۱۳۹۹ بهمن ۱۲, یکشنبه

سارا طورى،فعال ترك(آذربايجانى)به دادگاه كيفرى تبريز احضار شد

 

سارا طوری، فعال تُرک (آذربایجانی) به دادگاه کیفری تبریز احضار شد/ سند

سارا طوری، فعال مدنی تُرک (آذربایجانی) با دریافت ابلاغیه ای الکترونیکی از سوی شعبه ۱۱۸ دادگاه کیفری دو شهر تبریز جهت حضور در جلسه دادرسی فراخوانده شد.

به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، سارا طوری شهروند ساکن تبریز و از بازداشت شدگان اعتراضات شهرهای ترک‌نشین در مهر ماه ۱۳۹۹، از بابت اتهام «اخلال در نظم و آسایش عمومی» توسط شعبه ۱۱۸ دادگاه کیفری دو شهر تبریز محاکمه خواهد شد.

این فعال مدنی می بایست ساعت ۹ صبح روز سه شنبه ۵ اسفندماه ۱۳۹۹، جهت حضور در جلسه دادرسی در شعبه ۱۱۸ دادگاه کیفری دو شهر تبریز حضور یابد.

خانم طوری پیشتر نیز در بخش دیگری از این پرونده در تاریخ ۱ بهمن ماه ۱۳۹۹، در شعبه دوم دادگاه انقلاب تبریز به اتهام «اجتماع و تبانی برای ارتکاب جرم بر ضد امنیت داخلی» محاکمه شده بود.

سارا طوری، نویسنده و فعال دانشجویی سابق، روز یکشنبه ۲۷ مهر ماه ۱۳۹۹، در جریان برگزاری تجمعات اعتراضی در حمایت از آزادی سازی قره باغ توسط ماموران امنیتی بازداشت شده بود.

این شهروند روز جمعه۲ آبان ماه ۱۳۹۹، با پایان مراحل بازجویی و تفهیم اتهام با تودیع قرار وثیقه به صورت موقت تا اتمام امور دادرسی از بازداشت آزاد شد.

عصر روز یکشنبه ۲۷ مهرماه ۱۳۹۹، به دنبال انتشار فراخوانی از سوی احزاب و فعالان مدنی آذربایجان ایران، برای سومین بار در سه ماه گذشته تجمع‌های اعتراضی در شهرهای ترک‌نشین ایران برگزار شد.

تجمع‌کنندگان به آنچه «حمایت لجستیکی ایران از ارمنستان و استفاده روسیه از حریم هوایی و زمینی ایران برای انتقال سلاح به ارمنستان» عنوان کرده‌اند اعتراض کرده و خواستار بسته شدن گمرک مرزی «نوردوز» شدند.

گمرک نوردوز در ۶۵ کیلومتری شهر جلفا در استان آذربایجان شرقی و تنها کریدور ارتباطی ایران و ارمنستان است.

برخلاف دو تجمع اعتراضی پیشین در حمایت از جمهوری آذربایجان این بار بازداشت‌های گسترده در روزهای منتهی به برگزاری تجمع و اتخاذ تدابیر امنیتی گسترده مانع از برپایی تجمعات در شهرهای مختلف به‌ جز تبریز شد.

کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، پیشتر طی گزارشی به اعتراضات ترک های ایران؛ بازداشت ده‌ها معترض در شهرهای مختلف ترک نشین پرداخته بود.

۱۳۹۹ بهمن ۱۰, جمعه

پرونده سازى جديد در زندان؛برگزارى جلسه آخرين دفاع گلرخ ايرايى در دادسراى اوين

 بهمن ۱۰, ۱۳۹۹ 

پرونده‌سازی جدید در زندان؛ برگزاری جلسه آخرین دفاع گلرخ ایرایی در دادسرای اوین

خبرگزاری هرانا – آخرین جلسه بازپرسی گلرخ ایرایی، زندانی سیاسی محبوس در بند زنان زندان آمل، جهت اخذ آخرین دفاعیات از وی از بابت پرونده جدیدی که در ایام حبس در زندان قرچک ورامین علیه او گشوده شده روز یکشنبه ۵ بهمن‌ماه در شعبه ۲ بازپرسی دادسرای اوین برگزار شد. گلرخ ایرایی، در تاریخ ۲۳ آذرماه همراه با ضرب و شتم از زندان قرچک به بازداشتگاه اطلاعات سپاه موسوم به بند ۲ الف زندان اوین منتقل شد. او پس از ۴۳ روز بازجویی به زندان قرچک ورامین بازگردانده شد و نهایتا به به زندان آمل تبعید شد. دستگاه‌های امنیتی ایران سابقه‌ی طولانی در پرونده‌سازی برای زندانیان در شرف آزادی دارد؛ از جمله خانم ایرایی که پیشتر نیز به دلیل پرونده‌سازی در ایام زندان همزمان با پایان ۳ سال حبس خود به ۲۵ ماه حبس که اکنون مشغول تحمل آن است محکوم شد.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، صبح روز یکشنبه ۵ بهمن‌ماه ۱۳۹۹، گلرخ ایرایی، زندانی سیاسی پس از تبعید به زندان آمل جهت ارائه آخرین دفاع در دادسرای اوین حاضر شد.

گلرخ ایرایی در جریان این جلسه که بدون داشتن وکیل در شعبه ۲ بازپرسی دادسرای اوین به ریاست قاضی حاجی مرادی برگزار شد، در خصوص اتهام “تبلیغ علیه نظام” به ارائه آخرین دفاع از خود پرداخت. جلسه تفهیم اتهام خانم ایرایی اوایل دی‌ماه امسال حدود یک هفته پس از انتقال وی از زندان قرچک ورامین به بازداشتگاه اطلاعات سپاه موسوم به بند ۲ الف زندان اوین در دادسرای اوین برگزار شده بود.

گلرخ ایرایی که در تاریخ ۲۳ آذرماه همراه با ضرب و شتم از زندان قرچک به بازداشتگاه اطلاعات سپاه موسوم به بند ۲ الف زندان اوین منتقل شده بود، روز یکشنبه ۵ بهمن‌ماه پس از ۴۳ روز بازجویی به زندان قرچک ورامین بازگردانده شد. وی دقایقی پس از انتقال به زندان قرچک بدون تحویل گرفتن وسایل شخصی و لباس‌های خود مجددا به بند زنان زندان آمل فرستاده شد.

دستگاه‌های امنیتی ایران سابقه‌ی طولانی در پرونده‌سازی برای زندانیان در شرف آزادی دارد؛ گلرخ ایرایی که پیشتر از تاریخ ۳ آبان ۹۵ در حال تحمل محکومیت حبس خود به دلیل فعالیت های مدنی در زندان اوین بود، با پرونده جدیدی در دوران حبس مواجه شد. او در تاریخ ۱۹ فروردین ۹۸ با پایان دوران محکومیت از بابت پرونده پیشین و با تودیع قرار از بابت پرونده جدید از زندان اوین آزاد شد اما مدت کوتاهی پس از آزادی در تاریخ ۱۸ آبان ماه ۹۸ توسط نیروهای امنیتی در منزل خود در تهران بازداشت و جهت تحمل حبس از بابت پرونده جدید به زندان قرچک ورامین منتقل شد.

خانم ایرایی در این پرونده جدید توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ۳ سال و ۷ ماه حبس تعزیری محکوم شد. دادگاه همچنین علاوه بر این او را به ۲ سال محرومیت از عضویت در گروه‌ها و احزاب محکوم کرد. این حکم مدتی بعد در مرحله تجدید نظر بدون تشکیل جلسه دادگاه عینا تائید و به وی ابلاغ شد. بر اساس حکم صادره با اعمال ماده ۱۳۴ مدت ۲ سال و ۱ ماه از این حبس برای هر یک از آنها قابل اجرا خواهد بود.

گلرخ ابراهیمی ایرایی و همسرش آرش صادقی فعال مدنی محبوس در زندان رجایی شهر کرج از زمان بازداشت خانم ایرایی از حق ملاقات و تماس تلفنی با یکدیگر محروم هستند. محرومیت این زوج زندانی از ملاقات و تماس تلفنی از زمان بازداشت خانم ایرایی وجود دارد. این در حالی است که در قانون پیش‌بینی‌هایی برای ملاقات بین اعضای زندانی خانواده‌ها شده است؛ حتی اگر آنها در زندان‌های جداگانه تحمل حبس بکنند.

محكوميت ٣ شهروند بهايى به مجموعاً ١٢ سال و ٩ ماه حبس تعزيرى

 بهمن ۱۰, ۱۳۹۹ 

محکومیت سه شهروند بهائی به مجموعا ۱۲ سال و ۹ ماه حبس تعزیری

خبرگزاری هرانا – مهوش عدالتی علی آبادی، سپیده کشاورز و فرید اسماعیلی، شهروندان بهائی ساکن تهران توسط شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران هر یک به ۴ سال و ۳ ماه حبس تعزیری محکوم شدند. در صورت تایید این حکم در مرحله تجدیدنظر، با اعمال ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی، برای هر کدام ۳ سال و ۷ ماه زندان به عنوان مجازات اشد قابل اجرا خواهد بود.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، مهوش عدالتی علی آبادی، سپیده کشاورز و فرید اسماعیلی، شهروندان بهائی ساکن تهران توسط دادگاه انقلاب تهران به حبس محکوم شدند.

براساس این حکم که در تاریخ ۲۱ دیماه امسال توسط شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی محمدرضا عموزاد صادر و طی روزهای اخیر به این شهروندان ابلاغ شده است، مهوش عدالتی علی آبادی، سپیده کشاورز و فرید اسماعیلی هر یک از بابت اتهام “اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت کشور از طریق اداره تشکیلات بهائی” به ۳ سال و ۷ ماه و به اتهام “فعالیت تبلیغی علیه نظام از طریق تبلیغ و ترویج بهائیت” به ۸ ماه حبس محکوم شدند.

در صورت تایید این حکم در مرحله تجدیدنظر، با اعمال ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی، برای هر کدام ۳ سال و ۷ ماه زندان به عنوان مجازات اشد قابل اجرا خواهد بود.

جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات این افراد هفته دوم دیماه در این شعبه برگزار شده بود.

منزل مهوش عدالتی علی آبادی در جریان موج فشار جدید نهادهای امنیتی بر شهروندان بهائی در تاریخ ۲۹ آبان‌ماه ۹۷ توسط نیروهای امنیتی تفتیش و شماری از وسایل شخصی وی از جمله کتب مذهبی ضبط و برده شدند. این شهروند بهائی در تاریخ ۵ آذرماه همان سال، طی احضاریه‌ای کتبی به دادسرای اوین احضار و پس از پایان جلسه بازپرسی بازداشت شده بود. وی نهایتا در تاریخ ۷ آذرماه با تودیع قرار وثیقه به ‌صورت موقت و تا پایان مراحل دادرسی آزاد شد.

سپیده کشاورز نیز همزمان در تاریخ ۲۹ آبان‌ماه ۹۷ توسط نیروهای امنیتی بازداشت و یک روز بعد با تودیع قرار وثیقه، به صورت موقت و تا پایان مراحل دادرسی از زندان اوین آزادشد. مامورین در زمان بازداشت ضمن تفتیش منزل تعدادی از کتاب‌ها و وسایل شخصی ایشان را نیز ضبط کرده‌ بودند.

در جریان این موج نیروهای امنیتی ساعت ۸ صبح تاریخ ۲۹ آبان‌ماه ۹۷ با حضور در منزل فرید اسماعیلی و تفتیش محل، ضمن ضبط تعدادی از وسایل شخصی، کتب و عکس‌های مرتبط به آیین بهائی، این شهروند بهائی را نیز به دادسرای اوین احضار کردند.

شهروندان بهائی در ایران از آزادی‌های مرتبط به باورهای دینی محروم هستند، این محرومیت سیستماتیک در حالی است که طبق ماده ۱۸ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۸ میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی هر شخصی حق دارد از آزادی دین و تغییر دین با اعتقاد و همچنین آزادی اظهار آن به طور فردی یا جمعی و به طور علنی یا در خفا برخوردار باشد.

بر اساس منابع غیررسمی در ایران بیش از سیصد هزار نفر بهائی وجود دارد اما قانون اساسی ایران فقط اسلام، مسیحیت، یهودیت و زرتشتی گری را به رسمیت شناخته و مذهب بهائیان را به رسمیت نمی‌شناسد. به همین دلیل طی سالیان گذشته همواره حقوق بهائیان در ایران به صورت سیستماتیک نقض شده است.

عباس دهقان ،درويش گنابادى به ١١ سال و ٦ ماه حبس،شلاق و ديه محكوم شد

 بهمن ۱۰, ۱۳۹۹ 

عباس دهقان، درویش گنابادی به ۱۱ سال و ۶ ماه حبس، شلاق و دیه محکوم شد

خبرگزاری هرانا – عباس دهقان، درویش گنابادی و از مدیران وبسایت مجذوبان نور محبوس در زندان تهران بزرگ توسط شعبه ۲۸ دادگاه‌ انقلاب تهران و ‏شعبه ۱۱۴۶ دادگاه کیفری تهران به ۱۱ سال و ۶ ماه حبس تعزیری، ۷۴ ضربه شلاق و پرداخت دیه محکوم شد. با اعمال ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی، مجازات اشد یعنی ۶ سال و ۳ ماه زندان برای وی قابل اجرا خواهد بود.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، عباس دهقان، درویش گنابادی و از مدیران وبسایت مجذوبان نور به حبس، شلاق و پرداخت دیه محکوم شد.

بر اساس این احکام که توسط دادگاه انقلاب تهران و شعبه ۱۱۴۶ دادگاه کیفری این شهر صادر و اخیرا ابلاغ شده است، عباس دهقان در بخش نخست پرونده خود توسط شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی محمدرضا عموزاد از بابت اتهام “اجتماع و تبانی بر ضد امنیت داخلی کشور” به ۵ سال حبس تعزیری محکوم شده است.

این حکم در مرحله تجدیدنظر توسط شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران به ریاست قاضی احمد زرگر عینا تایید شد.

آقای دهقان همچنین در بخش دوم پرونده خود توسط شعبه ۱۱۴۶ دادگاه کیفری تهران به ریاست قاضی علیرضا پاشافر از بابت اتهام “‏اخلال در نظم عمومی”  به ۱ سال حبس و ۷۴ ضربه شلاق، به اتهام “توهین به مامورین” به ۶ ماه حبس، از بابت اتهام “ضرب و جرح بسیجیان” به ۲ سال حبس و ۱۴۰ میلیون تومان دیه و از بابت اتهام “شروع به قتل محمدحسین حدادیان” به ۳ سال حبس، مجموعا ۶ سال و ۶ ماه حبس تعزیری، ۷۴ ضربه شلاق و پرداخت ۱۴۰ میلیون تومان دیه محکوم شده است.

محمدحسین حدادیان، یکی از بسیجیان حاضر در واقعه گلستان هفتم بود که نهادهای امنیتی از کشته شدن او در جریان اعتراضات خبر داده بودند.

با اعمال ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی، مجازات اشد یعنی ۶ سال و ۳ ماه زندان برای وی قابل اجرا خواهد بود.

آقای دهقان در جریان واقعه گلستان هفتم در سحرگاه ۱ اسفندماه ۹۶ به همراه صدها تن دیگر از دروایش بازداشت و به زندان تهران بزرگ منتقل شد. او در سال ۹۷ برای پرونده‌‌ای که در دادگاه جنایی برای او باز شده بود مدت هفتاد روز تحت بازجویی قرار گرفت. وی در نتیجه‌ی ضربات پیاپی که در بازجویی به گوش او وارد کرده بودند، دچار نوعی از سکته و عفونت شدید شد. آقای دهقان همچنین در تاریخ ۹ مهرماه ۹۷ از زندان تهران بزرگ به بند ۲-الف سپاه در زندان اوین منتقل و مدتی بعد به زندان تهران بزرگ بازگردانده شد. این درویش گنابادی پس از بازداشت به مدت ۶ ماه در بازداشتگاه نیروی انتظامی شاپور نگهداری می‌شد.

عباس دهقان که سال‌ها قبل یکی از کلیه‌هایش را به شکل انسان‌دوستانه و رایگان به یک بیمار نیازمند اهدا کرده بود هم اکنون تنها یک کلیه دارد و قوای جسمی او در نتیجه‌ی اعتصاب غذا و تحمل بار روانی بازجویی‌ها به شدت تحلیل رفته است. این امر آقای دهقان را در زمان شیوع ویروس کرونا در زندانها، در معرض آسیب پذیری جدی در مقابل ابتلای احتمالی به بیماری کرونا قرار داده است.

عباس دهقان متولد ۱۳۶۶، پدر دو فرزند، درویش گنابادی و از مدیران وبسایت مجذوبان نور است، وی هم اکنون در زندان تهران بزرگ بسر می‌برد.

۱۳۹۹ بهمن ۹, پنجشنبه

تداوم بازداشت و بلاتكليفى تهمينه مفيدى در بند دو الف زندان اوين

 

تداوم بازداشت و بلاتکلیفی تهمینه مفیدی در بند دو الف زندان اوین

تهمینه مفیدی، فعال حقوق زنان با گذشت حدود یک ماه همچنان به صورت بلاتکلیف در بازداشتگاه اطلاعات سپاه موسوم به بند دو الف زندان اوین به سر می‌برد.

به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، امروز پنج شنبه ۹ بهمن ماه ۱۳۹۹، با گذشت ۲۷ روز از زمان بازداشت تهمینه مفیدی، این فعال حقوق زنان، کماکان در بازداشتگاه اطلاعات سپاه واقع در زندان اوین تحت بازجویی و به صورت بلاتکلیف به سر می برد.

تهمینه مفیدی روز شنبه ۱۳ دی ماه ۱۳۹۹، توسط نیروهای اطلاعات سپاه پاسداران در منزل شخصی در تهران بازداشت شد.

خانم مفیدی طی مدت زمان بازداشت از حق دسترسی به وکیل محروم مانده است.

این فعال حقوق زنان ساکن تهران، از زمان بازداشت تا کنون چندین تماس کوتاه تلفنی با خانواده اش داشته است.

تهمینه مفیدی، از بیماری اختلال دوقطبی رنج می برد و باید به صورت مرتب تحت نظر پزشک و درمان دارویی باشد.

در حالی که خانواده خانم مفیدی داروهای مختص بیماری او را تهیه کرده و تحویل داده اند، در یکی از تماس های تلفنی، شخصی از ماموران زن اطلاعات سپاه از خانواده این فعال حقوق زنان مبلغ ۳۵۰ هزار تومان بابت تحویل داروهای اختلال دو قطبی او خواسته است.

تا زمان تنظیم این خبر از دلایل بازداشت و اتهام های انتسابی علیه این فعال حقوق زنان اطلاع دقیقی در دسترس  نیست.

۱۳۹۹ بهمن ۸, چهارشنبه

صبا كردافشارى ؛ضرب و شتم و نقض مضاعف اصل تفكيك جرايم در قرچك

 بهمن ۸, ۱۳۹۹ 

صبا کردافشاری؛ ضرب و شتم و نقض مضاعف اصل تفکیک جرایم در قرچک

خبرگزاری هرانا – صبا کردافشاری، فعال مدنی زندانی روز سه‌شنبه ۷ بهمن‌ماه همراه با ضرب و شتم از بند ۸ زندان قرچک ورامین به بند ۶ این زندان منتقل شد. این زندانی اکنون بدون رعایت اصل تفکیک جرائم در کنار زندانیان متهم به جرائم خشن بسر می‌برد. صبا کردافشاری پیشتر توسط دادگاه انقلاب تهران به ۲۴ سال حبس که ۱۵ سال از آن به عنوان مجازات اشد قابل اجراست محکوم شده است.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، روز سه‌شنبه ۷ بهمن‌ماه ۱۳۹۹، صبا کردافشاری، فعال مدنی زندانی همراه با ضرب و شتم از بند ۸ زندان قرچک ورامین به بند ۶ این زندان منتقل شد.

یک منبع مطلع از وضعیت خانم کردافشاری در این خصوص به هرانا گفت: «روز سه‌شنبه ماموران زن و مرد گارد زندان با کوبیدن باتوم و شوکر به در و دیوار برای ایجاد رعب و وحشت وارد بند ۸ شدند و سایر زندانیان را تهدید کردند که یا صبا کردافشاری منتقل خواهد شد یا آنها می‌دانند و ماموران گارد. نهایتا خانم کردافشاری که در هواخوری بند بود را روی زمین کشانده و از بند خارجش کردند. دستانش را به حالت قپونی پشتش پیچانده بودند و به همین دلیل دستان صبا کاملا کبود شده است.»

خانم کردافشاری در تاریخ ۲۳ آذرماه امسال همراه با شمار دیگری از زنان زندانی سیاسی در بند ۸ زندان قرچک در پی یورش ماموران گارد زندان مورد ضرب و شتم قرار گرفت. مدتی بعد نیز در تاریخ ۶ دیماه مریم ابراهیم وند همراه با ضرب و شتم از بند ۸ زندان قرچک ورامین خارج و به بند مادران منتقلشد.

هم اکنون مژگان اسکندری، سمیرا هادیان، لیلا میرغفاری، سهیلا حجاب، زهره سرو، زهرا صفایی، فروغ تقی پور، پرستو معینی، پریزاد حمیدی شفق، سپیده فرهان، مرضیه فارسی، رها احمدی، سارا امجد و مریم نصیری، زندانیانی هستند که هم‌اکنون بدون رعایت اصل تفکیک جرایم و محروم از امکانات اولیه در بند ۸ در کنار ۱۰ زندانی از متهمان جرائم عمومی نگهداری می‌شوند. گلرخ ابراهیمی ایرایی که در تاریخ ۲۳ آذرماه همراه با ضرب و شتم از زندان قرچک به بازداشتگاه اطلاعات سپاه موسوم به بند ۲ الف زندان اوین منتقل شده بود، در تاریخ ۵ بهمن‌ماه پس از ۴۳ روز بازجویی به زندان قرچک ورامین بازگردانده شده و دقایقی پس از انتقال به زندان قرچک مجددا به زندان آمل فرستاده شد.

صبا کردافشاری در حالی که بهمن‌ماه ۹۷ پس از محکومیت پیشین خود از بند زنان زندان اوین آزاد شد، در تاریخ ۱۱ خرداد ۹۸ مجددا توسط نیروهای امنیتی در منزل بازداشت و پس از ۱۱ روز بازجویی تحت فشار به زندان قرچک ورامین منتقل شد. وی در تاریخ ۱۱ تیرماه مجددا جهت ادامه بازجویی از زندان قرچک ورامین به بازداشتگاه اطلاعات سپاه در زندان اوین موسوم به بند ۲-الف منتقل شد و در تاریخ ۲۱ تیرماه از بازداشتگاه اطلاعات سپاه به زندان قرچک بازگردانده شد. خانم کردافشاری از تاریخ ۲۲ مرداد ۹۸، به زندان اوین منتقل شد و جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات وی در تاریخ ۲۸ مردادماه ۹۸ برگزار شد.

او نهایتا در تاریخ ۵ شهریورماه ۹۸ توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ایمان افشاری از بابت اتهام “اشاعه فساد و فحشا از طریق کشف حجاب و پیاده روی بدون حجاب” به ۱۵ سال حبس تعزیری، از بابت اتهام “فعالیت تبلیغی علیه نظام” به ۱ سال و ۶ ماه حبس تعزیری ” و از بابت اتهام “اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب جرم علیه امنیت کشور” به ۷ سال و ۶ ماه حبس تعزیری و در مجموع  به ۲۴ سال حبس تعزیری همراه با محرومیت های اجتماعی دیگر محکوم شد. به دلیل تعدد جرائم و سابقه قبلی، به میزان یک دوم به هر یک از اتهامات اضافه شده است.

این حکم در آذرماه ۹۸ توسط شعبه ۳۶ دادگاه تجدید نظر استان تهران به ریاست قاضی احمد زرگر به ۹ سال حبس تعزیری تقلیل یافت. بر اساس این حکم صبا کردافشاری از بابت اتهام “فعالیت تبلیغی علیه نظام” به یک سال و شش ماه حبس تعزیری و از بابت اتهام “اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب جرم علیه امنیت کشور” به ۷ سال و شش ماه حبس تعزیری و در مجموع به ۹ سال حبس تعزیری محکوم شده است. با استناد به ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی مجازات اشد یعنی ۷ سال و شش ماه حبس تعزیری از بابت اتهام “اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب جرم علیه امنیت کشور” در خصوص وی قابل اجرا بود.

خردادماه امسال پس از تغییر غیرقانونی مفاد دادنامه حکم ۱۵ سال حبس وی از بابت “اشاعه فساد” که پیشتر از بابت آن تبرئه شد، در پرونده او اعمال شد. اکنون خانم کردافشاری که در حال تحمل ۹ سال حبس تعزیری خود در زندان اوین است، در صورت عدم اصلاح تخلف صورت گرفته قضائی با حکم ۲۴ سال حبس روبرو خواهد شد.

آبان‌ماه امسال شعبه ۲۸ دیوان عالی کشور درخواست اعاده دادرسی وکلای خانم کردافشاری را رد کرد.

اواسط خردادماه امسال فرانت لاین دفندرز با انتشار یک «اقدام فوری» خواهان آزادی بدون قید و شرط صبا کردافشاری و راحله احمدی شد و از مقامات جمهوری اسلامی خواست تا مطابق با قطع‌نامه ۴۳/۱۷۳ مجمع عمومی سازمان ملل مبنی بر «مجموعه اصول برای حمایت از تمامی اشخاص تحت هر شکلی از بازداشت» با این شهروندان برخورد شود.

صبا کردافشاری متولد ۱۶ تیرماه ۱۳۷۷ است. راحله اصل احمدی، فعال مدنی زندانی و مادر صبا کردافشاری از بهمن‌ماه ۹۸ دوران محکومیت ۳۱ ماهه خود را در بند زنان زندان اوین سپری می‌کند.

پس از روی کار آمدن صغری خدادادی، سرپرست جدید زندان قرچک ورامین فشارها و محدودیت‌ها بر زندانیان سیاسی به شکل گسترده‌ای افزایش پیدا کرده است؛ از جمله می‌توان به گرداندن پیکر یک جان باخته جنگ هشت ساله در زندان و از مقابل بند زندانیان سیاسی اشاره کرد. رئیس جدید زندان همچنین به زندانیان سیاسی اطلاع داده است برای همه آنان سفارش چادر داده است.

روز یکشنبه ۲۳ آذرماه نیز خانم خدادادی به همراه، مسئولان زندان قرچک ورامین و ماموران گارد زندان پس از ورود به بند ۸ زندان قرچک با شوکر و باتوم اقدام به ضرب و شتم زندانیان سیاسی محبوس در این بند کردند.

ممنوع الخروجى نرگس محمدى؛عليرغم پايان دوره محكوميت و آزادى

 بهمن ۸, ۱۳۹۹ 

ممنوع الخروجی نرگس محمدی؛ علیرغم پایان دوره محکومیت و آزادی

خبرگزاری هرانا – نرگس محمدی، سخنگو و نایب رئیس کانون مدافعان حقوق بشر باگذشت حدود ۴ ماه از زمان آزادی کماکان از حق داشتن گذرنامه و خروج از کشور محروم است. ممنوعیت خانم محمدی از خروج از کشور جهت ملاقات با همسر و فرزندان خود در شرایطی است که حتی در محکومیت پیشین وی که به اتمام رسیده نیز مجازات تکمیلی ممنوعیت خروج از کشور عنوان نشده است.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، امروز چهارشنبه ۸ بهمن‌ماه ۱۳۹۹، نرگس محمدی، سخنگو و نایب رئیس کانون مدافعان حقوق بشر باگذشت حدود ۴ ماه از زمان آزادی کماکان از حق داشتن گذرنامه و خروج از کشور محروم است.

ممنوعیت خانم محمدی از خروج از کشور جهت ملاقات با همسر و فرزندان خود در شرایطی است که در محکومیت پیشین وی مجازات تکمیلی ممنوعیت خروج از کشور عنوان نشده بود.

تقی رحمانی، همسر خانم محمدی در این خصوص به هرانا گفت: «پس از آزادی نرگس محمدی از زندان و دریافت حکم آزادی پیگیری های مکرر او جهت دریافت پاسپورت و خروج از کشور جهت ملاقات با من و فرزندانش بی نتیجه بوده است و در مراحل مختلف به ایشان گفته شده که ممنوع الخروج هستند و فعلا به ایشان پاسپورتی تعلق نخواهد گرفت. علی و کیانا از سال ۲۰۱۵ که از کشور خارج شده و نزد من در فرانسه ساکن هستند امکان ملاقات با مادرشان را نداشته‌اند و با وجود آزادی مادر که آنان را امیدوار به ملاقات کرده بود، ممنوع الخروجی نرگس مجددا آنها را تحت تاثیر قرار داده است.»

آقای رحمانی همچنین در ادامه افزود: «در حکم صادره علیه نرگس محمدی ممنوع الخروجی وجود نداشته و مشخص نیست چگونه، با چه دلیلی و توسط چه نهادی نرگس ممنوع الخروج است.»

کیانا و علی رحمانی، فرزندان خانم محمدی نیز با انتشار ویدئویی به ممنوع الخروجی غیرقانونی مادرشان اعتراض کرده‌اند.

نرگس محمدی پیشتر در تاریخ ۱۶ مهرماه امسال با استفاده از قانون کاهش مجازات حبس از زندان زنجان آزاد شد.

خانم محمدی از تاریخ ۱۵ اردیبهشت ١٣٩۴ در زندان بسر می‌برد، برای سه اتهام به ۱۶ سال زندان محکوم شده است. پنج سال برای ” اجتماع و تبانی علیه نظام” یک سال برای “برای تبلیغ علیه نظام” و ده سال برای تاسیس و همکاری با انجمن لگام، انجمنی برای لغو مجازات اعدام، مطالبه‌ای که از سوی حکومت در ایران تحمل نمی‌شود. بنا بر ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی و با در نظر داشت «مجازات اشد»، نرگس محمدی باید ١٠ سال زندان را تحمل کند.

خانم محمدی روز شنبه ۳۰ آذرماه ۹۸ همراه با ۷ زندانی سیاسی دیگر در بند زنان زندان اوین طی نامه‌ای از تحصن چند روزه خود در زندان به مناسبت چهلمین روز و در همراهی با خانواده‌های داغدار اعتراضات سراسری آبان خبر داده بودند. در پی این تحصن مسئولان زندان اوین خانم محمدی و دیگر زندانیان تحصن کننده را به تبعید به زندان دیگر تهدید کرده بودند که در نهایت روز سه شنبه ۳ دی ماه ۹۸ وی را از زندان اوین به زندان زنجان منتقل کردند.

گزارشى از وضعيت ناهيد تقوى شهروند دوتابعيتى بازداشت شده

 

زندان اوین؛ گزارشی از آخرین وضعیت ناهید تقوی در بازداشتگاه اطلاعات سپاه 

خبرگزاری هرانا – ناهید تقوی، شهروند دو تابعیتی ایرانی-آلمانی با گذشت بیش از ۱۰۰ روز از زمان دستگیری کماکان در بازداشتگاه اطلاعات سپاه موسوم به بند دو الف زندان اوین نگهداری می‌شود. خانواده خانم تقوی روز یکشنبه ۵ بهمن‌ماه ملاقاتی با وی داشته‌اند با این حال وکیل مدافع او تاکنون دسترسی به پرونده نداشته است. این شهروند ۶۶ ساله، چندی پیش تحت عمل جراحی قرار گرفته و از بیماری فشار خون بالا رنج می‌برد.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، امروز چهارشنبه ۸ بهمن‌ماه ۱۳۹۹، ناهید تقوی، شهروند دو تابعیتی ایرانی-آلمانی با گذشت ۱۰۴ روز از زمان دستگیری کماکان در بازداشتگاه اطلاعات سپاه موسوم به بند دو الف زندان اوین نگهداری می‌شود.

خانواده خانم تقوی روز یکشنبه ۵ بهمن‌ماه ملاقاتی با وی داشته‌اند. به گفته مریم کلارن، دختر خانم تقوی، وکیل مدافع این شهروند دو تابعیتی تاکنون به پرونده وی دسترسی نداشته است.

خانم کلارن در خصوص وضعیت پرونده مادر خود به هرانا گفت: «حاجی مرادی، بازپرس پرونده مادرم، در مراجعه خانواده به آنان گفته است که تنها وکلایی از فهرست وکلای مورد اعتماد قوه قضاییه به پرونده‌ها دسترسی دارند. بازپرس همچنین گفته است پرونده مادرم تا زمانی که او اتهامات خود را قبول نکند، به دادگاه ارجاع داده نخواهد شد.»

ناهید تقوی در تاریخ ۷ دیماه طی آخرین تماس تلفنی با خانواده خود از افزایش قند خون و دریافت داروی متفورمین که مختص دیابت نوع دوم است، خبر داده بود.

پیشتر مریم کلارن با انتشار بیانیه‌ای در خصوص وضعیت سلامت مادرش نوشته بود: «سلامتی مادرم به سرعت وخیم‌تر می‌شود. او در آخرین تماس خود با دایی من در ۲۷ام دسامبر، به او گفته است که از داروی متوفورمین که دارویی برای دیابت نوع دوم است، استفاده می‌کند. در ۳ سال گذشته مادرم با یک برنامه غذایی و ورزشی موثر که شامل دو یا سه ساعت پیاده‌روی در هوای تازه بود، به صورت موفق قند خونش را کنترل کرده بود. اکنون پس از ۷۳ روز حبس انفرادی در زندان اوین و استرس ۷۳ روز بازجویی،‌ دیابتش دوباره پس از ۳ سال بازگشته است.»

او در ادامه ضمن درخواست آزادی فوری مادرش افزوده است: «به گفته پزشکان اگر دیابت مادر ۶۶ ساله من کنترل نشود، منجر به آسیب کلیه، مشکلات عصبی، حمله قلبی و سکته مغزی خواهد شد.»

هرانا نخستین‌بار در تاریخ ۲۸ مهرماه طی گزارشی از بازداشت خانم تقوی در منزل خود در تهران توسط نیروهای امنیتی در جمعه شب مورخ ۲۵ مهرماه ۹۹ خبر داد و گفت که ماموران در حین بازداشت اقدام به تفتیش منزل این شهروند کرده و برخی از وسایل شخصی او ازجمله لپ‌تاپ، تلفن همراه، پاسپورت‌ها و کتاب‌های وی را ضبط کرده و با خود بردند.

پس از آنکه برادران خانم تقوی از بازداشت خواهرشان مطلع می‌شود به زندان اوین مراجعه کردند و داروهای فشار خون او را نیز همراه خود بردند. در آنجا به آنها گفتند که ناهید تقوی در سلول انفرادی نگهداری می‌شود و دلیل بازداشت وی را نیز “مسائل امنیتی” عنوان کردند و گفتند او فعلا نمی‌تواند وکیل داشته باشد.»

تا زمان تنظیم این گزارش کماکان از دلایل بازداشت، اتهامات مطروحه و نهاد بازداشت کننده این شهروند اطلاعی حاصل نشده است.

ناهید نقوی، شهروند ۶۶ ساله دو تابعیتی ایرانی-آلمانی و مهندس معمار بازنشسته است. خانم تقوی در سال ۱۳۸۲ همراه با خانواده خود از ایران به آلمان مهاجرت کرد و طی ۱۵ سال اخیر بین ایران و آلمان در رفت‌وآمد بوده است.

پرونده بنفشه جمالى،فعال حقوق زنان به دادگاه انقلاب ارجاع داده شد

 

پرونده بنفشه جمالی، فعال حقوق زنان به دادگاه انقلاب ارجاع داده شد

پرونده بنفشه جمالی، فعال حقوق زنان جهت رسیدگی به شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران رسیدگی ارجاع داده شد.

به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، پرونده بنفشه جمالی، فعال مدنی و حقوق زنان که روز چهارشنبه ۱۱ تیرماه ۱۳۹۹، در پی حضور در دادسرای فرهنگ و رسانه تفهیم اتهام شده بود، توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران رسیدگی خواهد شد.

این فعال مدنی، روز چهارشنبه ۱۱ تیرماه ۱۳۹۹، به دنبال احضار نهادهای قضایی پس از حضور در دادسرای فرهنگ و رسانه بازداشت شد.

خانم جمالی در دادسرای فرهنگ و رسانه مورد تفهیم اتهام قرار گرفت.

پس از چند ساعت بازداشت این فعال حقوق زنان با تودیع قرار کفالت ۱۵۰ میلیون تومانی به صورت موقت و تا پایان مراحل دادرسی آزاد شد.

اتهام های انتسابی علیه‌ بنفشه جمالی، «تبلیغ علیه نظام» و «نشر اکاذیب» عنوان شده بود.

تاکنون مشخص نشده که اتهام‌های مطروحه بر اساس کدام فعالیت های این فعال مدنی به او انتساب داده شده است.

پیشتر نیز در سال ۱۳۹۶، بنفشه جمالی در جریان تجمع اعتراضی روز جهانی زن در تهران باز دشت شده بود.

او که به همراه چند تن دیگر از شرکت کنندگان در مراسم بازداشت شده بود پس از مدتی آزاد شد.

۱۳۹۹ بهمن ۷, سه‌شنبه

تداوم بازداشت و بلاتكليفى تهمينه مفيدى در بازداشتگاه اطلاعات سپاه

 بهمن ۷, ۱۳۹۹ 

تداوم بازداشت و بلاتکلیفی تهمینه مفیدی در بازداشتگاه اطلاعات سپاه

خبرگزاری هرانا – تهمینه مفیدی، فعال حقوق زنان امروز سه‌شنبه ۷ بهمن‌ماه با گذشت ۲۵ روز از زمان بازداشت کماکان به صورت بلاتکلیف در بازداشتگاه اطلاعات سپاه موسوم به بند دو الف زندان اوین بسر می‌برد. خانم مفیدی پیشتر در تاریخ ۱۳ دیماه توسط ماموران اطلاعات سپاه در منزل خود در تهران بازداشت شده بود.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، امروز سه‌شنبه ۷ بهمن‌ماه ۱۳۹۹، تهمینه مفیدی، فعال حقوق زنان با گذشت ۲۵ روز از زمان بازداشت کماکان به صورت بلاتکلیف در بازداشتگاه اطلاعات سپاه موسوم به بند دو الف زندان اوین بسر می‌برد.

طی یکی از آخرین تماس‌های تلفنی خانم مفیدی، فردی از ماموران زن اطلاعات سپاه از خانواده این فعال حقوق زنان مبلغ ۳۵۰ هزار تومان بابت تحویل داروهای اختلال دو قطبی وی طلب کرده است. این در حالی است که داروهای او توسط خانواده تهیه و تحویل داده شده ‌است.

تهمینه مفیدی پیشتر در تاریخ ۱۳ دیماه توسط ماموران اطلاعات سپاه در منزل خود در تهران بازداشت شده بود.

تا زمان تنظیم این گزارش از دلایل بازداشت و اتهامات مطروحه علیه او اطلاعی در دست نیست.

تهمینه مفیدی، فعال حقوق زنان ساکن تهران و مربی رشته ورزشی پیلاتس است.

زندان اوين؛تداوم بازداشت و بلاتكليفى نازنين محمدنژاد

 بهمن ۷, ۱۳۹۹ 

زندان اوین؛ تداوم بازداشت و بلاتکلیفی نازنین محمدنژاد در بازداشتگاه اطلاعات سپاه

خبرگزاری هرانا – نازنین محمدنژاد، دانشجوی کارشناسی رشته زبان روسی دانشگاه علامه طباطبایی و فعال دانشجویی سابق دانشگاه تهران با گذشت ۵۰ روز از زمان دستگیری کماکان به صورت بلاتکلیف در بازداشتگاه اطلاعات سپاه موسوم به بند ۲ الف زندان اوین نگهداری می‌شود. خانم محمدنژاد سه‌شنبه شب مورخ ۱۸ آذرماه توسط نیروهای امنیتی در منزل خود در تهران بازداشت شد.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، امروز سه‌شنبه ۷ بهمن‌ماه ۱۳۹۹، نازنین محمدنژاد، دانشجوی کارشناسی رشته زبان روسی دانشگاه علامه طباطبایی و فعال دانشجویی سابق دانشگاه تهران با گذشت ۵۰ روز از زمان دستگیری کماکان به صورت بلاتکلیف در بازداشتگاه اطلاعات سپاه موسوم به بند ۲ الف زندان اوین نگهداری می‌شود.

علیرغم پیگیری‌های خانواده این شهروند از اتهامات و دلایل بازداشت وی اطلاعی در دست نیست.

الهام محمدنژاد، خواهر نازنین محمدنژاد روز جاری با انتشار یادداشتی گفته است: ‏”۵۰ روز از بازداشت نازنین گذشت. ۵۰ روز تمام در انفرادی بدون ارائه حتی یک دلیل به خانواده یا اجازه دسترسی وکیل مستقل به پرونده. این شکنجه ی مدام، این شرایط دوزخی که مثال یه امرعادی ۵۰ روزه به نازنین و خانواده‌ام تحمیل شده، نمود غیرعادی‌ترین مواجه حکومت با شهروندانش است”.

پیشتر خانواده این فعال دانشجویی با بازپرس پرونده او در دادسرای اوین ملاقات داشتند و به آنان گفته شده بود که قرار بازداشت ۱ ماهه برای دخترشان صادر شده است.

خانم محمدنژاد سه‌شنبه شب مورخ ۱۸ آذرماه توسط نیروهای امنیتی در منزل خود در تهران بازداشت و به زندان اوین منتقل شد. در جریان بازداشت خانم محمدنژاد شماری از وسایل شخصی وی ازجمله، تلفن همراه، لپ‌تاپ و کتاب‌های ایشان توسط نیروهای امنیتی ضبط شده است.

نازنین محمدنژاد، متولد ۱۳۶۷، اهل ماهشهر و دانشجوی کارشناسی رشته زبان روسی دانشگاه علامه طباطبایی و فعال دانشجویی سابق دانشگاه تهران است. خانم محمدنژاد فارغ التحصیل کارشناسی رشته ارتباطات از دانشگاه تهران است. وی در کنار نقد آثار ادبی مقالاتی در خصوص وضعیت دانشجویان و زنان و تبعیض‌های ساختاری و چندلایه علیه کارگران، زنان و سایر قشرهای به حاشیه رانده شده جامعه می‌نوشت. شماری از مقالات او در نشریه دانشجویی منتشر شده است. در بازدا

ارجاع پرونده بنفشه جمالى به دادگاه انقلاب تهران

 بهمن ۷, ۱۳۹۹ 

ارجاع پرونده بنفشه جمالی به دادگاه انقلاب تهران

خبرگزاری هرانا – پرونده بنفشه جمالی، فعال حقوق زنان به شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران ارجاع داده شد. خانم جمالی پیشتر در تاریخ ۱۱ تیرماه امسال با حضور در دادسرای فرهنگ و رسانه پس از تفهیم اتهام با تودیع قرار کفالت آزاد شد.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، پرونده بنفشه جمالی، فعال حقوق زنان به شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران ارجاع داده شد.

خانم جمالی پیشتر در تاریخ ۱۱ تیرماه امسال با حضور در دادسرای فرهنگ و رسانه پس از تفهیم اتهام “تبلیغ علیه نظام و نشر اکاذیب” با تودیع قرار کفالت ۱۵۰ میلیون تومانی به صورت موقت و تا پایان مراحل دادرسی آزاد شد.

او طی ابلاغیه‌ای به دادسرای فرهنگ و رسانه در تهران احضار شده بود.

بنفشه جمالی پیشتر نیز در سال ۱۳۹۶ در جریان تجمع اعتراضی روز جهانی زن (۸ مارس) در تهران، همراه با تعداد دیگری از شرکت کنندگان در مراسم بازداشت و مدتی بعد آزاد شده بود.

نجمه ميرآخورلى به ٥ سال حبس تعزيرى محكوم شد

 بهمن ۷, ۱۳۹۹ 

نجمه میرآخورلی به ۵ سال حبس تعزیری محکوم شد

خبرگزاری هرانا – نجمه (نادیا) میرآخورلی، شهروند ۶۱ ساله ساکن تهران توسط شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران به ۵ سال حبس تعزیری محکوم شد. خانم میرآخورلی در تاریخ ۲۸ آبان‌ماه ۹۸ توسط ماموران اطلاعات سپاه و در منزل شخصی خود بازداشت و در تاریخ ۳ دیماه همان سال با تودیع قرار وثیقه به صورت موقت و تا پایان مراحل دادرسی آزاد شد.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، نجمه میرآخورلی، شهروند ساکن تهران به حبس محکوم شد.

براساس این حکم که توسط شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی محمدرضا عموزاد صادر و در تاریخ ۱۷ دیماه امسال به وی ابلاغ شده است، نجمه میرآخورلی از بابت اتهام “عضویت در گروهک غیرقانونی سازمان فداییان خلق (اقلیت)” به ۵ سال حبس تعزیری محکوم شده است.

انتساب این اتهام به خانم میرآخورلی در شرایطی است که این گروه مدت‌هاست در ایران فعالیتی ندارد.

خانم میرآخورلی در تاریخ ۲۸ آبان‌ماه ۹۸ توسط ماموران اطلاعات سپاه بازداشت و نخست به بازداشتگاه الف یک اطلاعات سپاه منتقل شد. وی پس از ۲۱ روز به بازداشتگاه اطلاعات سپاه موسوم به بند دو الف زندان اوین انتقال داده شد. این شهروند نهایتا در تاریخ ۳ دیماه همان سال با تودیع قرار وثیقه به صورت موقت و تا پایان مراحل دادرسی آزاد شد.

دادگاه رسیدگی به اتهامات نجمه میرآخورلی هفته نخست دیماه امسال در شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران برگزار شد.

نجمه (نادیا) میرآخورلی، متولد ۱۳۳۸ و شهروند ساکن تهران است.

موج فشار بر فعالان كرد؛ ٧٦ بازداشت و احضار طى هفته هاى اخير

 بهمن ۷, ۱۳۹۹ 

موج فشار بر فعالان کرد؛ ۷۶ بازداشت و احضار طی هفته های اخیر

خبرگزاری هرانا – طی هفته های اخیر شهرهای مختلف استان کردستان و دیگر شهرهای کردنشین غرب کشور شاهد موج جدیدی از بازداشت، احضار و فشارهای قضایی و امنیتی بر شهروندان و فعالان کرد بوده است. طی  روزهای گذشته دستکم ۱۲ شهروند دیگر در شهرهای بوکان، پیرانشهر، نقده، سنندج، سقز و مریوان توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند که با احتساب این افراد، تعداد بازداشت و یا احضار شدگان در مناطق کرد نشین کشور طی هفته های اخیر دستکم به ۷۶ نفر رسید. بازداشت این شهروندان در بعضی موارد بدون ارائه حکم بازداشت و گاها به همراه ضرب و شتم، تفتیش منزل و ضبط لوازم شخصی صورت گرفته است. کانون مدافعان حقوق بشر نیز ضمن اعتراض به امنیتی کردن فضای مناطق کردنشین و تداوم شیوه‌های سرکوبگرانه، خواهان آزادی هر چه سریعتر شهروندان بازداشتی ‌شد.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، طی هفته‌های اخیر شهرهای مختلف استان کردستان و دیگر شهرهای کردنشین شاهد موج جدیدی از بازداشت، احضار و فشارهای قضایی و امنیتی علیه شهروندان و فعالان کرد بوده است.

روز سه‌شنبه ۳۰ دیماه، در شهرستان پیرانشهر سه شهروند به نام‌های سلام خلیفانی، شورش احمدی و رحمان دریازی توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند.

گفته می‌شود که رحمان دریازی هنگام بازداشت مورد ضرب و شتم قرار گرفته است.

همچنین در شهرستان سنندج سیروان امینی و جمیل احمدیانروز شنبه ۴ بهمن ماه بازداشت شدند که بازداشت آقای امینی بدون ارائه حکم قضایی و همراه با ضرب و شتم صورت گرفته است.

در بوکان نیز سردار محمدپور و محی ‌الدین شامه توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد.

افشین الهی و بابک بابایی شهروندان اهل شهرستان سقز نیز طی روزهای شنبه و یک‌شنبه ۵ بهمن ماه بازداشت شدند.

نیروهای امنیتی پس از بازداشت افشین الهی به منزل شخصی وی یورش بردند و ضمن تفتیش منزل، گوشی موبایل همسر او و برخی از وسایل شخصی وی را ضبط و با خود بردند.

روز سه‌شنبه ۳۰ دیماه طالب ریحانی و رشید ریحانی اهل روستای شاوله، از توابع شهرستان نقده بدون ارائه حکم قضایی بازداشت شدند.

در مریوان نیز روز جمعه ۱۹ دی‌ماه، شیرکو پاآهو، ۳۲ ساله و از اهالی روستای نژمار از توابع دهستان سرکل شهرستان در استان کردستان بازداشت شد.

در این راستا کانون مدافعان حقوق‌بشر با انتشار یک بیانیه ضمن اعتراض به بی‌توجهی نهادهای قضایی و امنیتی به بدیهی‌ترین حقوق متهمان بازداشتی، نحوه بازداشت، وضعیت و محل نگهداری، عدم دسترسی به وکیل و بی‌خبری خانواده‌های بازداشت‌شدگان، اعلام کرد که متاسفانه در گذشته چنین برخوردهایی در راستای پرونده‌سازی برای فعالان مدنی، سیاسی و در چارچوب پروژه‌های امنیتی و سرکوبگرانه به ویژه در مناطقی چون کردستان و سیستان و بلوجستان بوده که علی‌رغم نبود دلایل و استنادات حقوقی و قضایی و صرفا بر مبنای اراده سیاسی منجر به صدور احکام ناعادلانه سنگین و حتی اعدام شده است.

در ادامه این بیانیه آمده است “از این رو کانون مدافعان حقوق‌بشر ضمن اعتراض جدی به امنیتی کردن فضای کردستان و تداوم شیوه‌های سرکوبگرانه در این منطقه محروم و رنج کشیده، خواهان آزادی هر چه سریعتر بازداشت‌شدگان و پایان دادن به تضییع حقوق متهمان و نگرانی خانواده‌ها و هموطنان عزیز است”.

با احتساب این ۱۲ شهروند شمار شهروندان بازداشت و یا احضار شده در شهرهای استان کردستان و سایر شهرهای کردنشین غرب کشور به ۷۶ نفر رسید. پیش از این نیز دستکم ۶۴ شهروند دیگر در شهرهای کرد نشین ایران توسط نیروهای امنیتی بازداشت و یا به نهادهای امنیتی احضار شدند.

تا لحظه تنظیم این گزارش از دلایل بازداشت، سرنوشت و اتهامات مطروحه علیه شهروندان بازداشتی اطلاعی در دست نیست. با این حال سابقه حاکمیت در این قبیل موارد که با بازداشت گستره شهروندان همراه بوده باعث افزایش نگرانی در خصوص اخذ اعترافات اجباری و تحت فشار قرار دادن این شهروندان شده است.

۱۳۹۹ بهمن ۶, دوشنبه

مژده افتراقى و هوشمند طالبى،شهروندان بهايى از زندان اصفهان آزاد شدند

 بهمن ۵, ۱۳۹۹ 

مژده اقترافی و هوشمند طالبی، شهروندان بهائی از زندان اصفهان آزاد شدند

خبرگزاری هرانا – مژده اقترافی و هوشمند طالبی، زن و شوهر بهائی ساکن ویلاشهر اصفهان امروز یکشنبه ۵ بهمن‌ماه پس از حدود ۵ ماه بازداشت با تودیع قرار وثیقه به صورت موقت و تا پایان مراحل دادرسی به ترتیب از زندان‌های دولت آباد اصفهان و دستگرد اصفهان آزاد شدند.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، امروز یکشنبه ۵ بهمن‌ماه ۱۳۹۹، مژده اقترافی و هوشمند طالبی، زن و شوهر بهائی با تودیع قرار وثیقه به صورت موقت و تا پایان مراحل دادرسی به ترتیب از زندان‌های دولت آباد اصفهان و دستگرد اصفهان آزاد شدند.

مژده اقترافی و هوشمند طالبی در تاریخ ۲ شهریورماه امسال پس از احضار به یکی از نهادهای امنیتی شهرستان محل زندگی خود بازداشت و پس از مدتی با پایان بازجویی‌ها به ترتیب به زندان‌های دولت آباد و دستگرد اصفهان منتقل شده بودند.

ماموران پس از بازداشت به منزل این زن و شوهر بهائی رفته و پس از تفتیش منزل تعدادی از لوازم شخصی ازجمله لپ‌تاپ، تلفن همراه، کتاب‌ها و یک دستگاه پیانوی آکوستیک آنها را ضبط کرده و با خود بردند. از سوی دیگر دو خودروی سواری و کامیونت این خانواده بهائی نیز توسط ماموران توقیف شده است.

اتهامات مطروحه علیه این افراد در مرحله بازپرسی تبلیغ علیه نظام و ارتباط با دولت متخاصم عنوان شده است.

پیشتر یک منبع مطلع از بازداشت این شهروندان بهائی در خصوص چگونگی بازداشت آنها به هرانا گفت: «روز یکشنبه ۲ شهریور هوشمند طالبی و همسرشان خانم مژده اقترافی طی یک تماس تلفنی برای تحویل گرفتن وسایلشان که در سال ۹۷ توسط نیروهای اداره اطلاعات ضبط شده بود، به یکی از نهادهای امنیتی این شهر فراخوانده شدند. آنها هم سوار بر خودروی سواری خود شده و به آنجا رفتند. پس از حضور آنها در ساختمان این نهاد امنیتی ماموران اقدام به بازداشت مژده اقترافی کرده و خودروی سواری آنها را نیز توقیف کردند. پس از آن ۵ تن از ماموران همراه با آقای طالبی به منزل آنها رفته و آنجا را مورد تفتیش قرار دادند و برخی لوازم شخصی آنها ازجمله کلیه کتاب‌ها، لپ‌تاپ، فلش، موبایل، وسایل و ادوات موسیقی فرزندانشان ازجمله پیانو بزرگ آکوستیک دخترشان را بار وانت کرده و با خود بردند. ماموران سپس به آقای هوشمند گفتند پشت کامیونت ایسوزو خود بنشیند و پشت سر آنها راه بیفتد. آقای هوشمند هم پس از حضور در این نهاد امنیتی بازداشت و کامیونت وی نیز توقیف شد.»

اوایل دیماه امسال این منبع مطلع از وضعیت این شهروندان در خصوص وضعیت آنها به هرانا گفته بود: “در هر بار مراجعه خانواده به دادسرا، بازپرس پرونده وعده پایان تحقیقات را می‌دهد، اما این قول تا امروز محقق نشده است. حتی وکیل آنان هنوز اجازه مطالعه پرونده و یا ملاقات با موکلان خود را نداشته است. فرزندان نوجوان این خانواده نیز نزد مادربزرگ ۸۴ ساله‌اش می‌ماند که خودش سالمند و نیازمند توجه و نگهداری ویژه است.”

ویلاشهر، شهری از توابع بخش مرکزی شهرستان نجف آباد در استان اصفهان است.

شهروندان بهائی در ایران از آزادی‌های مرتبط به باورهای دینی محروم هستند، این محرومیت سیستماتیک در حالی است که طبق ماده ۱۸ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۸ میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی هر شخصی حق دارد از آزادی دین و تغییر دین با اعتقاد و همچنین آزادی اظهار آن به طور فردی یا جمعی و به طور علنی یا در خفا برخوردار باشد.

بر اساس منابع غیررسمی در ایران بیش از سیصد هزار نفر بهائی وجود دارد اما قانون اساسی ایران فقط اسلام، مسیحیت، یهودیت و زرتشتی گری را به رسمیت شناخته و مذهب بهائیان را به رسمیت نمی‌شناسد. به همین دلیل طی سالیان گذشته همواره حقوق بهائیان در ایران به صورت سیستماتیک نقض شده است.