اعتصاب غذای سها مرتضایی در زندان اوین
خبرگزاری هرانا – سها مرتضایی دانشجوی مقطع کارشناسی ارشدرشته علوم انسانی و دبیر وقت شورای صنفی مرکزی دانشجویاندانشگاه تهران طی روزهای اخیر از در اعتراض به ادامه بازداشت خوددر زندان اوین دست به اعتصاب غذا زده است. این فعال دانشجوییپیشتر در در تاریخ ۲۶ آبانماه امسال در جریان اعتراضات سراسریاخیر توسط نیروهای امنیتی در محوطه ورودی خوابگاه دانشگاه تهرانبازداشت و به بازداشتگاه اطلاعات سپاه در زندان اوین موسوم به بند ۲-الف منتقل شده بود.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر درایران، سها مرتضایی، دبیر وقت شورای صنفی مرکزی دانشجویاندانشگاه تهران طی روزهای اخیر در اعتراض به ادامه بازداشت خوددست به اعتصاب غذا زده است.
خانم مرتضایی طی آخرین تماس تلفنی خود از زندان اوین از ارسالنامهای به بازپرس پرونده خود در اعتراض به بی عدالتی موجود در پروندهخود خبر داده و گفته است: “وقتی منِ زندانی توان تامین وثیقه ندارمموظفید مرا به قید تعهد آزاد کنید. آنچه من اکنون شاهدش هستمهمان بی عدالتی و تبعیضی است که برای آن زندانی شده ام. چونتوان مالی تامین وثیقه را ندارم باید در زندان بمانم. در اعتراض بهاین روند ناعادلانه تا زمان تعیین تکلیف دست به اعتصاب غذا می زنم”.
پرونده سها مرتضایی روز چهارشنبه ۴ دی ماه یک روز پیش از اتماممهلت تودیع قرار وثیقه به دادگاه انقلاب تهران ارسال و کیفرخواستوی صادر شد. مصطفی نیلی، وکیل مدافع خانم مرتضایی با انتشارمطلبی در صفحه شخصی خود در توئیتر در این خصوص گفته بود: “امروز برای تودیع وثیقه سها مرتضایی به همراه وثیقهگذار بهدادسرای مقدس مراجعه کردیم. ولی در آنجا اعلام شد که کیفرخواستوی صادر شده و پرونده به دادگاه انقلاب ارسال شده است. به همیندلیل تودیع وثیقه انجام نشد و ایشان همچنان در بازداشت خواهدماند”.
پیشتر وثیقه ای ۵۰۰ میلیون تومانی جهت آزادی موقت خانممرتضایی تا پایان مراحل دادرسی تعیین شده بود.
در جریان اعتراضات سراسری آبان در واکنش به افزایش قیمت بنزینده ها تن از دانشجویان ازجمله سها مرتضایی در شهرهای مختلف کشورتوسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند.
سها مرتضایی در تاریخ ۲۶ آبان امسال از طریق یک پیامک بهمحوطه ورودی خوابگاه فاطمیه دانشگاه تهران فراخوانده شده و مقابلخوابگاه به همراه دو تن دیگر از دانشجویان بازداشت و به بازداشتگاهاطلاعات سپاه در زندان اوین موسوم به بند ۲-الف منتقل شده بود. پیروبازداشت وی حراست دانشگاه تلاش کرد «برگه مهمان» خانم مرتضاییدر خوابگاه را لغو کند.
پس از بازداشت سها مرتضایی مسئولان حراست دانشگاه تهران با تماسهای مداوم ضمن تهدید خانواده، از آنها خواسته بود تا با مراجعه بهدادسرای مقدس به انتقال فرزندشان به بیمارستان روانی رضایت دهند. مادر خانم مرتضایی پیشتر نیز از طرف یک نهاد امنیتی به خانه ایامن در خیابان کارگر جنوبی احضار شده و مورد بازجویی و تهدید قرارگرفته بود.
این فعال دانشجویی در مهر ماه امسال در پی محرومیت از تحصیلدر مقطع دکترا و عدم موفقیت در پیگیری اداری این موضوع به مدتبیست و یک روز با به همراه داشتن پلاکارد مقابل کتابخانه مرکزیدانشگاه تهران دست به تحصن انفرادی زده بود. در پی این تحصن،مسئولان دانشگاه خانم مرتضایی را به لغو جلسه دفاع کارشناسی ارشدتهدید کردند. همچنین ضمن تماس با مادر خانم مرتضایی، او را برایبستری شدنش دخترش در بیمارستان روانی تحت فشار قرار میدادند.
سها مرتضایی، در شهریورماه سال گذشته توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلابتهران به شش سال حبس تعزیری و دو سال محرومیت از عضویت دراحزاب و گروهها و دستهجات سیاسی محکوم شده بود. وی پیشتر بهدلیل پیگیری وضعیت دانشجویان بازداشتی در اعتراضات دیماه۹۶ توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده بود.
این دانشجو پیشتر از ادامه تحصیل در مقطع دکتری رشته علومسیاسی و روابط بین الملل محروم شد و در کارنامه آزمون دکتری او“نقص در پرونده” درج شده است.
خانم مرتضایی پیشتر نیز در سلسله بازداشت های اواخر دی ماه سال۹۳ به همراه تعدادی از فعالین دانشگاههای امیرکبیر و علامهطباطبایی بازداشت و پس از حدود دو ماه در بهمن ماه همان سال آزادشده بود.
لازم به یادآوری است از روز جمعه ۲۴ آبان ماه ۹۸ معترضان در واکنشبه افزایش قیمت بنزین در شهرهای مختلف به خیابان آمدند. محمدجواد کولیوند، نماینده مردم کرج در مجلس گفت این اعتراضات در روزاول جمعه ۲۴ آبان ماه در ۷۱۹ نقطه از کشور رخ داد. سید حسیننقوی حسینی سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجیمجلس نیز روز دوشنبه ۴ آذرماه، آمار بازداشتی های اعتراضات اخیررا حدود ۷ هزار نفر اعلام کرد.
روز سهشنبه ۱۲ آذرماه هرانا در رابطه با این اعتراضات نسخه دومگزارش جمع بندی خود را منتشر کرد. تعداد ۷۱۳۳ بازداشت در جریاناعتراضات حاصل جمع بندی منابع دولتی و غیردولتی در این گزارشمستند شده است؛ هر چند با توجه به گستره اعتراضات و میزان خشونتها رقم واقعی دستگیر شدگان تا چند برابر این رقم قابل تصور باشد.
در خصوص کشته شدگان این اعتراضات نیز مرکز آمار مجموعه فعالانحقوق بشر در ایران آماری بالغ بر چند صد تن را برآورد کرد.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر