۱۳۹۹ شهریور ۱۹, چهارشنبه

عفو بين الملل:مقامات ايران به پنهان كردن عمدى مدفن سه زندانى كرد پايان دهند

 

عفو بین الملل: مقامات ایران به پنهان کردن عمدی مدفن سه زندانی کُرد و تحمیل رنج و درد به خانواده‌های اعدام شدگان پایان دهند

سازمان عفو بین الملل از مقامات ایران خواست به پنهان کردن عمدی محل دفن سه زندانی کُرد اعدام شده و تحمیل رنج و درد شدید روحی به خانواده‌های اعدام شدگان پایان دهند.

این سازمان به مناسبت دومین سالگرد اعدام رامین حسین پناهی، زانیار مرادی و لقمان مرادی نوشت: « رنج و درد روحی شدیدی که مقامات و مسئولان ایرانی با پنهان‌کردن عمدی محل دفن رامین حسین پناهی، زانیار مرادی و لقمان مرادی به خانواده‌های آنها تحمیل می‌کنند، نقض ممنوعیت شکنجه و سایر رفتارهای بیرحمانه، غیرانسانی و ترذیلی است که در ماده ۷ میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی قید شده است.دفن رامین حسین‌پناهی، زانیار مرادی و لقمان مرادی را شکنجه و رفتار بیرحمانه و غیرانسانی خواند.»

سازمان عفو بین الملل تاکید کرد: «مقامات ایرانی با پنهانکاری در خصوص محل دفن، ممانعت از برگزاری مراسم عزاداری و محروم کردن خانواده‌ها از نصب سنگ‌قبر یا تزئین محل دفن عزیزان‌شان با گل، عکس، نشان یا پیام‌های یادبود، حقوق فرهنگی اعضای خانواده‌ها را برای شرکت در مراسم تدفین و عزاداری و به جا آوردن رسومی که به آن اعتقاد دارند نقض می‌کنند. این امر ناقض ماده ۱۵ میثاق بین‌المللی حقوق اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی است، که ایران نیز عضو آن است.»

در این خصوص کمپینی در توییتر با هشتگ «مزارشان_کجاست ؟!» در روز سه شنبه خواستار اعلام محل دفن زانیار مرادی و لقمان مرادی شده بود.

همچنین صالح نیکبخت، وکیل زانیار و لقمان مرادی، نیز در ویدئویی تاکید کرده است محل دفن برخی از زندانیان کُرد سنی اعلام نشده است.

در دومین سالگرد اعدام زندانیان کُرد رامین حسین پناهی ، زانیار و لقمان مرادی، همچنان خانواده هایشان از سرنوشت پیکر و محل دفن فرزندانشان بی اطلاع هستند.

در حالی که روز جمعه ۱۶ شهریورماه ۱۳۹۷، سرنوشت رامین حسین پناهی زندانی سیاسی کُرد محکوم به اعدامِ محبوس در زندان رجایی شهر کرج در هاله ای از ابهام بود و بی خبری ازسرنوشت دو زندانی دیگر محکوم به اعدام، زانیار و لقمان مرادی که ساعاتی پس از ملاقات با خانواده‌شان از سوی نیروهای امنیتی به مکان نامعلومی منتقل شده بودند ، کماکان ادامه داشت، سپیده دم روز شنبه ۱۷ شهریورماه ۱۳۹۷، سه زندانی سیاسی کُرد، رامین حسین پناهی۲۴ ساله، زانیار مرادی ۳۰ ساله و لقمان مرادی ۳۲ ساله در زندان گوهردشت کرج اعدام شدند. علی رغم پیگیریهای خانواده این سه زندانی اعدام شده، همچنان خانواده هایشان از سرنوشت پیکر و محل دفن فرزندانشان هیچ اطلاعی ندارند.

علی رغم فراخوان ها و درخواست های مکرر نهادهای بین‌المللی و تلاش های گسترده مدافعان حقوق بشر در خصوص لغو حکم اعدام این سه زندانی سیاسی کُرد، رامین حسین پناهی، زانیار و لقمان مرادی، در سپیده دم روز شنبه ۱۷ شهریورماه ۱۳۹۷، در زندان گوهردشت کرج اعدام شدند و هنوز خانواده آنها از سرنوشت پیکر و مزار فرزندانشان بی خبر هستند.

رامین حسین‌پناهى، فعال سیاسی کُرد در تاریخ ٢ تیرماه ۱۳۹۶، توسط نیروهای اطلاعات سپاه پاسداران بازداشت و  پس از  تحمل ۲۰۰ روز انفرادى به زندان مرکزى سنندج منتقل شد.

این زندانی سیاسی در ٢۵ دی‌ماه ۱۳۹۶، از سوی شعبە اول دادگاه انقلاب شهرستان سنندج بە اعدام محکوم شد.

حکم صادره در تاریخ ٢٢ فروردین ۱۳۹۷، از سوی شعبه ٣٩ دیوان عالى کشور در شهر قم مجددا به تایید رسید و جهت اجرای حکم به شعبه ۴ اجرای احکام دادسرای اجرای احکام سنندج ارجاع شد.

زانیار و لقمان مرادی، به ترتیب در روزهای ۱۳ و ۱۴ مردادماه ۱۳۸۸، از سوی نیروهای امنیتی در شهر مریوانِ استان کردستان بازداشت شدند.

آنها حدود ۹ ماه در «اداره اطلاعات شهر سنندج» مورد بازجویی و انواع شکنجه‌های فیزیکی و روحی قرار گرفتند.

این دو زندانی سیاسی کُرد، سرانجام به «بند ۲۰۹ زندان اوین» منتقل شده و پس از حدود یک ماه و نیم بدون حق ملاقات و تماس با خانواده، در اول دی‌ماە ۱۳۸۹،  بە حکم «قاضی صلواتی» در شعبە ۱۵ «دادگاە انقلاب تهران» تحت اعترافات ساختگی زیر شکنجە، به اتهام «محاربه از طریق عضویت در یکی از احزاب کُردی» و «دست‌داشتن در قتل پسر امام جمعه‌ی مریوان» به اعدام محکوم شدند.

بعد از اعتراض این دو به احکام صادره، در ۱٨ تیرماه ۱٣۹۰، از سوی «دیوان عالی کشور» این حکم تایید و یک روز بعد به دایره اجرای احکام زندان «رجایی شهر کرج» ابلاغ شد.

علی رغم تلاشهای گسترده نهادهای بین المللی و مدافعان حقوق بشر، این سه زندانی سیاسی کُرد، رامین حسین پناهی، زانیار و لقمان مرادی، در سپیده دم روز شنبه ۱۷ شهریورماه ۱۳۹۷، در زندان گوهردشت کرج اعدام شدند.


هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر