تداوم سرکوب آزادیهای مذهبی در ایران؛ بازداشت گروهی ازنوکیشان مسیحی در سه شهر ایران
به گزارش صدای آمریکا -طی روزهای گذشته دستکم ۱۲ شهروند مسیحیدر شهرهای تهران، کرج و ملایر با حمله نیروهای امنیتی به منازل آنهابازداشت شدهاند.
سازمان «ماده ۱۸» روز جمعه ۱۳ تیر گزارش داد گروهی از نیروهایامنیتی، طی روزهای سهشنبه ۱۰ تیر و چهارشنبه ۱۱ تیر ماه با حمله بهمنازل برخی از نوکیشان مسیحی در ناحیه یافتآباد تهران و کرج دستکم۹ نفر را پس از تفتیش منازل بازداشت کردهاند؛ بنا بر این گزارش در روزچهارشنبه ۱۱ تیرماه نیز دستکم ۳ نوکیش مسیحی در شهر ملایر توسطنیروهای امنیتی بازداشت شدهاند.
بنا بر این گزارش روز سهشنبه، ۱۰ مامور امنیتی به یک جلسه عبادتی دریافتآباد تهران که ۳۰ شهروند مسیحی در آن حضور داشتند یورش بردندو این افراد را مورد بازجویی قرار دادند. گفته میشود در این حملهنیروهای امنیتی، تعدادی کتب مذهبی و تلفن همراه حاضرین توقیف، ازحاضرین فیلمبرداری شده و برخی از آنها نیز مورد ضرب و شتم قرارگرفتهاند و دستکم شش نفر به نامهای «زوزف شهبازیان»، «رضا ن»،«سالار الف»، «مینا خ»، «مریم خ» و فرد دیگری با نام «سونیا»بازداشت شدهاند.
به گزارش سازمان «ماده ۱۸»، ماموران امنیتی حاضرین در جلسه رامجبور به امضای فرمی کردهاند تا تایید کنند با این شهروندان «هیچبدرفتاری» صورت نگرفته است.
لازم به ذکر است، در این گزارش اعلام نشده است که این افراد پس ازبازداشت به کدام زندان و یا بازداشتگاه ارگان امنیتی منتقل شدهاند.
از سوی دیگر بنا بر گزارش این سازمان، هویت افراد بازداشت شده درشهر کرج نیز «فرهاد م»، «آرش ر» و «فرهاد خ» عنوان شده است که درحال حاضر برای دو نفر از این بازداشتشدگان، هر کدام وثیقه ۵۰ میلیونتومانی تعیین شده است. هویت نوکیشان مسیحی بازداشت شده در شهرملایر نیز «سهراب ع»، «ابراهیم ع» و فردی به نام «یاسر» عنوان شده کهبنا بر اطلاعات موجود، هر یک از این افراد روز پنجشنبه ۱۲ تیرماه باتودیع وثیقه ۳۰ میلیون تومانی، به طور موقت آزاد شدهاند.
این اولین بار نیست که جمهوری اسلامی با نوکیشان مسیحی با خشونتبرخورد میکند، پیش از این نیز صدای آمریکا در گزارشهای متعددیاعلام کرده بود که برخی از این شهروندان توسط نیروهای امنیتی بازداشتو به احکام طولانی مدت زندان محکوم میشوند.
کمیسیون ایالات متحده در امور آزادی مذهبی بینالمللی چندی پیش درگزارش سالانه خود بار دیگر نسبت به وضعیت آزادیهای دینی و مذهبیدر ایران ابراز نگرانی کرد و در بخش مربوط به ایران این گزارش سالانه،که روز سهشنبه نهم اردیبهشت منتشر شده، اعلام کرده است که جمهوریاسلامی بیش از پیش اقلیتهای مسلمان، به ویژه اهل سنت و دراویش، وهمچنین پیروان ادیان و مذاهب دیگر، از جمله بهاییان و مسیحیان، راهدف قرار داده است.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر