۱۳۹۸ آبان ۱۵, چهارشنبه

بیماری شمشاد هیرکانی چالش مهم سازمان جنگل‌ها است
تهران- ایرنا- سرپرست سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور، بیماری درختان شمشاد در جنگل‌های شمال را یکی از چالش‌های مهم این سازمان برشمرد و از محققان خواست با حضور در جنگل‌های شمال این بیماری‌ها را رویت و جهت رفع مشکلات با سازمان جنگل‌ها همکاری کنند.
به گزارش مرکز اطلاع‌رسانی سازمان جنگل‌ها، خسرو شهبازی در نشست هم‌اندیشی با رئیس سازمان تحقیقات کشاورزی خواستار حمایت علمی از این سازمان شد و افزودسازمان جنگل‌ها برایپیشبرد اهداف منابع‌طبیعی نیازمند حمایت بخش‌های علمی و تحقیقاتی است.
وی خاطرنشان کرد: تحقیقات، اجرا و ترویج سه رکن اصلی توسعهپایدار هستند و تعامل و همفکری این سه بخش می‌تواند در حفظمنابع پایه کشور بسیار موثر باشد.  
شهبازی در ادامه به نقش و اهمیت جنگل‌های هیرکانی اشاره کردو افزودکشورهای توسعه یافته و پیشرفته به جنگل‌شان اهمیتمی‌دهند و سازمان جنگل‌ها نیز تمام تلاش خود را برای حفظ، احیاو توسعه این جنگل‌های ارزشمند به‌کار گرفته است.  
وی آبخیزداری را راهکاری مناسب برای جلوگیری از تخریب سرزمین و افزایش پوشش گیاهی برشمرد و یادآور شدبا اجرایطرح‌های آبخیزداری و آبخوان‌داری بخش قابل توجهی از احیایقنات‌ها در دستور کار سازمان قرار دارد و همکاری‌های علمی وتحقیقاتی در کنار دانش بومی جوامع محلی می‌تواند در احیایقنات‌ها موثر واقع شود.
وظیفه سازمان جنگل ها در حفظ آب و خاک بی‌بدیل است
رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی نیز وظایفسازمان جنگل‌ها را در حفظ منابع پایه و آب و خاک کشور بسیارپر اهمیت خواند و اعلام کرداین موسسه تحقیقاتی آمادگی خودرا در زمینه علمی و تحقیقاتی در جهت حفاظت خاک، استقرار گیاهو موضوعات گیاهپزشکی برای نجات درختان شمشاد اعلام خواهد کرد.
کاظم خاوازی گفت: سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج پتانسیل خوبی در زمینه اصلاح بذر گیاهان دارویی و مرتعی در موسسه تحقیقات جنگل‌ها و مراتع دارد و می‌تواند دانش و یافته‌های علمیو تحقیقاتی را در اختیار بخش اجرا قرار دهد.
شمشاد هیرکانی با نام علمی Buxus hyrcana Pojark درختی همیشه سبز و بومی در جنگل‌های هیرکانی در شمال ایران است که در فهرست گونه‌های گیاهی در خطر انقراض اتحادیه بین‌المللی حفظ طبیعت (IUCN) قرار دارد.

جنگل‌های هیرکانی با یک میلیون و ۹۰۰ هزار هکتار وسعت دارای ۹۰ گونه درختی و ۲۱۱ گونه درختچه‌ای است و تاکنون ۳۳ نوع آفت و هشت نوع بیماری در درختان آن شناسایی شده است.وی از سرپرست سازمان جنگل‌ها خواستار برگزاری نشست‌های هم‌اندیشی به شکل مستمر و گسترش همکاری‌های دو جانبه شد.
بیماری سوختگی و آفت پروانه برگ‌خوار شب‌پره شمشاد که به ترتیب از سال ۱۳۸۹و ۱۳۹۵در جنگل‌های هیرکانی شیوع یافته‌اند، در گرما، سرما و برف و باران به فعالیت خود ادامه می‌دهند و به دلیل محدودیت راه‌های مبارزه، عرصه‌های وسیعی از شمشادستان‌های شمال را نابود کرده‌اند.
بیماری سوختگی شمشاد بر اثر فعالیت دو نوع قارچ میکروسکوپی به نام‌های سیلندروکلادیوم بوکسیکولا(Cylindrocladium buxicola) و کالونکتریا پسودوناویکولاتا(Calonectria pseudonaviculata) به وجود می‌آید.

این بیماری باعث چروکیدگی و ایجاد لکه‌های قهوه‌ای در برگ گیاه و مرگ سریع و گسترده بافت‌ها در بخش عمده یا همه قسمت‌های هوایی گیاه می‌شود

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر