۱۳۹۸ اسفند ۲۱, چهارشنبه

روحا ایمانی، شهروند بهایی از زندان یزد آزاد شد 

خبرگزاری هرانا – روحا ایمانی، شهروند بهایی امروز چهارشنبه ۲۱ اسفندماه از زندان یزد آزاد شد. خانم ایمانی شهریورماه امسال بازداشت و جهت تحمل ادامه محکومیت ۹ ماهه خود به زندان کرمان منتقل شد. او نهایتا در تاریخ ۱۸ آذرماه از زندان کرمان به زندان یزد منتقل شد.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، امروز چهارشنبه ۲۱ اسفندماه ۱۳۹۸، روحا ایمانی، شهروند بهایی از زندان یزد آزاد شد.
آزادی خانم ایمانی با اعطای مرخصی پایان حبس و در حالی صورت گرفته که حدود سه هفته تا پایان مدت محکومیت ۹ ماهه‌ی وی باقی مانده بود.
روحا ایمانی، شهروند بهایی اهل کرمان در تاریخ ۲۲ اردیبهشت ماه ۱۳۹۴ توسط نیروهای امنیتی بازداشت و پس از پایان مراحل بازجویی به زندان منتقل شده بود. وی در تاریخ ۱۰ تیرماه همان سال با تودیع قرار وثیقه به صورت موقت و تا پایان مراحل دادرسی از زندان آزاد شده بود.
خانم ایمانی نهایتا در آبان ماه سال ۹۷ توسط دادگاه انقلاب شهر یزد به تحمل ۹ ماه حبس تعزیری محکوم شد.
روحا ایمانی، در تاریخ ۱۲ شهریورماه امسال در منزل پدری خود در کرمان بازداشت و جهت تحمل ادامه محکومیت ۹ ماهه خود به زندان کرمان منتقل شد. در حالی که خانم ایمانی بیش از یک سوم مدت محکومیت خود را در زندان کرمان سپری کرده بود، پس از مدتی درخواست عفو مشروط و مرخصی وی نیز رد شد و نهایتاً در تاریخ ۱۸ آذرماه ۹۸ به زندان یزد منتقل شد.
یک منبع نزدیک به خانواده ایمانی پیشتر در این خصوص به هرانا گفته بود: “خانم ایمانی از زمان منتقل شدن به زندان کرمان چندین مرتبه از طرف مسئولین مورد تهدید قرار گرفته بود که به قرنطینه یا تبعید فرستاده می‌شود. این در حالی است که به تقاضای ایشان که مادر سالخورده و بیماری دارند و با پیگیری‌های مکرر خانواده و مراجعه به یزد قرار شد که مدت محکومیت خود را در کرمان باشد تا مادرش بتواند ملاقات راحت تری داشته باشد”. انتقال خانم ایمانی به زندان یزد در حالی صورت گرفت که در تبصره ۳ ماده ۵۱۳ قانون آیین دادرسی کیفری آمده است “زندانی حق دارد حبس موضوع محکومیت خود را در زندان محل اقامتگاهش سپری نماید مگر آنکه این امر موجب مفسده باشد که در این صورت با تشخیص قاضی صادر کننده رأی قطعی، محکوم علیه به نزدیک‌ترین زندان به محل اقامت وی منتقل می‌شود”.
شهروندان بهایی در ایران از آزادی‌های مرتبط به باورهای دینی محروم هستند، این محرومیت سیستماتیک در حالی است که طبق ماده ۱۸ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۸ میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی هر شخصی حق دارد از آزادی دین و تغییر دین با اعتقاد و همچنین آزادی اظهار آن به طور فردی یا جمعی و به طور علنی یا در خفا برخوردار باشد.
بر اساس منابع غیررسمی در ایران بیش از سیصد هزار نفر بهایی وجود دارد اما قانون اساسی ایران فقط اسلام، مسیحیت، یهودیت و زرتشتی گری را به رسمیت شناخته و مذهب بهاییان را به رسمیت نمی‌شناسد. به همین دلیل طی سالیان گذشته همواره حقوق بهائیان در ایران به صورت سیستماتیک نقض شده است.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر