۱۴۰۰ اردیبهشت ۹, پنجشنبه

تفتیش منازل و بازداشت وحید دانا و سعید عابدی شهروندان بهایی در شیراز

 اردیبهشت ۹, ۱۴۰۰ 

تفتیش منازل و بازداشت وحید دانا و سعید عابدی، شهروندان بهائی در شیراز

خبرگزاری هرانا – در ادامه بازداشت و تفتیش منازل شماری از شهروندان بهائی در شیراز روز چهارشنبه ۸ اردیبهشت ماه، دو شهروند بهائی به نام‌های وحید دانا و سعید عابدی توسط ماموران اداره اطلاعات در منزل شخصی خود بازداشت شدند. هفت شهروند بهائی دیگر نیز که در تاریخ ۱۷ فروردین بازداشت شده بودند با گذشت ۲۳ روز کماکان بصورت بلاتکلیف در سلول‌های انفرادی بازداشتگاه‌های امنیتی شیراز به سر می‌برند.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، روز چهارشنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۰، در ادامه بازداشت و تفتیش منازل شماری از شهروندان بهائی در شیراز، وحید دانا و سعید عابدی شهروندان بهائی ساکن شیراز، توسط ماموران اداره اطلاعات در منزل شخصی خود بازداشت شدند.

ماموران در زمان بازداشت اقدام به بازرسی منازل این شهروندان کرده و برخی از لوازم شخصی آنان از جمله تلفن های همراه، کامپیوتر شخصی و تعدادی از کتب، آثار و تصاویر مربوط به آیین بهائی را ضبط کرده و با خود بردند. این شهروندان هم اکنون در بازداشتگاه اداره اطلاعات موسوم به پلاک ۱۰۰ نگهداری می شوند.

پیش از این در تاریخ ۱۷ فروردین‌ماه، ۷ شهروند بهائی در شیراز به نام های سعید اتحاد، قاسم معصومی، سیامک هنرور، سروش آبادی، صدیقه اقدسی، عالیه فروتن و بهروز فرزندی اردکانی پس از تفتیش منزل و ضبط تعدادی از وسایل شخصی توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند. این شهروندان نیز با گذشت ۲۳ روز از زمان بازداشت کماکان در بازداشت و بلاتکلیفی به سر می برند.

سروش آبادی در بازداشتگاه اطلاعات موسوم به پلاک ۱۰۰ و بهروز فرزندی و قاسم معصومی نیز در یکی از بازداشتگاه‌های اطلاعات سپاه نگهداری می‌شوند. همچنین سعید اتحاد، سیامک هنرور، صدیقه اقدسی و عالیه فروتن از زمان بازداشت تاکنون در سلول‌های انفرادی بازداشتگاه پلاک ۲۰۱ نیروی انتظامی شیراز، تحت بازداشت اطلاعات سپاه هستند.

وحید دانا و سعید عابدی پیش از این نیز سابقه بازداشت و محکومیت در پرونده خود دارند. این شهروندان در تاریخ ۲۸ مرداد ۹۷، توسط شعبه یک دادگاه انقلاب شیراز به صورت غیابی و بدون اطلاع وکیل و متهمان، هریک به یک سال حبس تعزیری و یک سال تبعید محکوم شده بودند که این حکم توسط شعبه ۱۷ دادگاه تجدید نظر استان فارس برای هریک به ۶ ماه حبس تعزیری تقلیل یافت. این شهروندان نهایتا در بهمن ماه ۹۷، با اعمال عفو موضوعی ۲۲ بهمن، با عدم اجرای حکم حبس روبرو شدند.

شهروندان بهائی در ایران از آزادی‌های مرتبط به باورهای دینی محروم هستند، این محرومیت سیستماتیک در حالی است که طبق ماده ۱۸ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۸ میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی هر شخصی حق دارد از آزادی دین و تغییر دین با اعتقاد و همچنین آزادی اظهار آن به طور فردی یا جمعی و به طور علنی یا در خفا برخوردار باشد.

بر اساس منابع غیررسمی در ایران بیش از سیصد هزار شهروند بهائی وجود دارد اما قانون اساسی ایران فقط اسلام، مسیحیت، یهودیت و زرتشتی گری را به رسمیت شناخته و مذهب بهائیان را به رسمیت نمی‌شناسد. به همین دلیل طی سالیان گذشته همواره حقوق بهائیان در ایران به صورت سیستماتیک نقض شده است.

۱۴۰۰ اردیبهشت ۷, سه‌شنبه

محکومیت نازنین زاغری به احکام حبس و ممنوع الخروجی

 

محکومیت نازنین زاغری به احکام حبس و ممنوع الخروجی

نازنین زاغری رتکلیف، شهروند دوتابعیتی ایرانی-بریتانیایی از بابت پرونده جدیدش توسط شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران به احکام حبس و ممنوع الخروجی از کشور محکوم شد.

این شهروند ایرانی بریتانیایی در پرونده جدیدی که برای وی گشوده شده بود، از سوی شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران به تحمل یک سال حبس تعزیری و یک سال ممنوع الخروجی از کشور محکوم شده است.

نازنین زاغری، پیشتر نیز در روز دوشنبه ۱۵ آبان ماه ۱۳۹۹، از بابت اتهام «فعالیت تبلیغی علیه نظام»، توسط شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران به ریاست ابوالقاسم صلواتی محاکمه شده بود.

این شهروند همچنین، روز یکشنبه ٢۴ اسفندماه ۱۳۹۹، در شعبه ١۵ دادگاه انقلاب تهران آخرین دفاعیات خود را از بابت اتهام موضوع ماده ۵۰۰ قانون ‌مجازات اسلامی یعنی «فعالیت تبلیغی علیه نظام» ارائه داده بود.

حکم آزادی نازنین زاغری رتکلیف در روز یکشنبه ۱۷ اسفندماه ۱۳۹۹،  با پایان ۵ سال مجازات حبس به این شهروند دوتابعیتی در زندان اوین ابلاغ و پابند الکترونیک او باز شده بود.

پیشتر آقای کرمانی وکیل مدافع نازنین زاغری، ابراز امیدواری کرده بود که با توجه به تحمل دوران محکومیت پیشین خانم زاغری و دفاعیات ارائه شده موکلش تبرئه شود.

به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی به نقل از امتداد حجت کرمانی، وکیل مدافع نازنین زاغری با اعلام خبر محکومیت موکلش گفته است: « با توجه به اینکه از نظر موکل و وکیل رای صادره منطبق بر قوانین موضوعه کشور نیست در مهلت مقرر قانونی در خصوص تجدیدنظرخواهی از رای صادره اقدام خواهد شد.»

روز دوشنبه ۱۵ آبان ماه ۱۳۹۹، این شهروند دو تابعیتی به همراه حجت کرمانی، وکیل مدافعش دفاعیات خود را از بابت اتهام «فعالیت تبلیغی علیه نظام» از طریق شرکت در تجمع مقابل سفارت ایران در لندن در سال ۱۳۸۸ و مصاحبه با شبکه بی بی سی فارسی به دادگاه ارائه داده و نهایتاً ادامه رسیدگی به جلسه آتی موکول شد.

این جلسه دادگاهی در حالی برگزار شد که روز جمعه ۱۶ خرداد ماه ۱۳۹۹، محمود بهزادی راد، وکیل مدافع نازنین زاغری، شهروند دو تابعیتی ایرانی – انگلیسی اعلام کرده بود که با توجه به بخشنامه عفو تخفیف در مجازات محکومان امنیتی و سیاسی، احتمال عفو و آزادی مشروط موکلش دور از ذهن نیست.

در واپسین اظهارنظرهای محمود بهزادی راد، وکیل دادگستری در خصوص وضعیت پرونده نازنین زاغری گفته بود:«با توجه به دستورالعملی که از سوی رئیس قوه قضاییه ابلاغ شد، کسانی که ۵ سال محکومیت داشته باشند و ۱ سوم مجموع این محکومیت را گذرانده باشند، عفو شامل حالشان خواهد شد و ما امیدواریم که این دستورالعمل شامل حال نازنین زاغری بشود.»

حجت کرمانی، وکیل مدافع نازنین زاغری در خصوص چگونگی برگزاری جلسه دادگاه روز دوشنبه ۱۵ آبان ماه ۱۳۹۹، در گفتگو با امتداد گفته بود: «بر اساس کیفر خواست صادره در ۱۳۹۶/۷/۱۹، نازنین زاغری متهم به «فعالیت تبلیغی علیه نظام» از طریق شرکت در تجمع مقابل سفارت ایران در لندن در سال ۱۳۸۸ و مصاحبه با شبکه بی بی سی فارسی است. در این جلسه، در ابتدا کیفر خواست صادره توسط نماینده دادستان قرائت گردید و سپس دفاعیات خانم زاغری درخصوص اتهام مذکور از سوی دادگاه گرفته شد. با اخذ دفاعیات نازنین زاغری درخصوص اتهام وارده و دفاع وی مبنی بر اینکه پیش از این و‌ در پرونده قبلی به این اتهام رسیدگی شده است، سوال و جواب درخصوص اتهام وارده از ایشان صورت پذیرفت و نهایتاً ادامه رسیدگی به جلسه آتی موکول شد. زمان جلسه بعدی رسیدگی، متعاقباً از سوی دادگاه تعیین و به متهم و وکیل ابلاغ خواهد شد.»

نازنین زاغری در ایام حصر خانگی به سر می‌برد، این زندانی سیاسی در ۲۷ اسفندماه سال گذشته هم‌زمان با افزایش بحران کرونا در زندان‌ها، با پابند به مرخصی اعزام شده بود.

خانم زاغری در این دوران اجاره ندارد بیش از سیصد متر از محل سکونتش فاصله بگیرد.

خانم زاغری روز سه‌شنبه اول مهرماه ۱۳۹۹، به دادستانی تهران اطلاع داده بود که شماری از اعضای سپاه پاسداران به منزل والدین او وارد شده‌اند و او را متهم کرده‌اند که فاصله سیصد متری از منزل را رعایت نکرده است.

این اقدام سپاه پاسداران بدون اطلاع مراجع قضایی صورت گرفته و خانم زاغری در یک تماس تلفنی به دادستانی تهران اعلام کرده است که تنها مسئولان زندان اوین حق رسیدگی به این اتهام را دارند که او محدوده سیصد متری را ترک کرده یا نکرده. در این تماس تلفنی خانم زاغری از امین وزیری، مقام دادستانی که مسئول ارتباط زندانیان با خانواده‌هایشان است درخواست کرده تا «شهامت» داشته باشد و مستقیماً با خود او صحبت کند و نه آنکه خود را پشت سپاه پاسداران مخفی کند.
دادستانی در پاسخ به زاغری گفته است به زودی در ملاقات حضوری درباره این موضوع با او گفت‌وگو می‌کند. زاغری هم اعلام کرد که وکیل او می‌بایست در این ملاقات حضور داشته باشد.

دادستانی احتمال داده که به سبب یک مشکل فنی در پابند کژتابی‌هایی پیش آمده باشد. خانواده زاغری اما از توضیحات دادستان قانع نشدند.

شکایت زاغری از سپاه پاسداران از مجراهای دیپلماتیک به وزارت خارجه بریتانیا ابلاغ شده است.

«نازنین زاغری» تبعه ایرانی ــ انگلیسی است که ۱۵ فروردین سال ۱۳۹۵ توسط نیروهای سازمان اطلاعات سپاه کرمان در فرودگاه امام خمینی بازداشت و به کرمان منتقل شد.

سپاه ثارالله کرمان ۲۶ خرداد سال ۱۳۹۵ طی اطلاعیه‌ای از این دستگیری به عنوان «یکی از سرشبکه‌های اصلی وابسته به بیگانگان که مأموریت‌های مختلفی در راستای تحقق اهداف شوم دشمنان نظام» انجام داده بود، یاد کرد.

سپاه مدعی شد: «وی با عضویت در شرکت‌ها و مؤسسات بیگانه در طراحی و اجرای پروژه‌های رسانه‌ای و سایبری با موضوع براندازی نرم نظام مقدس جمهوری اسلامی مشارکت داشته است. نامبرده یکی از سرشبکه‌های اصلی مؤسسات معاند بوده که تحت هدایت و حمایت سرویس‌های رسانه‌ای و جاسوسی دولت‌های بیگانه فعالیت‌های مجرمانه خود را طی سالیان گذشته انجام داده است.»

پرونده زاغری برای ادامه رسیدگی‌ها به دادستانی تهران انتقال یافت و پس از انجام تحقیقات با صدور کیفرخواست به دادگاه انقلاب ارسال شد و شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب، زاغری را به پنج سال حبس محکوم کرد که این محکومیت در دادگاه تجدیدنظر تأیید شد.

۲۵ مهر سال ۱۳۹۶ عباس جعفری دولت آبادی در خصوص نازنین زاغری گفت: شوهر وی تبعه انگلیس و خود وی نیز دارای تابعیت مضاعف از انگلیس بوده و در سیستم آن کشور فعالیت می‌کرده است. وی مسئول آموزش خبرنگاری آنلاین بی بی سی فارسی بوده که با هدف جذب و آموزش افرادی برای فعالیت تبلیغی علیه ایران اقدام کرده است. چگونگی استفاده از ایمیل‌ مستعار، پسوردهای پیچیده و طولانی، ذخیره سازی پسوردها و استفاده از نرم‌افزارهای رمزنگاری مطالب و اطلاعات، از جمله مواردی است که در این آموزش‌ها لحاظ می‌شده است و اساتید این دوره، افرادی همچون مهدی یحیی‌نژاد (مدیر سایت بالاترین)، اردوان روزبه (رادیو کوچه) و محمود عنایت (مدیر گروه اسمال مدیا) هستند.

جعفری دولت‌آبادی ارسال نامه از سوی دیوید کامرون، نخست وزیر سابق انگلیس برای نازنین زاغری را موید ارتباط وی با دولت انگلیس و اهمیت این متهم برای آن کشور دانست.

برخی معتقدند که جمهوری اسلامی از بازداشت دوتابعیتی‌ها هدفی دارد و از آن‌ها به نوعی به عنوان گروگان برای رسیدن به اهداف سیاسی خود استفاده می‌کند.

در سال‌های کنونی شهروندان دوتابعیتی دیگری هم‌چون، عباس عدالت، ارس امیری، سیامک نمازی، نازنین زاغری، احمدرضا جلالی، امید کوکبی، کمال فروغی و حمید بابایی بازداشت شده و با اتهام‌هایی نظیر جاسوسی به احکام زندان مواجه شده‌اند. در تازه‌ترین مورد می‌توان به بازداشت فریبا عادل‌خواه شهروند ایرانی-فرانسوی در تهران اشاره کرد که مدتی پس از بازگشت به ایران، در روز ۱۷ خردادماه ۱۳۹۸، توسط نیروهای اطلاعات سپاه پاسداران در منزل شخصی خود در تهران بازداشت شد.

۱۴۰۰ اردیبهشت ۵, یکشنبه

تفتیش منازل ۱۳ شهروند بهایی و بازداشت ۸ تن در بهارستان اصفهان

 اردیبهشت ۵, ۱۴۰۰ 

تفتیش منازل ۱۳ شهروند بهائی و بازداشت ۸ تن در بهارستان اصفهان

خبرگزاری هرانا – امروز یکشنبه ۵ اردیبهشت‌ماه منازل دستکم ۱۳ شهروند بهائی در شهر بهارستان اصفهان مورد تفتیش نیروهای امنیتی قرار گرفت و دستکم هشت شهروند به نام‌های سارا شکیب، فیروزه راستی نژاد، ساناز راسته، آزیتا رضوانی، مژگان پورشفیع، نسرین خادمی، افشین وجدانی و همسرش نوشین همت در این رابطه بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شده‌اند. ماموران در جریان این بازرسی‌ها شماری از وسایل شخصی این شهروندان از جمله لپ تاپ‌، تلفن‌ همراه، کتب و جزوات مرتبط و غیرمرتبط با آیین بهائی، عکس‌های خانوادگی و مقداری سی دی را ضبط کرده و با خود برده‌اند.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، امروز یکشنبه ۵ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۰، منازل دستکم ۱۳ شهروند بهائی در شهر بهارستان اصفهان مورد تفتیش نیروهای امنیتی قرار گرفت و دستکم هشت تن در این رابطه بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شده‌اند.

ماموران در زمان بازداشت اقدام به بازرسی منازل این شهروندان کرده و شماری از وسایل شخصی آنان از جمله لپ تاپ‌، تلفن‌ همراه، کتب و جزوات مرتبط و غیرمرتبط با آیین بهائی، عکس‌های خانوادگی و مقداری سی‌دی را ضبط کرده و با خود برده‌اند. هویت شهروندان بازداشت شده به نام‌های «سارا شکیب، ۲۳ ساله، ساناز راسته، آزیتا رضوانی، مژگان پورشفیع، فیروزه راستی نژاد، نسرین خادمی، افشین وجدانی و همسرش نوشین همت» توسط هرانا احراز شده است.

یک منبع مطلع در خصوص نحوه بازرسی منزل و بازداشت سارا شکیب به هرانا گفت: «ساعت ۶:۴۵ دقیقه صبح ماموران هنگام خروج سینا و سمیرا شکیب از منزل با دو خودروی ۴۰۵ راه آنان را سد کرده و از ماشین پیاده شان کرده و گوشی‌های تلفن‌همراه را از آنان گرفتند. رفتارشان تند و بسیار خشن بود. حتی لباس سمیرا شکیب در این بین پاره شد. بعد از اعتراض سینا شکیب به این روند او را با مشت مورد ضرب و شتم قرار دادند، به ماشین دیگری منتقل کردند و به او چشمبند و دستبند زدند. سمیرا شکیب نیز به ماشین دیگری منتقل شد و حکمی را به او را مبنی بر بازرسی منزل نشان داد و گفتند که اگر همکاری کنید کسی را بازداشت نخواهیم کرد. از خانم شکیب خواستند تا بدون آنکه خانواده متوجه حضور نیروهای امنیتی شوند زنگ در را بزنند. حتی از سینا شکیب درباره وجود دوربین مداربسته در منزل پرسیدند. ماموران مرد زمانی که سارا شکیب خواب بود، بالای سر او رفتند. با مادر خانواده نیز خشن رفتار کردند و حوله‌ای رویش پرت کردند تا حجاب را رعایت کند! نهایتا ۱۶ نفر که با ۴ ماشین آمده بودند، تمام ۳ طبقه منزل را مورد بازرسی قرار دادند و پس از بازرسی کامل حکم جلب سارا شکیب را نشان دادند و او را با خود بردند. گفتند که خانواده ساعت شش با سند غیر مشاع به دادسرای اصفهان خیابان نیکبخت مراجعه کنند. آنها همچنین حکمی برای خواهر کوچکتر وی، سمیرا شکیب، ۲۱ ساله داشتند و تهدید کردند که هر وقت تماس گرفتند باید او را معرفی کنند و در غیر این صورت با حکم جلب خواهند آمد.»

بازرسی منازل سایر شهروندان نیز از حدود ساعت ۶ صبح امروز آغاز و تا حدود ساعت ۱ بعد از ظهر طول کشیده و اغلب با خشونت همراه بوده است. گفته می‌شود که ماموران در زمان بازرسی منزل یکی از این شهروندان، در حالی که وی در خانه حضور نداشته اقدام به شکستن درب منزل کرده‌اند. هویت سایر شهروندانی که منازل آنها مورد بازررسی قرار گرفته کماکان توسط هرانا در دست بررسی است. از هویت نهاد بازداشت کننده این شهروندان و محل نگهداری آنها تا زمان تنظیم این گزارش اطلاعی در دست نیست.

روز گذشته هرانا در گزارشی از اخراج برادر خانم شیکب، سینا شکیب دانشجوی ترم ۴ رشته آمار و کاربردها از دانشکده ریاضی و کامپیوتر خوانسار دانشگاه اصفهان، به دلیل اعتقاد به آئین بهائی خبر داده بود. پیشتر در سال ۱۳۹۴ سارا شکیب، دانشجوی سابق آمار در دانشگاه سراسری کاشان، طی روند مشابهی در اولین ترم ورود به دانشگاه از دانشگاه اخراج شد. همچنین سمیرا شکیب دیگر خواهر این شهروند بهائی نیز در کنکور سراسری سال ۹۷ با پیغام نقص پرونده مواجه شده و از ادامه تحصیل محروم شد. سال ها پیش مادر این خانواده نیز به دلیل بهائی بودن از ادامه تحصیل در دانشگاه محروم شده است.

تفتیش همزمان منزل شهروندان بهائی در ایران امری مسبوق به سابقه است، آذرماه سال گذشته هرانا در گزارشی از بازرسی منازل متعلق به ده‌ها شهروند بهائی در استان‌های تهران، البرز، اصفهان و مازندران خبر داده بود.

شهروندان بهائی در ایران از آزادی‌های مرتبط به باورهای دینی محروم هستند، این محرومیت سیستماتیک در حالی است که طبق ماده ۱۸ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۸ میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی هر شخصی حق دارد از آزادی دین و تغییر دین با اعتقاد و همچنین آزادی اظهار آن به طور فردی یا جمعی و به طور علنی یا در خفا برخوردار باشد.

بر اساس منابع غیررسمی در ایران بیش از سیصد هزار شهروند بهائی وجود دارد اما قانون اساسی ایران فقط اسلام، مسیحیت، یهودیت و زرتشتی گری را به رسمیت شناخته و مذهب بهائیان را به رسمیت نمی‌شناسد. به همین دلیل طی سالیان گذشته همواره حقوق بهائیان در ایران به صورت سیستماتیک نقض شده است.

زمان و شعبه دادگاه رسیدگی به اتهامهای بهاره سلیمانی تعیین شد

 

زمان و شعبه دادگاه رسیدگی به اتهام های بهاره سلیمانی تعیین شد

بهاره سلیمانی، شهروند ساکن تهران، توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران از بابت اتهام های انتسابی محاکمه خواهد شد.

به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، بهاره سلیمانی شهروند ساکن تهران جهت شرکت در جلسه دادگاه رسیدگی در روز چهارشنبه ۸ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۰، به شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران فراخوانده شده است.

این شهروند پس از گذشت بیش از ۴ ماه بازداشت، روز چهارشنبه ۶ اسفندماه ۱۳۹۹، با تودیع قرار وثیقهبه صورت موقت از زندان اوین آزاد شده بود.

خانم سلیمانی روز جمعه ۲۵ مهرماه ۱۳۹۹، توسط نیروهای امنیتی که خود را از پلیس امنیت معرفی کرده بودند، در تهران بازداشت شده بود.

نیروهای امنیتی حین بازداشت اقدام به تفتیش منزل پدر و مادر این شهروند کردند و پس از آن به منزل خانم سلیمانی در تهران رفته و آنجا را نیز تفتیش کرده بودند.

در جریان این بازرسی‌ها تعدادی از وسایل شخصی خانم سلیمانی و خانواده‌اش ازجمله کامپیوتر، تلفن همراه، کتاب، سی‌دی و فلاپی را توسط ماموران ضبط شده بود.

او پس از بازداشت جهت انجام امور بازجویی به بند ۲۰۹ وزارت اطلاعات در زندان اوین منتقل شد.

این شهروند ساکن تهران، در طول مدت زمان بازداشت علی رغم سابقه بیماری ریوی از رسیدگی پزشکی و دسترسی به خدمات درمانی و دارو محروم مانده بود.

او همچنین از امکان دسترسی به وکیل مدافع و ملاقات با خانواده منع شده و تنها چند بار موفق شده بود تا با خانواده خود تماس تلفنی یک دقیقه‌ای داشته باشد.

پیشتر تورج سلیمانی، برادر بهاره سلیمانی در صفحه شخصی خود با اشاره به وضعیت حاد جسمانی خواهرش نوشته بود: «علیرغم تماسهای هفتگی و فقط ۱ بار ملاقات پدر و مادرم هیچ اطلاعی از دلایل بازداشتش نداریم. قرار بازداشت اولیه برای ۲ ماه صادر شده بود. با توجه به اتمام بازجوییها امیدوار بودیم که با قرار وثیقه موافقت کنند. در حال حاضر جان خواهر من در خطر است. چون با توجه به شیوع کرونا و مشکلات بیماری ریه و عدم دسترسی به حق درمان هر لحظه احتمال هرگونه اتفاق جانی برای بهاره امکان پذیر است.»

بهاره سلیمانی، ۴۳ ساله و شهروند ساکن تهران است.

۱۴۰۰ اردیبهشت ۴, شنبه

سینا شکیب دانشجوی بهایی از دانشگاه اخراج شد

 اردیبهشت ۴, ۱۴۰۰ 

سینا شکیب، دانشجوی بهائی از دانشگاه اخراج شد

خبرگزاری هرانا – سینا شکیب دانشجوی ترم ۴ رشته آمار و کاربردها در دانشکده ریاضی و کامپیوتر خوانسار دانشگاه اصفهان، به دلیل اعتقاد به آئین بهائی از این دانشگاه اخراج و از ادامه تحصیل محروم شد. با وجود محرومیت شهروندان بهایی از تحصیل در دانشگاه‌ها، برخی از این شهروندان گاها موفق به ورود به دانشگاه شده و پس از مدتی به بهانه‌های مختلف توسط مسئولان از ادامه تحصیل محروم و از دانشگاه اخراج می شوند.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، سینا شکیب دانشجوی دانشگاه اصفهان به اعتقاد به آئین بهائی از این دانشگاه اخراج و از ادامه تحصیل محروم شد.

به گفته یک منبع نزدیک به خانواده این شهروند بهائی، سینا شکیب در تاریخ ۳۰ فروردین ماه و در زمان ورود به سامانه آموزشی جهت شرکت در کلاس آنلاین متوجه قفل بودن کارتابل خود شد. در تماس وی با واحد آموزش دانشگاه به او گفته شد که طی نامه‌هایی محرمانه که توسط وزارت و گزینش به دانشگاه ارسال شده، او از دانشگاه اخراج و از ادامه تحصیل محروم است.

دیگر اعضای خانواده این شهروند بهائی نیز پیشتر به طرق مختلف و صرفا به دلیل اعتقاد به آئین بهائی از ادامه تحصیل محروم شده اند. سارا شکیب، خواهر سینا شکیب، دانشجوی سابق آمار در دانشگاه سراسری کاشان، طی روند مشابهی در اولین ترم ورود به دانشگاه در سال ۱۳۹۴ از دانشگاه اخراج شد. همچنین سمیرا شکیب دیگر خواهر این شهروند بهائی نیز در کنکور سراسری سال ۹۷ با پیغام نقص پرونده مواجه شده و از ادامه تحصیل محروم شد. سال ها پیش مادر این خانواده نیز به دلیل بهائی بودن از ادامه تحصیل در دانشگاه محروم شده است.

سینا شکیب، متولد ۱۳۸۰ و دانشجوی ترم ۴ رشته آمار و کاربرد ها در دانشگاه اصفهان-دانشکده ریاضی و کامپیوتر خوانسار بوده است.

با وجود محرومیت شهروندان بهائی از تحصیل در دانشگاه‌ها، برخی از این شهروندان گاها موفق به ورود به دانشگاه شده و پس از مدتی به بهانه‌های مختلف توسط مسئولین از ادامه تحصیل محروم می‌مانند.

علیرغم نص صریح قانون، طبق مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی ایران، بهائیان علاوه بر محرومیت از اشتغال در اماکن دولتی، از تحصیلات دانشگاهی نیز محروم هستند.

هر ساله گزارشات زیادی از محروم شدن شهروندان بهایی از ادامه تحصیل در دانشگاه‌های ایران منتشر می‌شود. این موضوع حتی افرادی را که در آستانه فارغ‌التحصیلی هستند را نیز در بر می‌گیرد.

شهروندان بهائی در ایران از آزادی‌های مرتبط به باورهای دینی محروم هستند، این محرومیت سیستماتیک در حالی است که طبق ماده ۱۸ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۸ میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی هر شخصی حق دارد از آزادی دین و تغییر دین با اعتقاد و همچنین آزادی اظهار آن به طور فردی یا جمعی و به طور علنی یا در خفا برخوردار باشد.

بر اساس منابع غیررسمی در ایران بیش از سیصد هزار شهروند بهائی وجود دارد اما قانون اساسی ایران فقط اسلام، مسیحیت، یهودیت و زرتشتی گری را به رسمیت شناخته و مذهب بهائیان را به رسمیت نمی‌شناسد. به همین دلیل طی سالیان گذشته همواره حقوق بهائیان در ایران به صورت سیستماتیک نقض شده است.

۱۴۰۰ اردیبهشت ۳, جمعه

گزارشی از جلسه بازپرسی پرونده ضرب و شتم برادران افکاری در زندان عادل آباد شیراز

 اردیبهشت ۲, ۱۴۰۰ 

گزارشی از جلسه بازپرسی پرونده ضرب و شتم برادران افکاری در زندان عادل آباد شیراز

خبرگزاری هرانا – سعید افکاری، برادر وحید و حبیب افکاری، زندانیان سیاسی زندان عادل آباد شیراز از برگزاری جلسه بازپرسی در ارتباط با شکایت برادران افکاری از بابت ضرب و شتم، نگهداری بلندمدت در سلول انفرادی و همچنین تهدید به قتل توسط دو تن از مقامات خبر داده است. به گفته وی، این جلسه با حضور وحید افکاری بدون دسترسی به پرونده و اسناد نقض حقوق متهمان برگزار شده است. برادران افکاری نزدیک به ۸ ماه گذشته را در بند عبرت زندان عادل آباد شیراز که از آن به عنوان بند دربسته نیز یاد می‌شود، نگهداری می شوند. با وجود پیگیری ها و درخواست های مکرر با کارشکنی مسئولان و علیرغم وعده دادستان از انتقال این دو زندانی به بند سیاسی جلوگیری شده است.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، امروز پنجشنبه ۲ اردیبهشت ماه ۱۴۰۰، جلسه بازپرسی برادران افکاری در ارتباط با شکایت آنان از بابت ضرب و شتم، نگهداری بلندمدت در سلول انفرادی و همچنین تهدید به قتل توسط دو تن از مقامات برگزار شد.

 سعید افکاری، برادر این دو زندانی سیاسی در یادداشتی در حساب شخصی خود برگزاری این جلسه را «صوری» خوانده و نوشته است: “در پی شکایت برادرانم از بابت انفرادی، ضرب و شتم و همچنین تهدید به قتل توسط دو تن از مقامات عالی رتبه ج.ا؛ پس از ۲۲۸ روز، یک جلسه بازپرسی صوری فقط با حضور وحید تشکیل شد. بازپرس اجازه دسترسی به پرونده، فیلم ضرب و شتم، گزارش پزشکی قانونی از صدمات را نمی‌دهد و همچنین انفرادی هنوز ادامه دارد”.

در همین رابطه در مهرماه سال ۹۹ پدر و مادر این دو زندانی سیاسی در نامه ای خطاب به قاضی ناظر زندان عادل آباد شیراز خواهان ارائه توضیح در خصوص دلایل تحمیل انفرادی و شرایط شکنجه فرزندان خود شدند در بخشی از این نامه آمده بود: “وحید و حبیب افکاری در تاریخ ۱۳ و ۱۵ شهریور ۹۹ با ضرب و شتم به انفرادی منتقل شدند. به همین دلیل خواستار رسیدگی به شکایت خود شدند و همچنین خانواده نیز خواستار رسیدگی به ضرب و شتم و شکنجه انها توسط علی خادم الحسینی و گارد زندان شد. پس از آن پزشکی قانونی با مراجعه به زندان، جراحات و صدمات وارده به فرزندانم را ثبت کرد که در مورد نوید ۱۷ مورد و در مورد وحید و حبیب حدود ۱۵ بوده است”.

این زندانیان سیاسی اواسط شهریورماه ۹۹ به بند عبرت (بند دربسته) که محل نگهداری زندانیان محروم از تماس تلفنی است منتقل شدند و با گذشت نزدیک به ۸ ماه کماکان در این محل در زندان عادل آباد شیراز نگهداری می‌شوند. با وجود پیگیری های مکرر خانواده آنان و با وجود وعده دادستان از انتقال آنها به بند سیاسی جلوگیری شده است. در برخی موارد زندانیان محکوم به اعدام، پیش از اجرای حکم به این بند منتقل می‌شوند، امری که همواره با اعتراض برادران افکاری و خانواده آنان مواجه بوده است.

پیشتر سعید افکاری، در حساب شخصی خود از ملاقات با حبیب و وحید افکاری و همچنین تداوم نگهداری آنان “در انفرادی، بدون حق تماس و بدون حق مداوا” خبر داده بود.

حسن یونسی، وکیل پرونده برادران افکاری اواخر مهرماه سال گذشته با اشاره به اینکه از زمان اجرای حکم نوید افکاری تاکنون، وحید و حبیب در محلی خارج از بند عمومی نگهداری شده و در طول این مدت، خانواده و وکلای آن‌ها، هیچ گونه ملاقاتی (آزادانه) با برادران افکاری نداشته‌اند. گفته بود: “بر همین اساس نیز از وضعیت محل نگهداری و اینکه آیا در انفرادی نگهداری می‌شوند یا خیر، هیچ اطلاعی در دست نیست. مسئله‌ای که موجب نگرانی خانواده افکاری شده است. بر اساس آئین‌نامه زندان، محکومین قطعی، صرفا باید در بندهای عمومی و زیر نظر سازمان زندان‌ها نگهداری شوند. همچنین طبق همین آئین‌نامه، نگهداری متهمین در بازداشتگاه، صرفا با قرار کتبی از سوی مقامات قضائی امکان‌پذیر خواهد بود و نگهداری حبیب و وحید افکاری در خارج از بند عمومی زندان و بدون ملاقات (آزادانه)، خلاف قانون است”.

نوید افکاری و وحید افکاری در تاریخ ۲۶ شهریورماه ۱۳۹۷ و حبیب افکاری در تاریخ ۲۲ آذر ۱۳۹۷ در رابطه با اعتراضات سراسری مرداد ۹۷ بازداشت شدند. این افراد در جریان بازجویی‌ها برای اخذ اعتراف بارها مورد ضرب و شتم و شکنجه قرار گرفته‌اند.

این شهروندان توسط دادگاه انقلاب و دادگاه کیفری شیراز مورد محاکمه قرار گرفتند و نوید افکاری به ۲ بار اعدام، ۶ سال و ۶ ماه حبس و ۷۴ ضربه شلاق، وحید افکاری به ۵۴ سال و ۶ ماه حبس و ۷۴ ضربه شلاق، حبیب افکاری به ۲۷ سال و ۳ ماه حبس و ۷۴ ضربه شلاق محکوم شده‌اند.

نوید افکاری، کشتی گیر ایرانی در نهایت سحرگاه روز شنبه ۲۲ شهریورماه ۹۹ علیرغم ابهامات جدی در پرونده و موج جهانی حمایت از وی در زندان عادل آباد شیراز اعدام شد.

هرانا در تاریخ ۷ شهریورماه سال گذشته نخستین بار در گزارشی به تفضیل از صدور احکام اعدام، حبس و شلاق برای نوید، وحید و حبیب افکاری خبر داد و اسناد مربوط به آن را نیز منتشر کرد.

علیرغم تعیین وثیقه؛تداوم بازداشت یمیه کارگر در زندان قرچک ورامین

 اردیبهشت ۳, ۱۴۰۰ 

علیرغم تعیین وثیقه؛ تداوم بازداشت سمیه کارگر در زندان قرچک ورامین

خبرگزاری هرانا – سمیه کارگر، دانش‌آموخته‌ رشته فلسفه دانشگاه تبریز، علیرغم تعیین قرار وثیقه به دلیل عدم توانایی در تامین آن همچنان در زندان قرچک ورامین به سر می برد. خانم کارگر مهرماه سال گذشته توسط نیروهای امنیتی در منزل خود در تهران بازداشت و پس از حدود چهار ماه با پایان مراحل بازجویی از بازداشتگاه اطلاعات سپاه موسوم به بند دو الف زندان اوین به زندان قرچک ورامین منتقل شد. او از یک بیماری نادر چشمی رنج می‌برد و از زمان بازداشت از رسیدگی پزشکی و طی مراحل درمان محروم مانده است.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، سمیه کارگر، دانش‌آموخته‌ رشته فلسفه دانشگاه تبریز، علیرغم تعیین قرار وثیقه کماکان در بازداشت به سر می برد.

طی روزهای اخیر برای آزادی موقت خانم کارگر قرار وثیقه ۵۰۰ میلیون تومانی تعیین شده، با این حال به دلیل عدم توانایی در تامین آن، همچنان در زندان قرچک ورامین به سر می‌برد.

سمیه کارگر در تاریخ ۲۵ مهرماه ۹۹ توسط نیروهای امنیتی در منزل خود در تهران بازداشت و به زندان اوین منتقل شد. ماموران در حین بازداشت اقدام به تفتیش منزل این شهروند کرده و برخی از وسایل شخصی او ازجمله لپ‌تاپ و تلفن همراه وی را ضبط کرده و با خود بردند.

وی بهمن ماه ۹۹ پس از گذشت حدود چهار ماه با پایان مراحل بازجویی از بازداشتگاه اطلاعات سپاه موسوم به بند دو الف زندان اوین به زندان قرچک ورامین منتقل شد.

خانم کارگر که از یک بیماری نادر چشمی رنج می‌برد، از زمان بازداشت از رسیدگی پزشکی و دسترسی به داروهای خود محروم مانده است. به گفته یک منبع مطلع سمیه کارگر به دلیل این بیماری تحت درمان متخصصین چشم در کشور فرانسه بود و آخرین ویزای پزشکی‌اش برای ماه نوامبر ۲۰۲۰ صادر شده بود اما به دلیل بازداشت، موفق به تکمیل روند درمان خود نشد. او که در طول دوره بازداشت دچار کاهش وزن و ناراحتی معده شده، از دسترسی به داروهای مکملش محروم است و نیروهای امنیتی در زمان نگهداری او در بازداشتگاه سپاه از دادن داروهایش خودداری کردند؛ این امر منجر به وخامت حال، کاهش قوای بینایی و افزایش نگرانی خانواده وی شده بود. او به بند ۸ زندان قرچک ورامین که به مراتب امکانات کمتری نسبت به زندان اوین دارد منتقل شده است. خانم کارگر کماکان از دسترسی به وکیل انتخابی محروم است.

مادر خانم کارگر در زمان ملاقاتی که اوایل بهمن ۹۹ در زندان اوین با دخترش داشت، برای صحبت کردن به زبان فارسی تحت فشار قرار گرفته بود. ماموران از او خواسته بودند که مکالمه به زبان کردی را متوقف کند و او هم در جواب گفته بود: “من نمی‌توانم احساسم را به زبانی غیر از کردی نسبت به بچه‌ام ابراز کنم.

تا زمان تنظیم این گزارش کماکان از دلایل بازداشت و اتهامات مطروحه علیه این شهروند اطلاعی در دست نیست. با این حال پیشتر و پس از پیگیری‌های خانواده خانم کارگر از دادسرای اوین تنها به آنها گفته بودند که اتهام ایشان مربوط به جرائم اینترنتی است.

سمیه کارگر فارغ‌التحصیل رشته فلسفه دانشگاه تبریز و شهروند کرد اهل ایلام است.

۱۴۰۰ فروردین ۲۹, یکشنبه

گزارشی از آخرین وضعیت آتنا دائمی،زندانی سیاسی در زندان لاکان رشت

 

گزارشی از آخرین وضعیت آتنا دائمی، زندانی سیاسی محبوس در زندان لاکان رشت

آتنا دائمی، زندانی سیاسی محبوس در زندان لاکان رشت، علی رغم شیوع گسترده بیماری کرونا در زندانهای کشور همچنان از حق مرخصی محروم مانده است.

به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، آتنا دائمی زندانی سیاسی که اواخر اسفند ماه ۱۳۹۹، از زندان اوین به زندان لاکان رشت تبعید شده بود، با وجود شرایط بحرانی گسترش کرونا در زندانهای کشور کماکان از حق مرخصی محروم شده است.

حسین دائمی، امروز شنبه ۲۸ فروردین ماه ۱۴۰۰، با انتشار مطلبی در صفحه شخصی ضمن اشاره به اینکه به ملاقات کابینی دخترش در زندان لاکان رشت رفته اند، در خصوص وضعیت ویروس کرونا در زندان و عدم اعطای مرخصی به این زندانی سیاسی ابراز نگرانی کرد.

پدر آتنا دائمی در خصوص وضعیت دخترش نوشته بود: «امروز بیست هشتم فروردین زندان لاکان رشت ملاقات کابینی ، یک ما از انتقال آتنای من به زندان لاکان رشت گذشته ومن با همراه مادر آتنا در گیلان هستیم و همچنان نگران از وضعیت موجود در زندان از بابت ویروس کرونا ،در حالیکه تمام مسیولین از وضعیت بد کشور صحبت میکنند ولی هیچ چاره‌ای برای مردم و مخصوصاً زندانیا اندیشیده نشده، دراین شرایط اضطراری کشور (آزادی ) یامرخصی طولانی مدت حق همه زندانیها هست تا بتوانند از خطر ویروس کرونا درامان باشند.»

آتنا دائمی، از سال ۱۳۹۵ در زندان به سر می برد و در سال‌هایی که دوران محکومیت حبس را تحمل کرده به بیماری‌های متعددی دچار شده است؛ دوربینی، بی‌حسی دست و پا، سرگیجه، عفونت مجاری ادراری، عفونت کلیه و اخیراً غده‌ای در سینه اما همچنان از حق درمان و استفاده از مرخصی محروم مانده است.

پیشتر مادر آتنا دائمی، معصومه نعمتی با انتشار پستی در اینستاگرام، ویدئویی منتشر کرده بود که پدر آتنا دائمی در آن از وضعیت نامساعد جسمانی دخترش و احضارش به دادگاه و عدم موافقت با مرخصی وی در شرایط بحرانی شیوع کرونا در زندان خبر داده بود.

۱۴۰۰ فروردین ۲۸, شنبه

تداوم بازداشت ۷ شهروند بهایی در بازداشتگاه نیروی انتظامی شیراز

 


تداوم بازداشت ۷ شهروند بهایی در بازداشتگاه نیروی انتظامی شیراز

با گذشت بیش از ۱۲ روز از بازداشت ۷ شهروند بهایی ساکن شیراز این شهروندان همچنان در سلول های انفرادی در بازداشت و بلاتکلیفی به سر می برند.

به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، سعید اتحاد، صدیقه اقدسی، سروش آبادی، بهروز فرزندی، عالیه فروتن، قاسم معصومی و سیامک هنرور، هفت شهروند بهایی ساکن شیراز هستند که اواسط فروردین‌ماه ۱۴۰۰، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده و کماکان در سلول های انفرادی بازداشتگاه نیروی انتظامی پلاک ۲۰۱ شیراز در وضعیت بلاتکلیف نگهداری می شوند.

این شهروندان بهایی، شامگاه سه‌شنبه ۱۷ فروردین‌ماه ۱۴۰۰، توسط نیروهای اداره اطلاعات در شیراز بازداشت شدند.

بر اساس این گزارش نیروهای امنیتی حین بازداشت ضمن تفتیش منزل این شهروندان برخی از اقلام شخصی آنها را ضبط کرده و با خود برده‌ بودند.

گفته شده است، آنها پس از بازداشت جهت انجام مراحل بازجویی و تفهیم اتهام به بازداشتگاه پلاک ۲۰۱ نیروی انتظامی شیراز منتقل شده اند.

این شهروندان در حال حاضر در سلول های انفرادی بازداشتگاه پلاک ۲۰۱ نیروی انتظامی شیراز تحت بازجویی اداره اطلاعات هستند.

گزارش شده طی روزهای اخیر خانواده تعدادی از این شهروندان موفق به ملاقات چند دقیقه ای با آنها شده اند.

اما تا لحظه تنظیم این گزارش از دلایل بازداشت و اتهام های انتسابی علیه این شهروندان اطلاعی در دسترس نیست.

در میان این بازداشت شدگان، صدیقه اقدسی از بیماری درد مفاصل و استخوان ها و فشار خون رنج می برد و پیشتر تحت درمان بوده است.

همچنین بهروز فرزندی اردکانی، از مجروحان و اسرای سابق جنگ ایران و عراق، به دلیل بیماری قلبی و مشکلات عصبی سالها تحت مراقبت های پزشکی بوده است.

قانون اساسی جمهوری اسلامی، بهاییت را به عنوان دین یا مذهب به رسمیت نمی‌شناسد.

بهاییان ایران از حقوق اولیه ای چون حق تحصیل و کار و برگزاری آزادانه مراسم و اعیاد مذهبی محروم‌اند.

بازداشت و زندانی کردن بهاییان نیز در طول چهار دهه ادامه داشته است.

تعدادی از رهبران و باورمندان به بهاییت نیز در سال‌های ابتدایی استقرار جمهوری اسلامی، اعدام و اموال آنان مصادره شد.

 

۱۴۰۰ فروردین ۲۱, شنبه

با پایان ایام مرخصی،صبا کردافشاری به زندان قرچک ورامین بازگشت

 فروردین ۲۱, ۱۴۰۰ 

با پایان ایام مرخصی؛ صبا کردافشاری به زندان قرچک ورامین بازگشت

خبرگزاری هرانا – صبا کردافشاری، فعال مدنی امروز شنبه ۲۱ فروردین ماه، با پایان ایام مرخصی به زندان قرچک ورامین بازگشت. خانم کردافشاری پیشتر در تاریخ ۱۴ فروردین ماه، با تودیع قرار وثیقه به مرخصی کوتاه مدت اعزام شده بود. او در خردادماه سال ۹۸ توسط نیروهای امنیتی بازداشت و در شهریورماه همان سال به ۲۴ سال حبس تعزیری محکوم شد. با استناد به ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی و با اعمال بخشنامه کاهش مجازات حبس تعزیری، ۷ سال و شش ماه از دوران محکومیت وی قابل اجرا است.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، امروز شنبه ۲۱ فروردین ۱۴۰۰، صبا کردافشاری، فعال مدنی، با پایان ایام مرخصی به زندان قرچک ورامین بازگشت.

خانم کردافشاری پیشتر در تاریخ ۱۴ فروردین ماه، با تودیع قرار وثیقه به مرخصی کوتاه مدت اعزام شده بود.

این درحالیست که این فعال مدنی ماه گذشته در زندان به بیماری کرونا مبتلا شده و تست کرونای او مثبت اعلام شده بود.

راحله احمدی، مادر صبا کردافشاری نیز امروز شنبه ۲۱ فروردین ماه، با پایان ایام مرخصی و به دنبال مخالفت مسئولان با درخواست تمدید مرخصی وی جهت درمان، به زندان اوین بازگشت. وی در تاریخ ۲۴ اسفندماه ۱۳۹۹، با تودیع قرار وثیقه به مرخصی درمانی اعزام شده بود.

صبا کردافشاری فعال مدنی و از مخالفان حجاب اجباری در حالی که بهمن‌ماه ۹۷ پس از محکومیت پیشین خود از بند زنان زندان اوین آزاد شد، در تاریخ ۱۱ خرداد ۹۸ مجددا توسط نیروهای امنیتی در منزل بازداشت و مدتی بعد با پایان بازجویی‌ها به زندان منتقل شد. او نهایتا در تاریخ ۵ شهریورماه ۹۸ توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ایمان افشاری از بابت اتهام “اشاعه فساد و فحشا از طریق کشف حجاب و پیاده روی بدون حجاب” به ۱۵ سال حبس تعزیری، از بابت اتهام “فعالیت تبلیغی علیه نظام” به ۱ سال و ۶ ماه حبس تعزیری ” و از بابت اتهام “اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب جرم علیه امنیت کشور” به ۷ سال و ۶ ماه حبس تعزیری و در مجموع  به ۲۴ سال حبس تعزیری همراه با محرومیت های اجتماعی دیگر محکوم شد. به دلیل تعدد جرائم و سابقه قبلی، به میزان یک دوم به هر یک از اتهامات اضافه شده است. از این میزان ۱۵ سال زندان به عنوان مجازات اشد در خصوص وی قابل اجرا بود.

محکومیت صبا کردافشاری نهایتا با اصلاح تخلف صورت گرفته قضایی در دادرسی که باعث افزایش دو و نیم برابری میزان محکومیت قابل اجرای او به ۱۵ سال حبس شده بود و همچنین با اعمال قانون کاهش مجازات، ۷ سال و ۶ ماه زندان برای وی قابل اجرا خواهد بود.

صبا کردافشاری متولد ۱۶ تیرماه ۱۳۷۷ است.

راحله اصل احمدی با پایان ایام مرخصی به زندان اوین بازگشت

 

راحله اصل احمدی با پایان ایام مرخصی به زندان اوین بازگشت

راحله اصل احمدی، فعال مدنی با پایان دوران مرخصی و در پی عدم تمدید آن جهت تحمل ادامه حبس به زندان اوین بازگشت.

به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی،راحله اصل احمدی فعال مدنی زندانی که روز یکشنبه ۲۴ اسفندماه ۱۳۹۹، با تودیع قرار وثیقه به مرخصی درمانی اعزام شده بود، امروز شنبه ۲۱ فروردین ۱۴۰۰، در پی عدم تمدید ایام مرخصی به زندان اوین بازگشته است.

راحله اصل احمدی، فعال مدنی که از بهمن ماه ۱۳۹۸، در حال تحمل دوران محکومیت ۲ سال و ۷ ماه حبس تعزیری در زندان اوین است، با مشکلات جسمانی و روحی ناشی از فشار عصبی مواجه شده و در معرض خطر فلج شدن قرار دارد، اما با این وجود در پی عدم موافقت مسئولان با درخواست تمدید مرخصی جهت درمان از رسیدگی پزشکی محروم مانده است.

این عدم موافقت با تمدید ایام مرخصی در حالی است که خانم احمدی از پارگی دیسک کمر رنج برده و  نیازمند عمل جراحی است.

این فعال مدنی زندانی، در پی انتقال دخترش صبا کُردافشاری به زندان قرچک ورامین با مشکلات جسمانی و روحی ناشی از فشار عصبی مواجه شده بود.

پیشتر نیز وضعیت سلامت فیزیکی و روحی راحله اصل احمدی، نامناسب اعلام شده بود تا جایی که این فعال مدنی زندانی برای راه رفتن نیازمند به استفاده از واکر شده است.

مصطفی نیلی، وکیل دادگستری تاکید کرده بودکه بر اساس گفته‌ پزشکان امکان فلج شدن راحله احمدی فعال مدنی محبوس در زندان اوین وجود دارد.

با وجود شرایط نامناسب جسمی و روحی خانم اصل احمدی، این زندانی همچنان از دسترسی به درمان و رسیدگی پزشکی و مرخصی استعلاجی محروم مانده است.

پیش تر نیز مقام‌های قوه قضاییه و مسئولان زندان با وجود خطر شیوع ویروس کرونا از اعطای مرخصی به راحله اصل احمدی و دخترش صبا کُرد افشاری خودداری کرده بودند.

صبا کُردافشاری، از معترضان به حجاب اجباری که در حال تحمل دوران محکومیت ۷ سال و شش ماه حبس تعزیری در بند زنان زندان اوین بود، روز چهارشنبه ۱۹ آذرماه ۱۳۹۹، بدون اطلاع قبلی به زندان قرچک ورامین منتقل شد.

راحله اصل احمدی، مادر صبا کُردافشاری پیش تر از سوی شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ۲ سال ۷ ماه  زندان محکوم شده و در حال حاضر دوران محکومیت حبس را در بند زنان زندان اوین پشت سر  می گذارد.

وی روز شنبه۲۶ بهمن ماه ۱۳۹۸، پس از حضور در شعبه سوم اجرای احکام کیفری دادسرای امنیت تهران بازداشت و جهت تحمل دورات محکومیت حبس به بند زنان زندان اوین منتقل شد.

خانم اصل احمدی روز شنبه ۱۹ تیرماه ۱۳۹۸، توسط نیروهای امنیتی در منزل خود بازداشت و در روز  یکشنبه ۲۳ تیرماه ۱۳۹۸،  با تأمین وثیقه ۷۰۰ میلیون تومانی به‌صورت موقت و تا اتمام مراحل دادرسی از زندان قرچک ورامین آزاد شد.

خانم احمدی، مادر صبا کرد افشاری، بابت اتهامات« اجتماع و تبانی علیه امنیت کشور از طریق همکاری با شبکه مسیح علی نژاد و «تبلیغ علیه نظام جمهوری اسلامی»، توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ایمان افشاری به ۴ سال و دو ماه حبس تعزیری محکوم‌شده بود که این حکم پس از عدم اعتراض ایشان و همچنین بر اساس ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی، مجازات اشد به ۳۱ ماه زندان تبدیل و کاهش یافت.

بر اساس احضاریه که در تاریخ ۱۲ بهمن ۱۳۹۸، از طریق سامانه الکترونیکی قوه قضاییه به راحله احمدی ابلاغ‌شده‌بود، وی به شعبه سوم اجرای احکام دادسرای عمومی و انقلاب ناحیه ۳۸  تهران جهت تحمل محکومیت فراخوانده شده‌بود.

در این احضاریه آمده‌بود که خانم احمدی پس از گذشت ۱۰ روز از تاریخ ابلاغ حکم می‌بایست خود را جهت اجرای حکم به دادسرای ناحیه ۳۸ تهران معرفی کند.

صبا کرد افشاریِ، دخترخانم احمدی، روز شنبه ۱۱ خردادماه در منزل پدری خود بازداشت شده بود.

وی توسط  شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی ایمان افشاری، بابت اتهام «تشویق به فساد و فحشا» به ۱۵ سال، به اتهام «اجتماع و تبانی به‌قصد ارتکاب جرم علیه امنیت کشور» به ۷ سال و نیم و بابت اتهام «فعالیت تبلیغی علیه نظام» به ۱ سال و نیم حبس تعزیری محکوم شده‌ بود.

در خصوص اتهام «اشاعه فساد و فحشا از طریق کشف حجاب و پیاده روی بدون حجاب» حکم برائت برای ایشان صادر و بر اساس ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی، مجازات اشد یعنی  هفت سال و نیم حبس تعزیری در خصوص خانم کرد افشاری اجرا خواهد شد.

وی پیش‌تر در تاریخ ۱۱ مرداد ماه سال ۱۳۹۷ در جریان اعتراضات مردمی به موج گرانی‌ها نیز بازداشت‌شده بود. وی که در این بازداشت به یک سال زندان محکوم شد، در تاریخ ۲۵ بهمن‌ماه سال ۱۳۹۷ و در جریان موج آزادی زودهنگام زندانیان سیاسی، بدون اینکه درخواست عفو داده باشد از زندان آزاد شده بود.

پیش تر در شهریور ماه ۱۳۹۸، شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران، با ریاست قاضی ایمان افشاری، صبا کُردافشاری را با اتهام «تشویق به فساد و فحشا» به ۱۵ سال، با اتهام «اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب جرم علیه امنیت کشور» به ۷ سال و نیم و به اتهام «فعالیت تبلیغی علیه نظام» به ۱ سال و نیم حبس تعزیری محکوم کرده‌ بود.

در صورت تایید نهایی این حکم در دادگاه تجدیدنظر و بر اساس ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی، مجازات اشد یعنی ۱۵ سال حبس تعزیری در خصوص وی اجرا خواهد شد.