گزارش کانون نویسندگان ایران از آزادی بیان در هفته ای که گذشت
«کانون نویسندگان ایران»، گزارشی از وضعیت آزادی بیان در هفته گذشته ارائه کرد.
به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، روز جمعه ۲۰ تیرماه ۱۳۹۹، «کانون نویسندگان ایران» گزارشی از وضعیت آزادی بیان در ایران از روز پنج شنبه ۱۲ تیر تا چهارشنبه ۱۸ تیر ۱۳۹۹، ارائه داد که در این گزارش به وقایع مختلفی از جمله؛ بازداشت چهار شهروند به دلیل «دعوت به تجمعات اعتراضی در استان کرمانشاه»، صدور حکم برائت ۱۵ نفر از کارکنان شرکت آذرآب اراک، رأی برائت محمد علی کامفیروزی در دادگاه تجدید نظر، حکم ۱۵ سال زندان و ۲ سال تبعید برای عباس لسانی، فعال سیاسی آذربایجانی، ۲ سال و شش ماه حبس تعزیری برای پیام درفشان وکیل دادگستری و … پرداخت.
متن کامل گزارش «کانون نویسندگان ایران» به این شرح است:
پنجشنبه ۱۲ تیر ۱۳۹۹
– در این روز اعلام شد چهار شهروند به دلیل آنچه «دعوت به تجمعات اعتراضی در استان کرمانشاه»، «فعالیت در فضای مجازی» و «ارتباط با شبکههای خارجی» خوانده شده است، بهدست مأمورین اطلاعات سپاه بازداشت شدند.
– عکاس پایگاه خبری “صدای زنجان” که در بیمارستان ولیعصر حاضر شده و چند عکس از وضعیت این بیمارستان تهیه کرده بود، توسط مأموران نیروی انتظامی به حراست بیمارستان منتقل و مدتی در اتاق حراست این بیمارستان بازداشت و بازجویی شد. گفته میشود یکی از خبرنگاران پایگاه خبری “همدلی زنجان” نیز پیش از آن با رفتاری مشابه از سوی مسئولین آن بیمارستان روبرو شده بود.
جمعه ۱۳ تیر
– رئیس دادگستری استان مرکزی از صدور حکم برائت ۱۵ نفر از کارکنان شرکت آذرآب اراک که با اتهام «تبلیغ علیه نظام» مواجه بودند، خبر داد.
– در این روز مهدیس ابراهیمیان، دوتارنواز برگزیده در جشنوارهی فجر، در مصاحبه با خبرگزاری ایلنا اعلام کرد که به دلیل زن بودن اجرایش در بسیاری از برنامهها لغو شده است.
– در این روز ملیحه جعفری دانشجوی نمایش عروسکی دانشگاه تهران که آبان ٩٨ هنگام خروج از دانشگاه بازداشت شده بود، برای اجرای ۶ ماه حبس تعزیری خود احضار شد.
– محمدعلی زم، پدر روحالله زم، در نامهای به ابراهیم رئیسی، رییس قوهی قضاییه، با اشاره به سخنان وکیل تسخیری پسرش نوشت که روند دادگاه او خلاف «عدالت و دادرسی اسلامی» بوده است. دادگاه انقلاب تهران روحالله زم، بنیانگذار کانال تلگرامی آمدنیوز، را به اعدام محکوم کرده است.
– وکیل علیرضا جاپلقی، پارکور کار ایرانی که حدود دو ماه پیش، ویدیویی از بوسیدن دوست دخترش در صفحهی اینستاگرام و توییتر منتشر کرد و به همین دلیل بازداشت شد، در این روز خبر داد که «او پس از بازداشت در ترکیه به کمپ «کوروباش» در شهر وان منتقل شده است؛ او با وثیقهای ۲۰۰ میلیون تومانی آزاد شده و پس از آن به ترکیه رفته است.
شنبه ۱۴ تیر
– میثم جولانی، فعال مدنی در آذربایجان و یکی از بازداشت شدگان اعتراضات آبان ۹۸ که پیشتر به صورت غیابی از بابت اتهام «اخلال در نظم عمومی از طریق حرکات نامتعارف» به ۶ ماه حبس تعزیری و ۷۴ ضربه شلاق محکوم شده بود، پس از درخواست تجدید نظر محکومیتش به ۱۳ ماه حبس تعزیری و ۷۴ ضربه شلاق افزایش یافت.
– رامتین موثق، بازداشت و به بازداشتگاهی نامعلوم منتقل شد. آقای موثق، متولد ۱۳۷۸ و دانشجوی کارشناسی اقتصاد دانشگاه بهشتی است که دی ماه سال گذشته بعد از حضور در یک تجمع دانشجویی در این دانشگاه، از سوی نیروهای سازمان اطلاعات سپاه پاسداران برای مدتی بازداشت شده بود.
– رأی برائت محمد علی کامفیروزی در دادگاه تجدید نظر استان فارس صادر شد.کامفیروزی سالها قبل در جلسهی دیدار فعالان دانشجویی با رهبر جمهوری اسلامی از تبعات انتقاد از رهبری، شکوه کرده و به همین سبب با اتهام «توهین به رهبر» به دو سال حبس محکوم شده بود.
یکشنبه ۱۵ تیر
– برزان محمدی، زندانی سیاسی ۴۱ ساله، اهل سروآباد کردستان که خرداد امسال از زندان اوین به مرخصی اعزام شده بود، آزاد شد. آقای محمدی پیشتر در جریان اعتراضات سراسری مردادماه ۹۷ به دلیل «فعالیت در فضای مجازی» بازداشت و بابت اتهامات «اجتماع و تبانی به قصد برهم زدن امنیت ملی» و «تبلیغ علیه نظام» به ۶ سال حبس تعزیری محکوم شد که این حکم در مرحله تجدیدنظر به ۳ سال و ۶ ماه تقلیل یافت.
– اکبر جباری، نویسنده و پژوهشگر ساکن تهران پس از حضور در دفتر نظارت و پیگیری ادارهی اطلاعات استان تهران بهدست نیروهای امنیتی بازداشت و به زندان اوین منتقل شد. اتهامات عنوان شده علیه آقای جباری «فعالیت تبلیغی علیه نظام جمهوری اسلامی»، «توهین به مقدسات اسلام»، «تشویق مردم به فساد و فحشا» و «اجتماع و تبانی علیه امنیت کشور» است.
– دیوان عالی کشور در این روز حکم ۱۵ سال زندان و ۲ سال تبعید برای عباس لسانی، فعال سیاسی آذربایجانی را به اتهام «تشکیل، اداره و عضویت در گروه مدنی و قومی گاماج»، «اقدام علیه امنیت ملی» و «فعالیت تبلیغی علیه نظام»، تأیید کرد.
– شهریار شمس، یکی از بازداشت شدگان اعتراضات دیماه ۹۶ در این روز پس از حضور در واحد اجرای احکام دادسرای اوین بازداشت و برای تحمل دوران محکومیت خود به زندان اوین منتقل شد. آقای شمس توسط دادگاه انقلاب تهران به ۶ سال زندان محکوم شده بود که این حکم در مرحلهی تجدیدنظر به ۴ سال و ۱ ماه و ۱۵ روز تقلیل یافت.
– روح الله زیبایی، شهروند بهایی ساکن کرج طی ابلاغیهای برای تاریخ ۱۷ تیرماه ۹۹ به شعبه ۲ دادگاه انقلاب اسلامی کرج احضار شد. احضار آقای زیبایی در حالی است که وی آذرماه ۹۸ در شعبه یک دادگاه انقلاب این شهر به ۱ سال حبس تعزیری محکوم شد و این حکم توسط دادگاه تجدیدنظر استان البرز عینا تایید شد.
دوشنبه ۱۶ تیر
– در این روز خبری منتشر شد مبنی بر اینکه سینا ربیعی دانشجوی سابق جامعه شناسی دانشگاه تهران که هم اکنون در حال گذراندن محکومیت خود در زندان اوین است، در اعتراض به روند دستگاه قضا در صدور و اعمال محکومیتهای بیجا و نیز در اعتراض به زندانی شدن خود از روز شنبه هفتم تیر ماه در اعتصاب غذا به سر میبرد.
– در این روز جلسهی دادگاه رسیدگی به اتهامات سپیده قلیان، فعال اجتماعی محبوس در زندان اوین، در شعبهی ۱۰۱ کیفری دو دزفول به اتهام «اخلال در نظم عمومی بصورت غیر گسترده» برگزار شد.
– هاشم آقاجری، استاد دانشگاه و فعال سیاسی به دادسرای زندان اوین احضار شد. هنوز اتهامات انتسابی به او به صورت شفاف مطرح نشده است؛ اما به نظر میرسد احضار و اتهام انتسابی به بیانیهای مربوط میشود که او در ۲۷ آبان ۱۳۹۸ در اعتراض به کشتار معترضان صادر کرده بود.
– علی فروتن، عضو هیئت مدیرهی انجمن صنفی معلمان خراسان شمالی، به دلیل حضور در اعتراضات صنفی معلمان در سال ۱۳۹۷ به ۳۲ ماه حبس تعزیری محکوم شد.
– علی ساکنی وکیل دادگستری با تودیع قرار وثیقه تا پایان مراحل دادرسی از زندان سقز آزاد شد. آقای ساکنی که وکیل مدافع هوشمند علی پور زندانی سیاسی محکوم به اعدام است، روز یکشنبه ۸ تیر توسط نیروهای امنیتی در شهر سقز بازداشت و به بازداشتگاه ادارهی اطلاعات سنندج منتقل شد.
– پیام درفشان، وکیل دادگستری و فعال حقوق بشر در شعبهی ۲۶ دادگاه انقلاب تهران بابت اتهام «اجتماع و تبانی علیه امنیت کشور» تبرئه و از بابت اتهامهای «فعالیت تبلیغی علیه نظام»، «نشر اکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی» و «حمل افشانه و شوکر غیر مجاز» به ۲ سال و شش ماه حبس تعزیری محکوم شد.
سه شنبه ۱۷ تیر
– مهدی سلیمی؛ نویسنده و مترجم و پژوهشگر به اتهام «اقدام علیه امنیت ملی» بازداشت شد. آقای سلیمی در منزل مادر خود در شهرستان اهر بازداشت شد. ماموران شماری از وسایل شخصی وی ازجمله تلفن همراه، لپ تاپ و دستنوشتههای او توسط مأموران ضبط کردند.
– در این روز خبر رسید که ترانهی «برادرجان» حسین زمان به دلیل «شباهت محتوایی با ترانهی داریوش» لغو مجوز شده است. لازم به ذکر است که آقای زمان، خوانندهی موسیقی پاپ پیشتر قطعهای از این ترانه را با تصاویر اسماعیل بخشی، و در حمایت از اعتصاب کارگران شرکت هفت تپه روی صفحهی شخصی اینستاگرام خود منتشر کرده بود.
– دادستان ایلام، در این روز از دستگیری و بازداشت اعضای یک گروه موسیقی محلی از جمله یک دختر جوان به اتهام «برگزاری یک تجمع با اجرای موسیقی خیابانی بدون رعایت الزامات فرهنگی و بهداشتی» خبر داد که در سطح شهر ایلام به اجرای موسیقی و رقص محلی پرداخته بودند. همچنین ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان ایلام، با محکوم کردن اجرای موسیقی از سوی این گروه، آن را «زشت، ضد فرهنگی و ضد دینی» خواند.
– پریسا رفیعی، دانشجوی رشته عکاسی دانشگاه تهران در این روز برای اجرای حکم یک سال زندان مربوط به پروندهی فعالان صنفی دانشجویی سال ۱۳۹۶ به دادسرای اوین احضار و به بند زنان منتقل شد.
– به گفتهی مسئول روابط عمومی سپاه انصارالحسین همدان یک صفحهی اینستاگرامی دوست یابی در شهرستان نهاوند مسدود و مدیر آن به اتهام «ترویج سبک زندگی غربی و دوست یابی» بازداشت شد. وی از این صفحه به عنوان دومین صفحهی تعطیل شده طی چند ماه اخیر در این استان نام برد.
چهارشنبه ۱۸ تیر
– مادر پیمان فرهنگیان از صدور وثیقه دویست میلیون تومانی برای او خبر داد. آقای فرهنگیان به دلیل نشر شعرهایش در انتقاد از سرکوب معترضان آبان ۹۸ در صفحه شخصی اینستاگرام خود توسط اطلاعات سپاه در کیاشهر بازداشت شده است.
– خبرگزاری ایسنا در این روز از قول دبیر دریابیگی بلوردی وکیل مدافع روح الله زم، مدیر کانال تلگرامی آمدنیوز که به اعدام محکوم شده، خبر داد که وی به حکم دادگاه رسماً اعتراض و تقاضای فرجام کرده است.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر