شیوع ویروس کرونا و پیامدهای آن برای زنان ایرانی درنبود حمایتهای لازم
به گزارش صدای آمریکا-بر اساس آمارهای اعلام شده از سویرسانههای ایران، در حال حاضر حدود ۳ میلیون زن سرپرست خانوار درسراسر ایران وجود دارد. این آمار نشان میدهد که در طول ۱۰ سالگذشته تعداد خانوادههای دارای سرپرست زن نسبت به خانوادههایی کهسرپرستشان مرد است ۵۸ درصد افزایش یافته است. آماری که با شیوعویروس کرونا و خانهنشینی قشر بالایی از جامعه ایرانی نگرانیهای وواکنشهای فعالان زنان بسیاری را به همراه داشته است.
گیتی پورفاضل، وکیل دادگستری و فعال حقوق زنان، روز پنجشنبه ۲۸ فروردین در گفتگو با صدای آمریکا با اشاره به وضعیت بغرنج ایجاد شدهبرای زنان سرپرست خانواده با شیوع ویروس کرونا در ایران گفت که زنانایرانی سرپرست خانواده که پیش از شیوع این ویروس درآمد ناچیزی را بافروش کارهای دستی و یا کار به صورت روزمزد در کارخانهها و کارگاههاداشتند و با آن امرار معاش میکردند با آغاز قرنطینه و خانهنشین شدن بامشکلات زیادی از جمله تهیه نیازمندیهای روزانه خود و خانواده روبروشدهاند.
با شیوع گسترده ویروس کرونا و آغاز قرنطینه در شهرهای مختلف ایران،آمار بالایی از شهروندان ایرانی برای پیشگیری از ابتلا به این ویروسمجبور به خانهنشینی و ترک کار خود شدند. این امر به دلیل آن که مقاماتجمهوری اسلامی از همان ابتدا هیچگونه حمایت مالی از مردم را دردستور کار قرار نداده بودند زندگی قشر زیادی از مردم را با مشکلاتروبرو کرده است.
به گفته گیتی پورفاضل، شیوع ویروس کرونا تنها زندگی زنان سرپرستخانواده را تحت تاثیر قرار نداده است؛ بلکه کرونا در ایران بیشتر گریبانافرادی را گرفته است که به دلیل فقر از تغذیه مناسب برخوردار نیستند واین افراد به دلیل بالا نبودن ایمنی بدن در صورت ابتلا به این ویروس جانخود را از دست میدهند.
پیش از این مدیرعامل جمعیت امام علی در گزارشی میانگین سنی زنانسرپرست خانوار در ایران را، ۱۸ تا ۶۰ سال اعلام کرده بود؛ آماری که دربعضی از استانهایی ایران که در آنها کودک همسری شایع است متفاوتبوده و در این استانها زنان با سن ۱۴ تا ۱۵ سال هم سرپرستی خانوادهرا به دوش میکشند. این آمار که بر اثر اتفاقاتی چون ازدواجهای زیر سنقانونی و به تبع آن طلاقهایی در سن پایین رخ میدهد معضل بزرگی درایران محسوب میشود.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر