۱۳۹۹ مرداد ۲۶, یکشنبه

گزارش كاوون نويسندگان ايران از آزادى بيان در هفته اى كه گذشت

 

گزارش کانون نویسندگان ایران از آزادی بیان در هفته ای که گذشت

«کانون نویسندگان ایران»، طی گزارشی هفتگی به وضعیت آزادی بیان در ایران از روز پنجشنبه ۱۶ مردادماه تا چهارشنبه ۲۲ مردادماه می پردازد.

به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، امروز یکشنبه ۲۶ مردادماه ۱۳۹۹، «کانون نویسندگان ایران» گزارشی هفتگی از وضعیت آزادی بیان در ایران از روز پنجشنبه ۱۶ مرداد تا چهارشنبه ۲۲ مرداد، ارائه داد که در این گزارش به وقایع مختلفی ازقبیل؛ صدور احکام حبس برای ۹ تن از شهروندان بهایی ساکن کرج، بازداشت «نادی صبوری»، فعال مدنی و خبرنگار، بازداشت «علی ساکنی»، وکیل دادگستری ساکن سقز، بازداشت «علی نوری زاد»، فرزند زندانی سیاسی «محمد نوری‌زاد» جهت اجرای حکم، اعتصاب غذای «نسرین ستوده»، وکیل و فعال حقوق بشر زندانی، انتقال «پریسا رفیعی» به دادسرای اوین، بازداشت سجاد شکری فعال کارگری و … پرداخت.

متن کامل گزارش «کانون نویسندگان ایران» به این شرح است:

پنجشنبه ۱۶ مرداد

– سجاد شکری، فعال کارگری و روزنامه‌نگار، در این روز در میدان انقلاب تهران به‌دست ماموران امنیتی بازداشت شد.

– کیانوش سلمان زاده، جمیله پاکرو، پیمان معنوی، پیام شبانی، پروان معنوی، الهام سلمان زاده، هومن خوشنام، ندا شبانی و سروش آگاهی ۹ تن از شهروندان بهایی ساکن کرج به اتهام تبلیغ علیه نظام در دادگاه انقلاب شهریار هر یک به ۱ سال حبس تعزیری محکوم شدند. این حکم امروز به این شهروندان ابلاغ شده است. این شهروندان بهایی پیشتر در سال ۹۷ به‌دست ماموران امنیتی در کرج بازداشت و مدتی بعد با تودیع قرار تا پایان مراحل دادرسی آزاد شدند.

جمعه ۱۷ مرداد

– نادی صبوری، فعال مدنی و خبرنگار برای تحمل حبس تعزیری در منزلش بازداشت شد. همچنین سهراب صالحین همسر وی باید خود را برای تحمل حبس تعزیری به واحد اجرای احکام دادسرای امنیت تهران معرفی کند. این زوج خبرنگار اردیبهشت ۱۳۹۳ در تجمع اعتراضی مقابل نهاد ریاست جمهوری بازداشت شده بودند.

شنبه ۱۸ مرداد

– امروز در خبری اعلام شد که شهین خاکپور و ارشیا نقوی انارکی، شهروندان ساکن شیراز و بندرعباس در دادگاه انقلاب کرمان هر یک به ۱۸ سال حبس تعزیری محکوم شده‌اند. بر اساس این حکم که در شعبه ۱ دادگاه انقلاب کرمان به ریاست قاضی احمد قربانی در تاریخ ۸ مرداد ۹۹ صادر و در تاریخ ۹ مرداد ۹۹ به صورت الکترونیک ابلاغ شده است، این شهروندان هر یک از بابت اتهام “اقدام علیه امنیت ملی از طریق تشکیل و اداره گروه‌های مخالف نظام” به ۱۰ سال حبس، به اتهام “عضویت در گروه‌های مخالف نظام” به ۵ سال حبس، به اتهام “توهین به آیت الله خمینی و رهبری” به ۲ سال حبس، از بابت اتهام “تبلیغ علیه نظام” به ۱ سال حبس و مجموعا هر کدام به ۱۸ سال حبس تعزیری محکوم شدند.

یکشنبه ۱۹ مرداد

– در این روز خبر رسید با شدت گرفتن علائم بیماری در بین زندانیان اوین، مسئولین بند از ۱۷ نفر از زندانیان تست کرونا گرفتند که از ۱۷ نفر، ۱۲ نفر به کرونا مبتلا شده‌اند. ابتلای جعفر عظیم‌زاده، اسماعیل عبدی، امیر سالار داودی، مجید آذرپی، فریدون احمدی، سعید شریفی و تعدادی دیگر به کرونا اعلام شده است.

– مهدی سلیمی، نویسنده‌ی زندانی در نامه‌ای که در این روز منتشر کرد، نوشت: با توجه به دو قرار در زمینه‌ی اتهام‌های «فعالیت تبلیغی علیه نظام»، «تشویق مردم به فساد و فحشا»، «اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی» و «توهین به مقدسات» که علیه او مطرح شده، وثیقه‌ی یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومانی بدون فرصت دفاع برایش تعیین شده که توانایی تأمین آن را ندارد و باید در زندان بماند.

– علی ساکنی، وکیل دادگستری را ماموران امنیتی در شهرستان سقز بازداشت و به زندان این شهرستان منتقل کردند. آقای ساکنی وکیل مدافع هوشمند علی ‌پور زندانی سیاسی محکوم به اعدام است.

– حسین پیروتی، عضو کمیته‌ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری، طی تماسی تلفنی به اداره‌ی اطلاعات شهرستان اشنویه احضار شده و مورد بازجویی قرار گرفت.

دوشنبه ۲۰ مرداد

– در پی شیوع همه گیری علائم کرونا در بین زندانیان بند ٨ زندان اوین، ۲۷ تن از زندانیان سیاسی در این بند با تحصن و بست نشینی در حیاط بند خواستار رسیدگی فوری به شرایط پیش آمده شدند.

– مصطفی محب‌کیا،‌ فعال سیاسی، روزنامه‌نگار و عضو هیئت تحریریه‌ی مجله‌ی «ایران‌فردا» در این روز از سوی دادگاه انقلاب تهران «اجتماع و تبانی به قصد بر هم زدن امنیت داخلی» به شش ماه و یک روز حبس تعزیری محکوم شد.

– روزنامه‌ی «جهان صنعت» با دستور هیئت نظارت بر مطبوعات توقیف شد. به گفته‌ی مدیر مسئول این روزنامه گزارشی با عنوان «به آمار دولتی اعتمادی نیست» که در گفت‌گو با یک کارشناس بهداشتی به نقد آمار اعلامی دولتی از مبتلایان به ویروس کرونا در کشور می‌پرداخت، دلیل توقیف این روزنامه است.

– مهدی رجبیان، آهنگساز در این روز از احضارش به بخش سایبری دادگاه انقلاب ساری به اتهام «انتشار رقص و آواز زن در آلبوم اهل خاورمیانه» خبر داد. آقای رجبیان ساعاتی بعد و پس از بازجویی به قید وثیقه آزاد شد.

– علی نوری زاد، فرزند زندانی سیاسی محمد نوری‌زاد برای اجرای حکم سه سال و نیم زندان به سبب حضور در بزرگداشت کشته شدگان هواپیمای اوکراینی، احضار شد.

سه شنبه ۲۱ مرداد

– نسرین ستوده، وکیل و فعال حقوق بشر زندانی، در نامه‌‌ای از زندان اوین که در این روز منتشر شد، اعلام کرد: به دلیل شرایط ظالمانه که ادامه‌ی‌ حبس زندانیان سیاسی را غیر ممکن کرده و با درخواست آزادی زندانیان سیاسی دست به اعتصاب غذا زده است.

– در این روز خبر رسید آرش صادقی، زندانی سیاسی محبوس در زندان رجائی‌شهر کرج، که پیش از این به سرطان استخوان مبتلا شده بود، همچنان از دریافت خدمات درمانی محروم است.

– سازمان دیده‌بان حقوق بشر در بیانیه‌ای که در این روز منتشر شد، اعلام کرد: حداقل پنج نفر از افرادی که در جریان اعتراضات دی ماه ۹۶ در اصفهان شرکت داشته‌اند «بدون دادرسی عادلانه» به اعدام محکوم شده‌اند.

– در این روز منابع خبری محلی در بناب با انتشار تصاویری از مراسم تشییع جنازه‌ی بهمن خالقی مدیر کتابفروشی «آراز» خبر دادند این مراسم در محاصره‌ی کامل نیروهای امنیتی برگزار شده است.

چهارشنبه ۲۲ مرداد

– در این روز خبر رسید پریسا رفیعی، دانشجوی عکاسی محبوس در زندان اوین از بند زنان این زندان به شعبه‌ی دو بازپرسی دادسرای اوین منتقل شد. دلیل انتقال خانم رفیعی مشخص نشده است.

– پس از سخنان مصطفی میرسلیم، از اعضای مجلس شورای اسلامی مبنی بر رشوه‌ی ۶۵ میلیاردی مرتبط با رئیس مجلس قالیباف، اداره‌ی حقوقی این نهاد در این روز اعلام کرد اتهامات وارد شده از سوی برخی فعالان رسانه‌ای را پیگیری حقوقی می‌کند و برای جلوگیری از مخدوش شدن جایگاه حقوقی ریاست مجلس، از سه روزنامه نگار، یاشار سلطانی، صدرا محقق و وحید اشتری و همچنین مصطفی میرسلیم به دلیل «نشر اکاذیب و تشویش اذهان» شکایت کرده تا اسناد ادعاهای خود را در دادگاه ارائه کنند.

– سجاد شکری فعال کارگری که روز پنج‌شنبه ۱۶ مرداد توسط نیروهای امنیتی در تهران بازداشت شد، در این روز پس از یک هفته بی‌خبری، از بازداشتگاه یکی از نهادهای امنیتی در زندان اوین به قرنطینه‌ی سالن ۲ اندرزگاه ۴ زندان اوین منتقل شد.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر