نورعلی تابنده درگذشت
نورعلی تابنده، قطب دراوئیش گنابادی پیش از ظهر امروز در سن ۹۲ سالگی درگذشت.
وی متولد ۲۱ مهرماه ۱۳۰۶ در گناباد است. او در سال ۱۳۲۷ موفق به اخذ مدرک لیسانس حقوق از دانشگاه تهران شد و برای ادامه تحصیل در این رشته به فرانسه رفت و دکتری حقوق را از دانشگاه پاریس دریافت کرد. تابنده در دولت موقت مهدی بازرگان معاون وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، مدیر سازمان حج و زیارت و معاون وزارت دادگستری بود.
نورعلی تابنده وکالت چهرههای سیاسی را به عهده داشتهاست. از جمله در حاکمیت جدید وکالت افرادی چون عباس امیر انتظام در کارنامه وکالتش دیده میشود. او همچنین عضو کمیته «جمعیت دفاع از آزادی و حاکمیت ملت ایران» بوده و مقالههای انتقادی مینوشتهاست، اما از این فعالیتهای او در سالهای اخیر کمتر یاد میشود.
آقای تابنده سالها با نیروهای ملی مذهبی و نهضت آزادی نزدیک بود و از جمله امضاءکنندگان نامه مشهور ۹۰ امضایی به اکبر هاشمی رفسنجانی بود که به دلیل امضای همین نامه بازداشت شد و ۸ ماه در زندان بود. همسر او در همین دوره درگذشت.
نورعلی تابنده مطالبی نیز در نشریه «جمعیت دفاع از آزادی و حاکمیت ملت ایران» مینوشت که از جمله آنها مطلبی در رد نظریه ولایت فقیه بود.
آقای تابنده پس از کسب عنوان «قطب دراویش گنابادی» نیز در برخی از موضوعات سیاسی فعال بود و در مراسم بزرگداشت چهرههای ملی-مذهبی شرکت میکرد.
او در انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸ از مهدی کروبی حمایت کرد. آقای کروبی پیشتر در نامههایی به مقامات مسئول از جمله وزیر اطلاعات وقت و مراجع تقلید به تخریب حسینیه دراویش گنابادی و آزار آنها انتقاد کرده بود.
منتقدان انتخابات ریاستجمهوری ۱۳۸۸، رای پائین مهدی کروبی را با توجه به حمایت دروایش، یکی از نشانههای سالم نبودن نتیجهی اعلام شده میدانند.
روند تخریب حسینیهها و بازداشت دراویش گنابادی از سالهای ابتدایی ریاست جمهوری محمود احمدینژاد شدت گرفته بود و سال ۸۷ تعدادی از دراویش گنابادی در مقابل مجلس تجمع کردند و نور علی تابنده آن روز را به عنوان روز درویش نامگذاری کرد.
در زمستان ۱۳۹۶ پس از اعلام اخباری مبنی بر دستگیری نورعلی تابنده و همچنین ایجاد ایست بازرسی در محل زندگی او در خیابان «گلستان»، در خیابان «پاسداران» تهران، دراویش گنابادی از تاریخ ۱۴ بهمن ۱۳۹۶ در مقابل منزل او برای جلوگیری از تعرض به منزل دکتر تابنده توسط نیروهای امنیتی تجمع کردند.
این تجمع به درگیری در همان شب میان نیروهای امنیتی و لباس شخصی با درویشان گنابادی منجر شد. در ادامه و با گذشت یک روز از این اتفاق، درگیریهای بیشتری با افزایش درویشان در خیابان گلستان هفتم اتفاق افتاد.
دو روز بعد هم نورعلی تابنده در پیامی از هوادارانش خواست، آرامش خود را حفظ و محل را ترک کنند.
نورعلی تابنده در یک پیام ویدیویی که در ۱۵ اسفند صادر شد، بهطور تلویحی از «حصر خانگی» خود خبر داد.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر