سخنگوی کانون مدافعان در پنجمین سال زندانی شدناش، وضعیت زنان محبوس در زندان زنجان را روایت کرده است. او مینویسد مقامات قضایی او را از دریافت کتاب هم محروم کردهاند و اوقاتش به شنیدن سرگذشت همبندیهایش میگذرد.
نایب رئیس و سخنگوی کانون مدافعان حقوق بشر، به مناسبت سالروز زندانی شدناش، وضعیت زنان زندانی و شرایط خودش را در نامهای شرح داده است. او مینویسد سال دیگری از حبس ظالمانهاش را در جمع قربانیان فقر و فساد و قوانین مردسالار آغاز میکند: «... در میان خواهرانم، همانهایی که برای تحقق حقوقشان پای در کارزار گذاشتهام و در کنار انسانهایی که که فقر و گرسنگی شان مرا به اعتراض وا میداشت حبس میگذرانم.»
نرگس محمدی میگوید به حکم مقامات قضایی و امنیتی، حتی کتاب به او نمیدهند: «آرزو داشتم در روز تولدم یکی از کتابها را به من میدادند اما چه افسوس! هدیه امسال من زانو به زانو نشستن و چشم در چشم نگریستن و شنیدن صدای قربانیان بیرنگی است که سرنوشتشان درد را به استخوانم رسانده و مرا عریان در میدانگاه رنج و عشق گذاشتهاند تا بفهمم دزدی یک پفک نمکی برای کودک گرسنه و روسپیگری برای شب در خیابان نخوابیدن چه تباهی به بار میاورد و نداشتن حق طلاق زن را تا پای چوبه دار و گودال سنگسار میکشاند.»
او از ۱۵ اردیبهشت ۹۴ برای سپری کردن محکومیت ۱۶ ساله خود زندانی است. شش سال این محکومیت به دلیل تبلیغ علیه نظام و ۱۰ سال دیگر به خاطر فعالیت او در کمپین "گام به گام تا لغو مجازات اعدام" صادر شده است. او که در زندان اوین محکومیت میگذراند، دی ماه ۹۸ به زور و با خشونت فیزیکی رئیس اوین به زندان زنجان فرستاده شد. علت این انتقال، تحصن خانم محمدی و چند زندانی دیگر در همبستگی با آسیب دیدگان سیل و زلزله و اعتراضات آبان ماه در دفتر زندان اوین بود. مقامات اوین، تحصنکنندگان را ممنوع ملاقات کرده و حق تماس تلفنی با بستگانشان را از آنها گرفتند.
خانم محمدی در نامه اخیرش مینویسد که مشاهده رنج و فلاکت و هلاکت زنان زندانی، تولدی دوباره برای او بوده است: «من در میان این چهاردیواری سخت و سرد، دلشکسته ولی سرخوش و ایستاده، سال دیگری از حبس ظالمانهام را آغاز میکنم. این زیستن، سخت اما یقینبخش است تا ایمان داشته باشم که تلاش برای تحقق عدالت، آزادی و حقوق بشر ارزش از دست دادن تمام داشتههایم را دارد حتی نشنیدن صدای کودکانه علی و کیانایم را.»
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر