شیرین عبادی طی نامهای سرگشاده از جوانان ایرانی بابت انقلاب سال ۵۷ عذرخواهی کرد. او در آغاز نامه نوشت: «ما را ببخشید که دنیای شما را خراب کردیم، قصدمان این نبود».
.
خانم عبادی که جایزه صلح نوبل را برده است در ادامه نامه خود نوشت: «امروز که به گذشته مینگرم متوجه میشوم که انقلاب، در زمانی رخ داد که وقتش نبود. اصلاحاتی که این سالها زیاد درباره آن شنیدهایم، زمانش همان چهل و اندی سال پیش بود. که اتفاقا با توجه به بیماری شاه که خودش از روند آن خبر داشت و با توجه به مدیریت شاهپور بختیار که سابقه ایراندوستی و وطندوستی او بر کسی پوشیده نبود، زمان اصلاحات همانوقت بود و ما میبایستی به جای خمینی به دنبال او میرفتیم.
.
برخلاف شعاری که آن زمان خیلی زود بر زبانها افتاد و به ناراستی ذهن مردم را گمراه کرد بختیار هرگز «نوکر بیاختیار» نبود!و همانطور که گفتم همه این مشکلات از آنجا سرچشمه گرفت که ما فرصت شناختن خمینی را نداشتیم. میپنداشتیم که رهبر دینی که لباس روحانی بر تن دارد قابل اعتماد است زیرا دروغ نمیگوید. فکر کردیم خمینی قرار نیست در دنیای مادی و سیاسی ما دخالتی کند. چنانچه خودش اینها را میگفت».
.
خانم عبادی که پیش از انقلاب به عنوان قاضی مشغول به کار بود به نقش بیبیسی در جریان انقلاب اشاره میکند و میگوید: «و همه چیز ناگهان در خدمت او در آمد. یادم است که منتظر میماندیم تا بیانیههای او را از رادیوی بیبیسی بشنویم. وقتی او بیانیه میداد که مثلا در فلان ساعت به خیابانها بروید، ما پیامش را از رادیو بیبیسی دریافت میکردیم».
.
خانم عبادی در ادامه نوشت: «از هزینهای دیگر انقلاب این بود که به عنوان یک زن اجازه قضاوت نیز از من گرفته شد. اما این هزینه هم کمک کرد که بدانم چنین انقلابی هرگز تامین کننده آزادی و برابری حقوق من به عنوان یک زن نخواهد بود. اما جدا شدن راهم از انقلابیون فرصت تازهای برای من ایجاد کرد و افقهای جدیدی را نشان داد».
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر