۱۳۹۹ تیر ۲۵, چهارشنبه

بازتاب جهانی کارزار توییتری اعتراض به احکام اعدام سه تن از بازداشت شدگان آبان ماه

کارزار توییتری اعتراض به احکام اعدام سه تن از بازداشت شدگان آبان ماه با بازتاب جهانی همراه شد.
به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، کارزار توئیتری سه شنبه ۲۴ تیرماه ۱۳۹۹ که توسط آن کاربران ایرانی و خارجی با هشتگ‌های #StopExecutionsInIran #اعدام_نکنید، به احکام اعدام سه تن از بازداشت شدگان اعتراضات آبان‌ماه گذشته اعتراض کرده بودند، با موج جهانی همراه شده و با بیش از ۴ میلیون پست، به ترند نخست این شبکه اجتماعی تبدیل شد.
«آنا ویشکایی اسکمانی» عضو مجلس نمایندگان ایالت فلوریدا و «ریچارد گرنل»، مدیر موقت پیشین اطلاعات ملی آمریکا از جمله چهره‌های سرشناس در ایالات متحده هستند که در توئیتر خود در واکنش به خطر اعدام قریب‌الوقوع سه جوان معترض با توئیتی به این حکم واکنش نشان دادند.
همزمان با این کارزار توئیتری، شبکه اینترنت در ایران مختل شده و این اختلال از سوی سایت ناظر بر ترافیک اینترنت (نت بلاکز) نیز تایید شده و زمان آغاز اختلال در روند دسترسی به اینترنت در ایران را ساعت ۲۱:۳۰ اعلام کرده است.
«غلامحسین اسماعیلی»، سخنگوی قوه قضاییه روز سه‌شنبه ۲۴ تیرماه از تایید حکم اعدام «امیرحسین مرادی»، «سعید تمجیدی» و «محمد رجبی»، سه تن از بازداشت شدگان اعتراضات سراسری آبان‌ سال گذشته در دیوان عالی کشور خبر داد.
وکلای «امیرحسین مرادی»، «سعید تمجیدی» و «محمد رجبی» سه تن از بازداشت شدگان اعتراضات آبان ماه ۱۳۹۸، از تایید احکام اعدام موکلان شان در مرحله فرجام‌خواهی در دیوان‌عالی کشور خبر داده و اعلام کرده اند که تقاضای اعاده دادرسی خواهند داد.
شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی «ابوالقاسم صلواتی» هر کدام از این شهروندان را به اتهام “مشارکت در تخریب و تحریق به قصد مقابله با نظام جمهوری اسلامی ایران” به اعدام محکوم کرد.
همچنین، علاوه بر این امیرحسین مرادی به اتهام «مشارکت در سرقت مسلحانه مقرون به آزار در شب» به ۱۵ سال حبس و ۷۴ ضربه شلاق و همچنین به اتهام «خروج غیرقانونی از کشور» به ۱ سال حبس محکوم و سعید تمجیدی و محمد رجبی نیز به اتهام «مشارکت در سرقت مسلحانه مقرون به آزار در شب» هر یک به ۱۰ سال حبس و ۷۴ ضربه شلاق و به اتهام “خروج غیرقانونی از کشور” هر یک به ۱ سال حبس تعزیری محکوم شدند.
دادگاه در خصوص اتهام سرقت مقرون به آزار به گرفتن دوربین از دست ماموران در جریان اعتراضات آبان ماه در محله ستارخان تهران توسط این شهروندان استناد کرده است.
اتهام «مشارکت در سرقت مسلحانه مقرون به آزار در شب» در حالی برای این شهروندان صادر شده که به گفته نزدیکان این افراد «چند نیروی لباس شخصی بسیجی در هنگام اعتراضات به این افراد حمله ور شده‌اند و فیلم برداری کردند و این افراد، ضمن دفاع از خود گوشی همراه فرد ضارب را از او گرفتند.»

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر