۱۴۰۰ بهمن ۱۱, دوشنبه

عدم رسیدگی پزشکی به وضعیت حمزه درویش در زندان لاکان رشت

 

عدم رسیدگی پزشکی به وضعیت حمزه درویش در زندان لاکان رشت 

خبرگزاری هرانا – حمزه درویش زندانی سنی مذهب زندان لاکان رشت علیرغم عفونت گوش، سردرد و سرگیجه های مداوم، از رسیدگی پزشکی مناسب محروم مانده است. علیرغم توصیه پزشک معالج جهت مراجعه این شهروند به مرکز درمانی خصوصی، تا کنون با درخواست مرخصی درمانی و یا اعزام او به کلینیک خصوصی موافقت نشده است. 

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، حمزه درویش، زندانی سنی مذهب در زندان لاکان رشت از دریافت خدمات پزشکی مناسب محروم است.

آقای درویش که به دلیل عفونت گوش و سینوسها با سردرد و سرگیجه مداوم مواجه است، تاکنون چندین بار به بیمارستان خاج از زندان اعزام شده اما به دلیل نبود امکانات لازم امکان معالجه او در بیمارستان های دولتی وجود ندارد.

یک منبع مطلع در این خصوص به هرانا گفت: پزشک به آقای درویش گفته است که او باید به مرکز درمانی خصوصی مراجعه کند اما تاکنون مسئولان زندان با این موضوع موافقت نکرده اند.

به گفته این منبع، حمزه درویش چندین بار درخواست مرخصی درمانی ارسال کرده که تاکنون شعبه یک اجرای احکام دادسرای «شهید مقدس» با درخواست وی موافقت نکرده است.

این زندانی سنی مذهب چندی پیش نیز با نوشتن نامه‌ای سرگشاده به جاوید رحمان، گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل متحد در امور ایران، نسبت به نقض حقوق خود در زندان، اعتراض و تقاضای رسیدگی کرده بود.

حمزه درویش هفتمین سال از دوران محکومیت ۱۵ ساله خود را بدون رعایت اصل تفکیک جرائم در زندان لاکان رشت سپری می‌کند. وی پیشتر در اظهاراتی عنوان کرده بود که در سال ۹۳ نیروهای یک گروه بنیادگرای مستقر در سوریه با فریب، او را به ترکیه کشانده و سپس به سوریه منتقل کرده‌اند. مدتی را در زندان داعش بوده و سپس با دریافت امان نامه‌ای از سفارت ایران در ترکیه به ایران فرار کرده و خود را به نیروهای امنیتی معرفی کرده است.

حمزه درویش پس از یک سال آزادی با قرار وثیقه مجددا بازداشت و در دادگاهی پر ابهام به ۱۵ سال حبس محکوم شده است. آقای درویش در تاریخ ۲۲ اردیبهشت سال گذشته از زندان رجایی شهر کرج خارج و به زندان لاکان رشت منتقل شد. وی در تاریخ ۹ مهرماه ۹۹ برای دومین بار از زمان انتقال به زندان لاکان رشت به یکی از سلول‌های انفرادی این زندان منتقل و نهایتا در تاریخ ۲۳ آذرماه ۹۹ به سالن ۱۰ این زندان منتقل شد.

بازداشت دو شهروند توسط نیروهای امنیتی در سقز

 

بازداشت دو شهروند توسط نیروهای امنیتی در سقز

زمانه زیویه و مقداد (کاردوخ) حسن‌نژاد

زمانه زیویه و مقداد (کاردوخ) حسن‌نژاد، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شدند.

به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، روز شنبه نهم بهمن ماه 1400، دو شهروند اهل سقز به نامهای زمانه زیویه و مقداد (کاردوخ) حسن‌نژاد،  توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شدند.

تا لحظه تنظیم این گزارش علیرغم پیگیری خانواده های این شهروندان، از محل دقیق نگهداری و اتهامات مطروحه علیه آن ها اطلاعی در دسترس نیست.

گفتنی است، پیشتر نیز زمانه زیویه فارغ‌التحصیل رشته حقوق در سال ٩۶ با اتهاماتی همچون «اقدام علیە امنیت ملی»، «شرکت در تجمعات غیرقانونی» و «اخلال در نظم عمومی» از طریق حمایت از استقلال اقلیم کردستان عراق مورد محاکمه قرار گرفته و بە ۵٠ ضربه شلاق در ملاء عام و پرداخت مبلغ یک میلیون و هشتصدهزار تومان جریمه‌ی نقدی محکوم شد. جزای نقدی خانم زیویه از سوی دادگاه تجدیدنظر تأیید و حکم ۵٠ ضربه شلاق وی به مدت سه سال به حالت تعلیق درآمده بود.

۱۴۰۰ بهمن ۱۰, یکشنبه

شهره حسینی مترجم و فعال مدنی،احضار و جهت تحمل حبس راهی زندان اوین شد

 

شهره حسینی مترجم و فعال مدنی، احضار و جهت تحمل حبس راهی زندان اوین شد

شهره حسینی

شهره حسینی، مترجم و فعال مدنی، با احضار به دادسرای اوین بازداشت و جهت تحمل احکام صادره راهی زندان شد.

به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، شهره حسینی، مترجم و فعال مدنی روز شنبه نهم بهمن‌ماه 1400، پس از حضور در واحد اجرای احکام دادسرای اوین جهت تحمل حبس بازداشت و راهی زندان اوین شد.

بر اساس این گزارش، وی پیشتر توسط دادگاه انقلاب تهران به تحمل سه سال و سه ماه حبس محکوم شد، با استناد به ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی، مجازات اشد یعنی دو سال و هفت ماه زندان برای وی قابل اجرا است.

خانم حسینی پیشتر جهت اجرای حکم حبس به شعبه یک واحد اجرای احکام دادسرای اوین به ریاست قاضی امیرحسین تاریان احضار شده بود.

شهره حسینی ۲۹ دیماه ۹۹، توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ایمان افشاری محاکمه و از بابت اتهامات “اجتماع و تبانی به قصد به هم زدن امنیت” و “عضویت در گروه‌های معاند و تبلیغ علیه نظام” به چهار سال و دو ماه حبس تعزیری محکوم شد که در نهایت این حکم به سه سال و سه ماه کاهش یافت. با استناد به ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی، مجازات اشد یعنی دو سال و هفت ماه زندان در خصوص اتهام “اجتماع و تبانی” برای وی قابل اجرا است.

شهره حسینی در تاریخ ۱۱ مهرماه ۹۹ توسط ماموران اطلاعات سپاه بازداشت و به بازداشتگاه این نهاد موسوم به بند دو الف زندان اوین منتقل شد. وی در تاریخ ۱۵ مهرماه با تودیع قرار وثیقه ۵۰۰ میلیون تومانی به صورت موقت و تا پایان مراحل دادرسی آزاد شد. ماموران در زمان بازداشت شماری از وسایل شخصی او از جمله، لپ‌تاپ، تلفن همراه، اسناد و مدارک شخصی را ضبط کرده با خود برده بودند.

وی مجددا در تاریخ هشتم آذرماه به شعبه دوم بازپرسی دادسرای اوین به ریاست قاضی حاجی مرادی احضار شد اما پس از حضور در دادسرا با افزایش مبلغ وثیقه به ۱ میلیارد تومان مواجه و بازداشت شد. او پس از بازداشت به بازداشتگاه اطلاعات سپاه موسوم به بنددو الف زندان اوین منتقل شد.

خانم حسینی در تاریخ نهم دیماه با پایان بازجویی‌ها از بازداشتگاه اطلاعات سپاه موسوم به بند دو الف زندان اوین به بند زنان زندان اوین منتقل شد و وی نهایتا در تاریخ ۲۷ دیماه با تودیع قرار وثیقه ۱ میلیارد تومانی به صورت موقت و تا پایان مراحل دادرسی آزاد شد.


۱۴۰۰ بهمن ۴, دوشنبه

بیانیه شماری از نوکیشان مسیحی در اعتراض به محرومیت از تحصیل مسیحیان

 

بیانیه شماری از نوکیشان مسیحی در اعتراض به محرومیت از تحصیل مسیحیان 

خبرگزاری هرانا – جمعی از زندانیان پیشین مسیحی و اعضای خانواده آنها، به مناسبت روز جهانی آموزش طی بیانیه ای به نقض حق تحصیل مسیحیان در مدارس و دانشگاه ها اعتراض کردند. این شهروندان در بیانیه خود عنوان کرده اند که بر خلاف تعهدات بین‌المللی و قانون اساسی جمهوری اسلامی، بسیاری از شهروندان، صرفا به دلیل اعتقاد به مسیحیت از حق تحصیل محروم هستند.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، شماری از زندانیان پیشین مسیحی و اعضای خانواده آنها، به مناسبت روز جهانی آموزش طی بیانیه ای نسبت به نقض حق تحصیل این شهروندان واکنش نشان دادند.

امضاکنندگان در بیانیه خود عنوان کرده اند که بر خلاف تعهدات بین‌المللی و قانون اساسی جمهوری اسلامی، بسیاری از شهروندان صرفا به دلیل اعتقاد به مسیحیت از حق تحصیل محروم هستند. آنها همچنین جمهوری اسلامی را دشمن علم، حکمت، فکر آزاد و قلم و کتاب خطاب کردند.

این افراد با اشاره به اینکه نوکیشان مسیحی در ایران اقلیت دینی غیررسمی محسوب می‌شوند و محرومیت از حق تحصیل تنها یکی از حقوق نقض‌شده‌ی آنها است، در بیانیه خود نوشتند: “طبق ماده ۲۶ اعلامیه جهانی حقوق بشر، ماده ۱۳ میثاق بین‌المللی حقوق اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی، اصل ۱ و ۴ کنوانسیون مبارزه با تبعیض علیه آموزش و حتی اصل ۳۰ و بند ۱ اصل ۴۳ قانون اساسی جمهوری اسلامی حق تحصیل و آموزش را برای «همگان» به رسمیت شناخته شده است. شوربختانه جمهوری اسلامی ایران برخلاف تعهدات بین‌المللی و قانون اساسی خود، ما مسیحیان فارسی‌زبان و فرزندانمان را از مدرسه و دانشگاه اخراج می‌کند و دست‌هایمان را از یک سند مکتوب که گواه محرومیتمان باشد تهی می‌کند.”

این نوکیشان مسیحی همچنین در بیانیه خود به تاثیرات منفی محرومیت از تحصیل شهروندان مسیحی اشاره کرده و عنوان کردند که نقض حق تحصیل و بی‌تفاوتی نسبت به آن، جامعه را محروم از پتانسیل پرورش متخصصان میکند و پیامد های آن گریبانگیر کل جامعه خواهد بود.

 زندانیان پیشین مسیحی و اعضای خانواده آنها در انتها اعلام کردند: “فارغ از مرزبندی‌های ایدئولوژیک و منافع شخصی و گروهی، برای رهایی از شر و آینده‌سازی برای نه تنها مسیحیان بلکه هر فردی با هر اندیشه‌ای چه از نسل کنونی و چه از نسل‌های آینده، در قبال محرومیت مسیحیان فارسی‌زبان از حق تحصیل خاموش نمانیم.”

اسامی امضاکنندگان به ترتیب حروف الفبا:

امین افشارنادری، میلاد ایقانی، منیژه باقری، گیلدا بردبار، مصطفی بردبار، دنیا جاویده، شاپور جوزی، پیام خرامان، سام خسروی، فریبا دلیر، پرستو ظریفتاش، محسن علی آبادی راوری، فرشید فتحی، صحاب فضلی (مادر ناصر نورد گل تپه)، کاویان فلاح محمدی، مریم فلاحی، شورش(سروش) محمدی، ماری محمدی، علی (پارسا) مصطفایی، رضا (داوود) نجات ثابت

گفتنی است، این بیانیه به همت پویش کحما تهیه شده است. کمپین “کلیسا حق مسیحیان است (کحما)” فعالیت خود را از سال ۹۷ با تلاش جمعی از مسیحیان و فعالان مدنی آغاز کرده است. مضمون و محتوای اصلی این کمپین، لزوم توقف خشونت علیه مسیحیان است و آن را از طریق طرح یکی از مشکلات عمده مسیحیان (یعنی محرومیت از کلیسا و امنیت) به پیش می‌برد.

لازم به اشاره است علیرغم اینکه طبق قانون مسیحیان به عنوان یک اقلیت دینی به رسمیت شناخته می‌شوند، با این حال دستگاه‌های امنیتی مسئله‌ی گرویدن مسلمانان به مسیحیت را با حساسیت خاصی دنبال می‌کنند و برخورد قهرآمیزی با فعالان این عرصه دارند.

برخورد با نوکیشان مسیحی در ایران در حالی صورت می گیرد که طبق ماده ۱۸ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۸ میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی هر شخصی حق دارد از آزادی دین و تغییر دین با اعتقاد و همچنین آزادی اظهار آن به طور فردی یا جمعی و به طور علنی یا در خفا برخوردار باشد.

نرگس محمدی، فعال حقوق بشر مجددا به هشت سال و ۷۰ ضربه شلاق محکوم شد

 

نرگس محمدی، فعال حقوق بشر مجددا به هشت سال و 70 ضربه شلاق محکوم شد

نرگس محمدی

تقی رحمانی، همسر نرگس محمدی در توییتر خود خبر داد، این فعال مدنی پس از دو ماه بازجویی و حبس در سلول‌های انفرادی بازداشتگاه وزارت اطلاعات اوین، با محکومیت جدید، ۸ سال زندان و ۷۰ ضربه شلاق روبرو شده است.

به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، نرگس محمدی، فعال سرشناس حقوق بشر، در پرونده‌ای جدید، به هشت سال زندان و ۷۰ ضربه شلاق و دو سال ممنوعیت از ارتباط مخابراتی محکوم شده است.

بر اساس این گزارش، تقی رحمانی که روز یک‌شنبه سوم بهمن ماه این خبر را در توییتر خود اعلام کرد، نوشت: «شنیده شده در دادگاهی ۵ دقیقه ای، نرگس محمدی به ۸ سال زندان و بیش از ۷۰ ضربه شلاق دو سال ممنوعیت از ارتباط مخابراتی (مبهم بودن این محرومیت ) محکوم شده است. از انجائیکه وی با خانواده تماس نداشته است جزئیات این دادگاه و حکم جدید بر ما روشن نیست.»

نرگس محمدی، در طی پرونده‌ دیگری که اخیرا حکم آن صادر و به تایید رسیده، به ۳۰ ماه زندان و ۸۰ ضربه شلاق محکوم شده بود. این حکم در ارتباط با تحصن خانم محمدی در زندان اوین در سال ۱۳۹۸ در اعتراض به «کشتار معترضین در خیابان» و همچنین نامه‌هایی که از داخل زندان نوشته بود، صادر شده است.

نرگس محمدی که سابقه چندین بازداشت بخاطر فعالیت‌های مدنی را داشته، در بازداشت قبلی خود، از ۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۴ بازداشت شده بود و محکومیت حبس خود را در زندان اوین و زنجان سپری کرد. وی در نهایت روز ۱۷ مهر ۱۳۹۹ از زندان آزاد شد.

نرگس محمدی مجددا روز ۲۵ آبان ماه سال جاری، در جریان یورش نیروهای امنیتی به مراسم سالگرد ابراهیم کتابدار، از کشته‌شدگان اعتراضات آبان ۱۳۹۸، بازداشت شد و تا کنون با دو محکومیت جداگانه روبرو شده است.

قرار منع تعقیب آتنا دائمی،وی از زندان لاکان رشت آزاد شد

 

قرار منع تعقیب آتنا دائمی، وی از زندان لاکان رشت آزاد شد

قرار منع تعقیب آتنا دائمی، کنشگر مدنی از بابت پرونده‌ای که اخیرا در زندان لاکان رشت برای وی گشوده شده بود، صادر شد. وی از زندان لاکان رشت آزاد شد.

به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی،  امروز دوشنبه چهارم بهمن‌ماه 1400، آتنا دائمی به صورت زودهنگام از زندان لاکان رشت آزاد شد.

بر اساس این گزارش، خانم دائمی در پرونده‌ای که اخیرا در زندان لاکان رشت برای وی گشوده شد، به «نشر اکاذیب از طریق سامانه‌های رایانه‌ای» متهم شده بود و هم اکنون با صدور قرار منع تعقیب از این اتهام تبرئه شده است.

به این ترتیب با ادغام دو پرونده پیشین این فعال مدنی و اعمال ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی، آتنا دائمی مرادماه ۱۴۰۱ با پایان ایام محکومیت از زندان آزاد شد.

آتنا (فاطمه) دائمی در تاریخ ۲۹ مهر ۹۳ بازداشت در تاریخ ۲۵ اردیبهشت ۹۴ توسط شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی محمد مقیسه از بابت اتهامات “اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی، تبلیغ علیه نظام و توهین به رهبری” به ۱۴ سال حبس محکوم شد.

حکم وی توسط دادگاه تجدیدنظر به ۷ سال تقلیل یافت و نهایتا با اعمال ماده ۱۳۴، ۵ سال آن قابل اجرا بود. خانم دائمی نهایتا در بهمن‌ماه ۹۴ با تودیع قرار وثیقه تا پایان مراحل دادرسی از زندان آزاد شد.

این زندانی سیاسی از آذرماه ۹۵ دوره محکومیت خود را آغاز کرد و سال ۹۷ زمانی که در حال سپری کردن دوران محکومیت خود در بند زنان زندان اوین بود، به همراه گلرخ ابراهیمی ایرایی با گشایش پرونده دیگری مواجه و نهایتا توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ۳ سال و ۷ ماه حبس تعزیری محکوم شد.

دادگاه همچنین علاوه بر این هر یک از این دو شهروند را به ۲ سال محرومیت از عضویت در گروه ها و احزاب محکوم کرد. این حکم مدتی بعد در مرحله تجدید نظر بدون تشکیل جلسه دادگاه عینا تائید شد. با اعمال ماده ۱۳۴ مدت ۲ سال و ۱ ماه از این حبس برای هر یک از آنها قابل اجرا است.

۱۴۰۰ دی ۲۹, چهارشنبه

انتقال نرگس محمدی از ۲۰۹ زندان اوین به زندان قرچک ورامین

 

انتقال نرگس محمدی از 209 اوین به زندان قرچک ورامین

نرگس محمدی

نرگس محمدی، سخنگوی کانون مدافعان حقوق بشر، از سلولهای انفرادی 209 به زندان قرچک ورامین منتقل شد.

به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، نرگس محمدی، سخنگوی کانون مدافعان حقوق بشر، از سلولهای انفرادی 209 به زندان قرچک ورامین منتقل شد.

بر اساس این گزارش، خانم محمدی اواخر آبان‌ماه توسط نیروهای امنیتی در کرج بازداشت و از آن زمان در یکی از سلول های انفرادی، بازداشتگاه وزارت اطلاعات موسوم به بند ۲۰۹ زندان اوین محبوس بود.

تقی رحمانی همسر خانم محمدی گفته است؛ پس از انتقال به زندان قرچک با خانواده خود تماسی نداشته و این موضوع باعث افزایش نگرانی در خصوص وضعیت وی شده است.

خانم محمدی در تاریخ ۲۵ آبان‌ماه، در جریان برگزاری مراسم یادبود دومین سالگرد جانباختن ابراهیم کتابدار، از جانباختگان اعتراضات آبان ۹۸ توسط نیروهای امنیتی در کرج بازداشت شد. وی در تاریخ ۱ آذرماه جهت تفهیم اتهام به دادسرای اوین اعزام شده و مجدد به سلول انفرادی بازگردانده شده بود.

همچنین مورخ ۸ دی‌ماه ۱۴۰۰، منزل وی توسط نیروهای امنیتی مورد تفتیش قرار گرفت و برخی از لوازم شخصی او ضبط شد.

پیشتر تقی رحمانی از تداوم بازداشت و بلاتکلیفی نرگس محمدی در یکی از سلول های انفرادی بند ۲۰۹ زندان اوین و از طرح اتهامات جدیدی علیه او خبر داده بود.

ارکان پالانی جاف،زندانی محبوس در زندان رجایی شهر کرج اعتصاب غذا کرد و لبان خود را دوخت

 

ارکان پالانی جاف، زندانی سنی مذهب محبوس در زندان رجایی شهر کرج اعتصاب غذا کرد و لبان خود را دوخت

اعتصاب غذا و دوختن لبان

ارکان پالانی جاف، زندانی سنی مذهب محبوس در زندان رجایی شهر کرج در پی مخالفت مسئولین با اعزام به مرخصی او دست به اعتصاب غذا زد و لبان خود را دوخت.

به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، طی روزهای اخیر یک زندانی سنی مذهب به نام ارکان پالانی جاف،۲۸ ساله اهل شهرستان سرپل ذهاب، محبوس در زندان رجایی شهر کرج، در پی مخالفت با مرخصی خود دست به اعتصاب غذا زد و لبان خود را دوخت.

بر اساس این گزارش، این زندانی سنی مذهب که بیش از چهار سال از دوران محکومیت هفت ساله خود را، بدون مرخصی در این زندان پسری کرده است.در پی مخالف مسئولین با در چند باره مرخصی دست به اعتصاب زده و لبان خود را دوخته است.

وی روز شنبه ۲۷ آذرماه نیز در اعتراض به مخالفت با اعزام به مرخصی دست به اعتصاب غذا زد و پس از مدتی به اعتصاب خود پایان داده بود.

آقای پالانی جاف در سال ۱۳۹۵ بازداشت و توسط دادگاه انقلاب به اتهام همکاری با داعش به هفت سال حبس تعزیری محکوم شد.

این امر در حالی است که به گفته یک منبع مطلع نیروهای امنیتی قصد بازداشت برادر وی را داشته‌اند اما علیرغم عدم همکاری آقای پالانی با داعش، وی را بازداشت و به حبس محکوم کرده‌اند.

۱۴۰۰ دی ۲۷, دوشنبه

زندان قرچک ورامین؛صبا کردافشاری برای مدت معینی ممنوع الملاقات شد

 

زندان قرچک ورامین؛ صبا کردافشاری برای مدت معینی ممنوع الملاقات شد

صبا کردافشاری

صبا کردافشاری، فعال مدنی محبوس در زندان قرچک ورامین، طی دریافت ابلاغیه‌ای از ممنوع الملاقات شدن خود به مدت دو هفته خبر داد.

به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، روز شنبه ۲۵ دی‌ماه 1400،  صبا کردافشاری، فعال مدنی محبوس در زندان قرچک ورامین، طی دریافت ابلاغیه‌ای از محرومیت خود از ملاقات به مدت دو هفته مطلع شد.

بر اساس این گزارش، این محرومیت به مدت دو هفته و بدون برگزاری جلسه شورای انضباطی صورت گرفته است.

یک منبع مطلع در این خصوص گفت: «در تاریخ ۱۴ دیماه پیش از اتمام زمان ملاقات، تلفن کابین ملاقات صبا کردافشاری را قطع کردند و این مساله باعث اعتراض صبا و پدرش شد. خانم کردافشاری به نشانه اعتراض و با درخواست خداحافظی با پدرش حاضر به ترک سالن نمی‌شود. اما ماموران گارد زندان به ریاست فردی به نام رشوندی اقدام به هل دادن پدر او کرده و با بی احترامی از سالن بیرونش کرده و تهدیدش میکنند. نهایتا معاون زندان فردی به نام متهنی، صبا را تهدید به محرومیت از ملاقات میکند و روز گذشته بدون آنکه حتی اجازه خواندن ابلاغیه را به او بدهند از ممنوعیت دو هفته ای خود از ملاقات مطلع می‌شود.»

صبا کردافشاری؛ فعال مدنی، و از مخالفان حجاب اجباری در حالی که بهمن‌ماه ۹۷ پس از محکومیت پیشین خود از بند زنان زندان اوین آزاد شد، در تاریخ ۱۱ خرداد ۹۸ مجددا توسط نیروهای امنیتی در منزل بازداشت و مدتی بعد با پایان بازجویی‌ها به زندان منتقل شد.

این فعا مدنی؛ نهایتا در تاریخ ۵ شهریورماه ۹۸ توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ایمان افشاری از بابت اتهام «اشاعه فساد و فحشا از طریق کشف حجاب و پیاده روی بدون حجاب»، به ۱۵ سال حبس تعزیری، از بابت اتهام «فعالیت تبلیغی علیه نظام» به ۱ سال و ۶ ماه حبس تعزیری و از بابت اتهام «اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب جرم علیه امنیت کشور» به ۷ سال و ۶ ماه حبس تعزیری و در مجموع به ۲۴ سال حبس تعزیری همراه با محرومیت های اجتماعی دیگر محکوم شد.

به دلیل تعدد جرائم و سابقه قبلی، به میزان یک دوم به هر یک از اتهامات اضافه شده است. از این میزان ۱۵ سال زندان به عنوان مجازات اشد در خصوص وی قابل اجرا است.

محکومیت صبا کردافشاری نهایتا با اصلاح تخلف صورت گرفته قضایی در دادرسی که باعث افزایش دو و نیم برابری اعمال قانون کاهش مجازات او به ۱۵ سال حبس شده بود و همچنین با اعمال قانون کاهش مجازات، ۷ سال و ۶ ماه زندان برای وی قابل اجرا خواهد بود.

دادگاه ویژه اصل ۴۹ قانون اساسی مازندران؛حکم مصادره املاک شخصی شیدا تأیید شهروند بهایی در قائمشهر صادر شد

 

دادگاه ویژه اصل ۴۹ قانون اساسی مازندران؛ حکم مصادره املاک شخصی شیدا تائید شهروند بهائی در قائمشهر صادر شد

شیدا تائید

دادگاه ویژه اصل ۴۹ قانون اساسی مازندران، حکم مصادره ملک شخصی شیدا تائید، شهروند بهائی ساکن قائمشهر به نفع “ستاد اجرائی فرمان امام” را صادر کرد.

به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، طی روزهای اخیر دادگاه ویژه اصل ۴۹ قانون اساسی مازندران، حکم مصادره ملک شخصی شیدا تائید، شهروند بهائی ساکن قائمشهر به نفع “ستاد اجرائی فرمان امام” را صادر کرد.

بر اساس این گزارش، خانم تائید در تاریخ یکم مهرماه، در منزل خود بازداشت و در تاریخ ۱۲ مهرماه با تودیع قرار وثیقه از یکی از بازداشتگاه های امنیتی این شهر آزاد شده بود.

این حکم با استناد به “فتوای مراجع تقلید” مبنی بر “مشروع نبودن اموال بهائیان” صادر و طبق آن تملک ملکی به نام شیدا تائید به نهاد موسوم به “ستاد اجرائی فرمان امام” واگذار می شود.

گفتنی است در تاریخ ۳۱ شهریورماه ۹۹، جلسه‌ای با حضور نمایندگان تعدادی از سازمان امنیتی و دولتی ایران، در فرمانداری شهر ساری برگزار شد.

با توجه به اسناد محرمانه منتشر شده، در این جلسه تصمیماتی مبنی بر افزایش قابل توجه سرکوب اقلیت‌های دینی ناپذیرفته در قانون اساسی جمهوری اسلامی، به پیروان آیین بهائی و دراویش، گرفته شده است.


زندان شپیدار اهواز؛گزارشی از آخرین وضعیت زندانی سیاسی،نجات انور حمیدی

 

زندان سپیدار اهواز؛ گزارشی از آخرین وضعیت زندانی سیاسی، نجات انورحمیدی

نجات انورحمیدی

نجات انورحمیدی، زندانی سیاسی محبوس در زندان سپیدار اهواز علیرغم ابتلا به تیروئید، آب مروارید چشم، سردردهای مزمن و دردهای استخوانی کماکان در بند زنان زندان سپیدار اهواز محبوس و از اولیه ترین نیازهای درمانی محروم می‌باشد.

به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، نجات انورحمیدی،۶۶ ساله زندانی سیاسی محبوس در زندان سپیدار اهوازکه در آستانه از دست دادن بینایی و کور شدن است. اما به دستور اطلاعات از رسیدگی پزشکی و مرخصی استعلاجی محروم می‌باشد.

بر اساس این گزارش،نجات انورحمیدی علیرغم ابتلا به تیروئید، سردردهای مزمن، و دردهای استخوانی از ناحیه هر دو چشم نیز به آب مروارید مبتلا می‌باشد و نیاز فوری به رسیدگی و عمل جراحی دارد. پزشک زندان در پاسخ به عدم رسیدگی پزشکی به خانم انور حمیدی گفته است: «تا نابینا نشوی عمل نیاز نیست».

به گفته یک منبع مطلع، به این زندانی سیاسی به دستور اطلاعات، مرخصی استعلاجی هم داده نمی شود. با خانواده این زندانی سیاسی با بدرفتاری برخورد شده و هیچ مقامی پاسخگوی بیماری و عدم رسیدگی پزشکی به وی نیست. خانم انورحمیدی که از سال ۹۷ تاکنون در زندان سپیدار محبوس است، تاکنون حتی یک روز هم به مرخصی نرفته است.

لازم به یادآوری است که در تاریخ ۴ آبان ۱۴۰۰، دو چشم زندانی سیاسی نجات انورحمیدی، بر اثر عدم رسیدگی‌های ضروری پزشکی خونریزی کرده و در وضعیت وخیمی قرار گرفت. با اینحال اجازه درمان و یا مرخصی استعلاجی به او داده نشد.

زندانی سیاسی، نجات انورحمیدی در اسفند ۹۷ به اتهام «عضویت در گروهای اینترنتی معاند» و «تبلیغ علیه نظام» جهت تحمل محکومیت ۵ ساله خود بازداشت و به زندان سپیدار اهواز منتقل شد.

اما پس از چندی به او اطلاع دادند که وی و همسرش به اتهام «عضویت در مجاهدین خلق و تبلیغ علیه نظام» توسط «قاضی» اکبر محمدی در شعبه ۴ دادگستری اهواز به ۱۵ سال دیگر محکوم شده اند.

اتهامات همان موارد مندرج در پرونده اول است که حکم آن صادر شده است. خانم نجات انورحمیدی در دفاعیات خود در «دادگاه» به این نکته اشاره کرده و تصریح کرد که اتهام جدیدی در این پرونده بر علیه وی وجود ندارد. حکم ۱۵ سال محکومیت این زوج سالخورده به دیوان عالی کشور ارسال و تایید شد.

۱۴۰۰ دی ۲۴, جمعه

یک زن و شوهر پناهجو اهل مریوان در آبهای یونان غرق شدند

 

یک زن و شهر پناهجو اهل مریوان در آبهای یونان غرق شدند

جلیل روانگرد و سمیه جامخانه

جلیل روانگرد و سمیه جامخانه، زوج پناهجوی اهل شهرستان مریوان در آبهای یونان غرق شدند و جان خود را از دست دادند.

به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، روز پنج‌شنبه 23 دی‌ماه1400، جلیل روانگرد و سمیه جامخانه، دو پناهجوی اهل شهرستان مریوان در آب‌های یونان غرق شدند. این زن و شوهر قصد مهاجرت به اروپا را داشتند.

بر اساس این گزارش، این زوج مریوانی سال گذشته زادگاه خود را ترک و به تازگی از ترکیه به یونان رفته بودند.

در همین رابطه نیز، روز دوشنبه یکم آذرماه، یک پناهجوی کُرد به نام “بختیار موسی‌زاده” ٢٥ ساله فرزند انور اهل شهرستان ثلاث باباجانی در کشور بلاروس بر اثر سرمازدگی جان خود را از دست داد.

همچنین مردادماه سال جاری، “منیره حیدری” فرزند سردار ۳۷ ساله اهل روستای “زردویی” از توابع شهرستان پاوه که قصد مهاجرت به انگلیس را داشت، در آب‌های یونان غرق شد.


۱۴۰۰ دی ۲۲, چهارشنبه

انجمن قلم پن خواستار تحقیق درباره مرگ بکتاش آبتین شد

 

انجمن قلم «پن» خواستار تحقیق درباره مرگ بکتاش آبتین شد

رضا خندان مهابادی و بکتاش آبتین

انجمن جهانی قلم (پن) خواهان تحقیق درباره‌ی مرگ دردناک بکتاش آبتین است و درمورد خطری که جان رضا خندان را تهدید می‌کند هشدار می‌دهد.

به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، انجمن جهانی قلم (پن) سوگوار مرگ بکتاش آبتین، نویسنده، شاعر، و فیلم‌ساز برجسته، است که روز شنبه ۸ ژانویه‌ی ۲۰۲۲ در نبرد با کووید-۱۹ در بیمارستانی در تهران جان باخت. انجمن جهانی قلم مسئولیت کامل مرگ آبتین را متوجه حکومت ایران می‌داند و خواهان تحقیق فوری درباره‌ی سهل‌انگاری در مراقبت‌های درمانی است که به مرگ او انجامید.

بر اساس این گزارش، انجمن جهانی قلم هم‌چنین بسیار نگران وضعیت رضا خندان (مهابادی) است که هفته‌ی گذشته از بیمارستان مرخص شده و هنوز دوران نقاهت بیماری کووید-۱۹ را می‌گذراند. پن جهانی تأکید می‌کند که خندان نباید به زندان بازگردانده شود تا زمان کافی برای بهبود کامل داشته باشد.

پن جهانی بار دیگر از حکومت ایران می‌خواهد که بی‌درنگ و بدون قیدوشرط رضا خندان (مهابادی) و کیوان باژن، این نویسندگان برجسته را آزاد و از تمامی اتهامات تبرئه کند.

بُرهان سون‌ماز، رئیس انجمن جهانی قلم، اظهار داشت: «تمامی اعضای انجمن قلم از مرگ بکتاش آبتین سخت اندوهگین شده‌اند، مرگی که می‌توانست رخ ندهد اگر مقامات ایران برای زندگی انسان‌ها ارزش قائل بودند. ما در اندوه از دست دادن نویسنده‌ای بزرگ و مبارزی سرسخت در دفاع از ‌آزادی بیان سوگواریم. آبتین و دیگر نویسندگان هم‌بند او، رضا خندان (مهابادی) و کیوان باژن، باید مایه‌ی افتخار و سزاوار ستایش باشند نه‌این‌که محکوم یا زندانی شوند. مرگ آبتین نشانه‌ی بارز مخاطراتی است که نویسندگان مستقل در ایران پیش رو دارند و گویای نیاز شدید به آزاد‌ی تمامی نویسندگانی است که به دلیل نوشته‌های خود ناعادلانه زندانی شده‌اند.»

آبتین در نوامبر ۲۰۲۱ برای بار دوم در زندان اوین به کووید-۱۹ مبتلا شد. با وجود وخامت حال آبتین مقامات زندان ده روز او را از رسیدگی درمانی محروم کردند. سپس او را به بیمارستان طالقانی منتقل کردند، اما با بدتر شدن حال او خانواده و وکلای آبتین خواستار انتقال او به بیمارستانی خصوصی شدند. بااین‌همه، وضعیت او هم‌چنان بدتر می‌شد تا جایی که ناگزیر او را به خواب مصنوعی بردند و چند روز بعد جان داد.

هم‌بند او رضا خندان (مهابادی) نیز به کووید-۱۹ مبتلا شده است. مقامات زندان او را به بیمارستان طالقانی منتقل کردند، اما خانواده و وکلای رضا موفق شدند او را برای مراقبت‌های درمانی مناسب‌تر به بیمارستانی خصوصی منتقل کنند. رضا به‌تازگی از بیمارستان مرخص شده و پزشکان درمان او را در خانه ادامه می‌دهند. بنا بر اطلاع انجمن جهانی قلم بیم آن می‌رود که او را پیش از بهبود کامل به زندان بازگردانند.

در ژوئیه ۲۰۲۰، مارک ایزاک رئیس وقت انجمن قلم سیدنی گفت‌وگویی با بکتاش آبتین و رضا خندان (مهابادی) داشت که آن دو از سابقه‌ی درازدامن سانسور نویسندگان، جزییات محاکمه‌ی خود و چالش‌های پیش روی آزادی بیان در ایران سخن گفتند. بکتاش آبتین در پایان چنین گفت:

«.. ما با آگاهی کامل از خطرات بر تعهد خود که مبارزه برای آزادی بیان و پایان دادن به سانسور است پای می‌فشاریم. اما انتظار داریم تمامی یاران ما، نویسندگان و روشنفکران و کسانی که در سراسر جهان برای آزادی بیان می‌جنگند، از ما حمایت کنند، به‌ویژه ‌از آن رو که آنان شرایطی به هولناکی وضعیت ما ندارند.»

 

پیشینه:

رضا خندان (مهابادی)، بکتاش آبتین و کیوان باژن اعضای کانون نویسندگان ایران‌اند و کتاب‌های زیادی درباره تاریخ ایران، جامعه‌شناسی و نقد ادبی به چاپ رسانده‌اند. در مه ۲۰۱۹، شعبه ۲۸ «دادگاه انقلاب» به اتهام «تبلیغ علیه نظام» و «اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت کشور» دو نویسنده‌ی نخست را به شش سال و کیوان باژن را به سه سال و شش ماه زندان محکوم کرد. مصداق این احکام از جمله مشارکت در تدوین تاریخچه‌ی کانون نویسندگان ایران است که چندین دهه منتقد دولت‌های [پیشین و کنونی] ایران بوده است.

امید موسوی، از بازداشت شدگان اعتراضات آبان ۹۸ سکته قلبی کرد و جان باخت

 

امید موسوی، از بازداشت شده‌های اعتراضات آبان ماه 98 سکته قلبی کرد و جان باخت

امید موسوی

امید موسوی، از بازداشت شده‌های اعتراضات آبان ماه 98 که در حین بازداشت توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده بود در اثر سکته قلبی جان خود را از دست داد.

به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، امید موسوی، از مجروحان و بازداشت‌شدگان اعتراضات آبان سال ۹۸ در شامگاه ۲۰ دی ماه ۱۴۰۰ و در سن ۲۲ سالگی جان سپرد.⁠

بر اساس این گزارش، توییتر ۱۵۰۰ تصویر، این زندانی سیاسی که در جریان اعتراضات آبان تیرخورده و پس از بازداشت زیر شکنجه قرار گرفته بود، ثبت کرده است.

امید موسوی توسط دستگاه قضایی جمهوری اسلامی به پنج سال حبس محکوم شده و در فروردین ماه امسال پس از گذراندن ۱۵ ماه از زندان خود آزاد شده بود. ⁠

یکی از همبندی‌های امید موسوی به ایران‌وایر گفت که او در ۲۹ آبان سال ۱۳۹۸ در خانه اش توسط پلیس امنیت بازداشت شده بود.⁠

به گفته این همبندی امید موسوی، وی در زندان نیز به دلیل سردادن شعار علیه حکومت جمهوری اسلامی مورد اذیت و آزار زندانبانان قرار گرفته و چندبار در بند‌های زندان جابه‌جا شده بود.⁠

این همبندی سابق امید موسوی گفته او که یک مادر مسن داشت و نان‌آور خانواده‌اش بود. ⁠

اعتراض‌های آبان ۹۸ ابتدا در واکنش به افزایش ناگهانی و اعلام‌نشده بنزین آغاز شد اما به سرعت تقریبا تمام کشور را فراگرفت و کل حاکمیت و نمادهای مهم جمهوری اسلامی را هدف قرار داد.⁠

این اعتراض‌ها با سرکوب بی‌سابقه حکومت جمهوری اسلامی و با شلیک مستقیم به سر با سلاح نیمه‌سنگین، دستگیری و شکنجه هزاران نفر و ربودن جسد کشته‌شدگان روبرو شد.⁠

تعداد دقیق کشته‌های این اعتراضات مشخص نیست اما به گزارش رویترز در این اعتراض‌ها ۱۵۰۰ نفر کشته شده‌اند.⁠

عفو بین‌الملل نیز اعلام کرده تا ۲۵ آبان ۱۴۰۰، کشته شدن ۳۲۴ نفر به دست نیروهای امنیتی در اعتراض‌های آبان ۹۸ را تایید و مستند کرده


سمیرا ابراهیمی شهروند بهایی با تودیع قرار وثیقه از زندان اوین آزاد شد

 

سمیرا ابراهیمی، شهروند بهائی با تودیع قرار وثیقه از زندان اوین موقتا آزاد شد

سمیرا ابراهیمی

سمیرا ابراهیمی، شهروند بهائی ساکن تهران، که پیشتر توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده بود با پایان دوران بازپرسی موقتا از زندان اوین آزاد شد.

به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، سمیرا ابراهیمی، شهروند بهائی ساکن تهران عصر روز سه‌شنبه ۲۱ دیماه با تودیع قرار وثیقه به صورت موقت و تا پایان مراحل دادرسی از زندان اوین آزاد شد.

بر اساس این گزارش، خانم ابراهیمی روز دوشنبه ۲۰ دیماه در پی حضور در شعبه ۲ بازپرسی دادسرای اوین بازداشت شده بود.

آزادی خانم ابراهیمی با تودیع قرار وثیقه ۸۰۰ میلیون تومانی به صورت موقت و تا پایان مراحل دادرسی صورت گرفته است. این شهروند بهایی روز دوشنبه ۲۰ دیماه در پی حضور در شعبه ۲ بازپرسی دادسرای اوین بازداشت شده بود.

ارسلان یزدانی، همسر خانم ابراهیمی نیز در تاریخ ۱۰ شهریورماه، توسط نیروهای امنیتی در تهران بازداشت و  در تاریخ ۲۴ مهرماه، با تودیع قرار وثیقه به صورت موقت و تا پایان مراحل دادرسی از زندان اوین آزاد شده بود.

شهروندان بهائی در ایران از آزادی‌های مرتبط به باورهای دینی محروم هستند، این محرومیت سیستماتیک در حالی است که طبق ماده ۱۸ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۸ میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی هر شخصی حق دارد از آزادی دین و تغییر دین با اعتقاد و همچنین آزادی اظهار آن به طور فردی یا جمعی و به طور علنی یا در خفا برخوردار باشد.

بر اساس منابع غیررسمی در ایران بیش از سیصد هزار شهروند بهائی وجود دارد اما قانون اساسی ایران فقط اسلام، مسیحیت، یهودیت و زرتشتی گری را به رسمیت شناخته و مذهب بهائیان را به رسمیت نمی‌شناسد. به همین دلیل طی سالیان گذشته همواره حقوق بهائیان در ایران به صورت سیستماتیک نقض شده است.

۱۴۰۰ دی ۱۸, شنبه

تعیین زمان و شعبه رسیدگی به اتهامات افسانه عظیم زاده و نگار مسعودی

 دی ۱۸, ۱۴۰۰ 

تعیین زمان و شعبه رسیدگی به اتهامات افسانه عظیم‌زاده و نگار مسعودی

خبرگزاری هرانا – جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات افسانه عظیم زاده، فعال حقوق کودک و نگار مسعودی، عکاس و مستندساز، روز یکشنبه ۲۶ دی‌ماه، در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران برگزار خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، زمان و شعبه جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات افسانه عظیم زاده، فعال حقوق کودک و نگار مسعودی، عکاس و مستندساز، تعیین شد.

جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات این دو شهروند، روز یکشنبه ۲۶ دی‌ماه، در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران برگزار خواهد شد.

افسانه عظیم زاده روز دوشنبه ۲۴ آذرماه ۹۹، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد. خانواده عظیم زاده در تاریخ ۲۹ آذرماه همان سال، پس از مراجعه به دادسرای اوین از نگهداری او در بند دو الف زندان اوین مطلع شدند. این فعال حقوق کودک روز سه‌شنبه ۷ بهمن‌ماه ۱۳۹۹، با تودیع قرار وثیقه از بازداشتگاه اطلاعات سپاه موسوم به بند ۲ الف زندان اوین آزاد شد.

افسانه عظیم زاده از موسسین جمعیت دفاع از کودکان کار و خیابان در سال ۱۳۸۲ است. وی بیش از ۱۵ سال در زمینه آموزش و مددکاری کودکان کار فعالیت کرده است.

همچنین نگار مسعودی در تاریخ ۸ آبان‌ماه ۹۹، توسط نیروهای امنیتی در تهران بازداشت و به بازداشتگاه اطلاعات سپاه موسوم به بند ۲ الف زندان اوین منتقل شد. او نهایتا در تاریخ ۲۰ دی‌ماه با تودیع قرار وثیقه ۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومانی به صورت موقت و تا پایان مراحل دادرسی از زندان اوین آزاد شد.

خانم مسعودی پیش از این نیز، طی ابلاغیه ای جهت اخذ آخرین دفاعیات در خصوص اتهامات “فعالیت تبلیغی علیه نظام و اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت ملی” به دادسرای اوین احضار شده بود.

نگار مسعودی، متولد ۱۳۶۴، عکاس، مستندساز، دارای مدرک کارشناسی عکاسی و کارشناسی ارشد رشته پژوهش هنر است. خانم مسعودی در کنار کار عکاسی و برگزاری نمایشگاه‌های عکس، چند فیلم کوتاه و بلند را نیز کارگردانی کرده است.

بکتاش آبتین،شاعر،فیلمساز زندانی،در پی ابتلا به کرونا درگذشت

 

بکتاش آبتین، شاعر و فیلمساز زندانی، در پی ابتلا به کرونا درگذشت

بکتاش آبتین

بکتاش آبتین، نویسنده زندانی در اثر وخامت حال جسمانی و علائم شبیه بیماری کرونا از زندان اوین به بیمارستان منتقل شده بود ساعتی پیش درکذشت.

به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، بکتاش آبتین، نویسنده زندانی در زندان اوین، روز  دوشنبه ۱۵ آذر ماه ۱۴۰۰، در پی بروز علائمی همچون تب، بدن درد شدید و ضعف عمومی، به بیمارستان طالقانی تهران منتقل شده بود.

گفته می‌شود، آقای بکتاش پیش از انتقال به بیمارستان دارای علائم بالینی از جمله؛ درگیری ریه، تب‌و لرز، بدن‌درد شدید بوده و گزارش‌های غیررسمی حاکی از ابتلای او به کرونا است.

بر اساس این گزارش، وی روز دوشنبه ۱۵ آذر ماه به دلیل فشار خون بالا و تب شدید، به صورت شبانه از زندان اوین به بیمارستان طالقانی منتقل شد.

خانواده‌ این زندانی که امروز برای ملاقات در زندان حاضر شده بودند، با پیگیری‌های مستمر از انتقال وی به بیمارستان طالقانی مطلع شدند‌.

گفته می‌شود، آقای بکتاش پیش از انتقال به بیمارستان دارای علائم بالینی از جمله؛ درگیری ریه، تب‌و لرز، بدن‌درد شدید بوده و گزارش‌های غیررسمی حاکی از ابتلای او به کرونا است.

وضعیت سلامتی وی به علت بیماری‌ زمینه‌ای ریوی در معرض خطر جدی قرار دارد و این سبب افزایش نگرانی‌های خانواده و نزدیکان او شده است، اما مسئولان زندان از ارائه پاسخ شفاف به خانواده آقای بکتاش اجتناب می‌کنند.

برپایه این گزارش، طی روزهای گذشته همچنین علائم مشابه در چند تن دیگر از زندانیان بند ۸ زندان اوین مشاهده شده است و این مسئله نگرانی‌ها را در مورد سلامتی رضا خندان (مهابادی)، کیوان باژن و آرش گنجی سه عضو دیگر کانون نویسندگان که در زندان اوین محبوس هستند را افزایش داده است.

بکتاش آبتین به همراه رضا خندان‌مهابادی و کیوان باژن از اواسط مهر ماه ۹۹ در زندان اوین در حال تحمل دوران محکومیت حبس هستند.

آنها  در پی شکایت وزارت اطلاعات، توسط شعبه ۲۸دادگاه انقلاب به ریاست قاضی مقیسه به احکام زندان محکوم شده‌اند.

شادی گیلک جهت تحمل حبس یک سال خود راهی زندان اوین شد

 

شادی گیلک جهت تحمل حبس یک سال خود راهی زندان اوین شد

شادی گیلک و آرش جوهری

شادی گیلک شهروند ساکن تهران و همسر آرش جوهری فعال کارگری محبوس در زندان اوین جهت تحمل حکم یک سال حبس خود راهی زندان اوین شد.

به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، روز شنبه ۱۸ دی‌ماه 1400، شادی گیلک شهروند ساکن تهران، که پیشتر توسط دادگاه انقلاب به یک سال حبس محکوم شده بود راهی زندان اوین شد.

بر اساس این گزارش، خانم گیلک پیشتر توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی افشاری محاکمه و از بابت اتهام “تبلیغ علیه نظام” به یک سال حبس محکوم شده بود.

وی اخیرا توسط شعبه یکم اجرای احکام دادسرای مقدس تهران جهت دوران محکومیت احضار شده بود.

همسر شادی گیلک، آرش جوهری نیز دوران محکومیت خود را در زندان اوین سپری می کند.