۱۳۹۷ بهمن ۲۵, پنجشنبه

محمد حسین آقاسی: کیفرخواست پنج نفر از هشت فعال محیط زیست صادر شده است؛ آنها نیاز به وکیل دارند!

محمد حسین آقاسی وکیل دو نفر از فعالان محیط زیست بازداشت شده به کمپین حقوق بشر در ایران گفت برای پنج نفر از هشت فعال محیط زیست بازداشت شده کیفرخواست صادر شده است و در نوبت ارسال به دادگاه قرار دارد. به گفته این وکیل هنوز در مورد سه نفر تحقیقات ادامه دارد. محمد حسین آقاسی وکیل (سام رجبی و طاهر قدیریان) شنیده‌ها مبنی بر اتهام‌های سنگین مانند «فساد فی‌الارض» را برای پنج نفر فعال محیط زیست تکذیب کرد و گفت نمی‌تواند واقعی باشد. به گفته آقای آقاسی اکنون آنها نیاز به وکیل دارند.
آقاسی درباره اتهامی که در کیفرخواست‌ها آمده به کمپین گفت: «اتهامی که تا به حال مطرح شده اتهام جاسوسی است. با این حال هنوز هیچ‌کس جز مراجع قضایی پرونده‌ها را ندیده است تا مصادیق آن را مورد ارزیابی قرار دهد. بازپرس پرونده پس از هشت ماه تحقیقات نهایتا کیفرخواست برای پنج نفر از آنها از جمله طاهر قدیریان، موکل من صادر و برای دادستان تهران فرستاد تا تحقیقات بازپرس مورد ارزیابی قرار بگیرد. دادستان تهران پس از ۲۵ روز کیفرخواست این پنج نفر را به بازپرسی برگردانده، شنیده می‌شود که دادستان ایراداتی به تحقیقات بازپرس گرفته است. وقتی ایرادت رفع شود این پرونده‌ها به دادگاه برای تعیین وقت فرستاده خواهد شد.»
این وکیل دادگستری درباره شنیده‌ها مبنی بر اتهام‌های سنگین برای این پنج نفر به کمپین گفت: «شخصی در دادسرا به برخی از خانواده‌ها گفته که این چند نفر متهم به فساد فی‌الارص هستند اما من کاملا تکذیب می‌کنم. برای اینکه یکی دیگر از مقامات قضایی گفت اتهام این بچه‌ها درجه سه است. در حالی که مجازات درجه یک شامل حال مرتکبین جرم فساد فی‌الارض می‌شود. تحلیل من این است کسی که این ادعا را مطرح کرده می‌خواسته خانواده‌ها را بترساند تا سریع‌تر از بین ۲۰ وکیل مورد تایید قوه قضاییه وکیل انتخاب کنند چون خانواده‌ها تا به حال وکیل‌های پیشنهادی خودشان را معرفی کرده‌اند.»
به گفته این وکیل پرونده همگی آنها در شعبه اول بازپرسی دادسرای زندان اوین مورد بررسی قرار گرفته است.
محمد حسین آقاسی به کمپین گفت به طور قطع اسامی پنج فعال محیط زیست که کیفرخواست‌هایشان صادر شده را نمی‌داند اما طاهر قدیریان موکلش به طور قطع یکی از آنهاست. با این حال یک منبع آگاه به این پرونده گفت که که چهار نفر دیگر مراد طاهباز، نیلوفر بیانی، هومن جوکار و سپیده کاشانی هستند و هنوز پرونده‌های امیرحسین خالقی، عبدالرضا کوهپایه و سام رجبی در حال بررسی است.
محمد حسین آقاسی وکیل رسمی و قانونی سام رجبی است اما وکالتش هنوز در مورد طاهر قدیریان فعال محیط زیست دیگر از سوی دستگاه قضایی پذیرفته نشده است: «در تلاشم تا وکالتم برای آقای قدیریان نیز پذیرفته شود. هرچند به خانواده او و بقیه گفته شده حتما باید از بین ۲۰ وکیل مورد تایید قوه قضاییه، وکیلی انتخاب کنند.
آقای آقاسی در پاسخ به این سوال که آیا توانسته تاکنون با موکلانش (سام رجبی و طاهر قدیریان) ملاقات داشته باشد به کمپین گفت: «من تا به حال ملاقات به تعریف حقوقی با موکلانم نداشتم. فقط یک بار سام رجبی را در دادسرا دیدم و با او سلام و علیک کردم و هرگز طاهر را ملاقات نکردم.
از سوی دیگر یک منبع نزدیک به پنج فعال محیط زیست بازداشت‌شده که کیفرخواست‌هایشان صادر شده به کمپین گفت: «بچه‌ها به خانواده‌هایشان تماس گرفتند و گفته‌اند باید برایشان وکیل انتخاب کنند. حرف‌های نیز از سوی مسوولی در دادسرا زده شده که بچه‌ها با اتهام سنگین فساد فی الارض مواجه هستند اما بعد مسوول دیگر آن را تکذیب کرد. فعلا هیچ خبری دیگری نداریم جز نگرانی.

مرحوم کاووس سیدامامی، سام رجبی، هومن جوکار، نیلوفر بیانی، مراد طاهباز، طاهر قدیریان، امیرحسین خالقی و سپیده کاشانی، کارکنان و مدیران موسسه «حیات وحش میراث پارسیان» هستند که در روزهای چهارم و پنجم بهمن ماه بازداشت شدند. دفتر میراث حیات‌وحش پارسیان هم پس از بازداشت کاووس سیدامامی و همکارانش در تاریخ چهارم بهمن ماه پلمب شد. کاووس سیدامامی چند روز بعد در سلولش در زندان اوین فوت کرد. مسوولان زندان آن را خودکشی عنوان کردند. بقیه این افراد همچنان در بازداشت در سلول‌های چند نفره هستند و هرازگاهی با خانواده‌های خود اجازه تماس و ملاقات با حضور ماموری در زندان را می‌یابند. آنها تا این اواخر حق داشتن وکیل نداشته‌اند و اکنون نیز به گفته مقامات قضایی فقط اجازه انتخاب وکیل از لیست ۲۰ وکیل مورد تایید قوه قضاییه را دارند.
خانواده این هشت فعال محیط زیست بازداشت شده در نامه‌ای به علی خامنه‌ای رهبر ایران در تاریخ ۲۷ شهریور ۹۷ خواستار آزادی فرزندشان پس از هشت ماه زندان شدند. آنها در این نامه همچینن خواسته‌اند تا برای آنها دادرسی عادلانه بدون محدودیت و با دسترسی به وکیل قایل شوند. این خانواده‌ها در مرداد ماه نیز نامه‌ای خطاب به سران سه قوه برای آزادی فرزندانشان نوشته بودند که همه این نامه‌ها بی‌پاسخ مانده است.
در حالی این هشت نفر از بهمن ماه ۹۶ در زندان هستند که تاکنون برخی از مقامات کشور از جمله وزارت وزیز اطلاعات و کمیته چهار نفره هیات دولت اظهار کرده‌اند هیچ سند و مدرکی برای اتهام جاسوسی آنها وجود ندارد و بی‌جهت در زندان باقی مانده‌اند.  عیسی کلانتری رییس سازمان حفاظت محیط زیست در تاریخ ۲۲ مرداد ماه گفت قوه قضاییه به آنها گفته که دخالت نکنند: «به ما میگوید به شما ربطی ندارد و پیگیری هم نکنید
کلانتری پیش از این نیز در تاریخ اول خرداد ماه برای اولین بار گفت «وزارت اطلاعات و کمیته چهار نفره هیات دولت» برای تحقیق پرونده فعالان محیط زیست اعلام کرده‌اند «هیچ سندی برای اثبات تهمت‌هایی که به این افراد زده شده وجود ندارد» و «هیچ مدرکی دال بر جاسوس بودن این افراد وجود ندارد.»
پیشتر محمود صادقی نماینده مجلس نیز روز ۱۸ اردبیهشت ماه در توییتر خود از اظهارات وزیر اطلاعات در مجلس نوشت که وزیر اطلاعات «صریحا، مستدلا و مستندا اعلام کردند هیچ دلیلی بر جاسوسی آنها نیافتهاند



در ماه‌های اول بازداشت این فعالان محیط زیست، یکی از موارد جاسوسی که از سوی مقامات قضایی برای آنها اعلام شد، استفاده از دوربینهای ۵۰ متری توسط این فعالان محیط زیست بوده اما عیسی کلانتری، رییس سازمان حفاظت محیط زیست روز ۲۵ بهمن ماه ۹۶ گفت: «این دوربینها برای رصد یوزپلنگها هستند و دید آنها بیشتر از ۵۰ متر نیست و حداکثر برد این دوربین ها ۵۰ متر است.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر