۱۴۰۰ اسفند ۲۵, چهارشنبه

نازنین زاغری و انوشه آشوری آزاد شده و کشور را ترک کردند

 

شور را ترک کردند

نازنین زاغری و انوشه آشوری آزاد شده و کشور را ترک کردند 

خبرگزاری هرانا – نازنین زاغری رتکلیف و انوشه آشوری، شهروندان دوتابعیتی ایرانی_بریتانیایی امروز چهارشنبه ۲۵ اسفندماه آزاد شده و ایران را ترک کردند.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، امروز چهارشنبه ۲۵ اسفندماه ۱۴۰۰، نازنین زاغری رتکلیف و انوشه آشوری آزاد شده و کشور را ترک کردند.

پتریک وینتور سردبیر سیاسی گاردین در صفحه شخصی خود نوشت: “مقامات رسمی اعلام کردند نازنین زاغری و انوشه آشوری آزاد شده‌اند.”

همچنین تولیپ صدیق، نماینده مجلس عوام بریتانیا ساعاتی پیش در صفحه شخصی خود عنوان کرد که نازنین زاغری در حال ترک ایران است. خانم صدیق که روز گذشته از تحویل گذرنامه انگلیسی‌ نازنین زاغری توسط مقامات ایران خبر داده بود، به نام انوشه آشوری اشاره ای نکرده است.

نازنین زاغری رتکلیف، در خصوص پرونده پیشین خود در فروردین سال ۹۵ هنگام بازگشت به بریتانیا در فرودگاه تهران بازداشت و در شهریورماه ۹۵ در دادگاهی به ریاست قاضی ابوالقاسم صلواتی به پنج سال زندان محکوم شد. وی سپس ۲۷ اسفندماه ۹۸، با پابند الکترونیکی از زندان اوین به مرخصی اعزام شد و اواسط اسفندماه سال ۹۹ پس از ۵ سال تحمل حبس و پایان دوران محکومیت،از زندان اوین آزاد شد. خانم زاغری اردیبهشت ماه امسال در پرونده ای دیگر توسط دادگاه انقلاب تهران به یک سال حبس تعزیری و یک سال ممنوع الخروجی محکوم شده بود. مهرماه امسال این محکومیت توسط شعبه ۵۴ دادگاه تجدیدنظر استان تهران عینا تایید شد.

نازنین زاغری با بخش آموزشی و خیریه بنیاد رویترز همکاری داشت و در گذشته مدتی در بخش اداری نهاد خیریه بخش جهانی بی‌بی‌سی کار می‌کرد.

همچنین انوشه آشوری، شهروند ایرانی_بریتانیایی ۶۷ ساله و مهندس ساکن بریتانیا در سال ۱۳۹۶ زمانی که برای دیدار با مادر خود به ایران سفر کرده بود بازداشت و نهایتا محاکمه شد. بنا به اظهارات سخنگوی قوه قضاییه ایران آقای آشوری به اتهام جاسوسی برای اسرائیل و تحصیل مال نامشروع به ۱۲ سال زندان و پرداخت ۳۳ هزار یورو محکوم شده است.

گفتنی است که گزارشگر ویژه حقوق بشر در امور ایران، در یکی از گزارش های خود نسبت به وضعیت زندانیان دوتابعیتی در ایران ابراز نگرانی کرده و بیان داشته بود که حکومت ایران از این زندانیان به عنوان اهرم فشار در سیاست های خارجی خود استفاده می کند.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر