر فناییان را به ۱۰ سال حبس تعزیری، یک‌سال محرومیت از حضور در سمنان و یک‌سال تبعید به شهرستان خاش در استان سیستان و بلوچستان محکوم کرد.

اتهامات مطرح شده علیه این شهروند بهایی «عضویت در گروه‌های غیرقانونی اقدام کننده علیه امنیت کشور» و «اقدام علیه امنیت ملی از طریق فعالیت تبلیغاتی و تشکیلاتی» عنوان شده‌بود.

پیش‌ از این نیز اردشیر فناییان در سال ۱۳۹۲، «به دلیل بهایی بودن» ۸ ماه را در زندان سپری کرده‌بود.

لازم به توضیح‌است که یلدا فیروزیان و بهنام اسکندریان هر کدام به ۵ سال حبس تعزیری و دو سال منع حضور در سمنان محکوم شده‌بودند.