۱۳۹۹ خرداد ۲۴, شنبه

برکناری زورخانه دار و مرشد زورخانه ولیعصر شهر قدس تهران در پی حضور چند زن در این مکان

خبرگزاری هرانا – روز جمعه ۲۳ خرداد، زورخانه‌دار و مرشد زورخانه ولیعصر شهر قدس تهران، به دلیل حضور چند تن از ورزشکاران زن در این مکان از منصب‌شان برکنار شدند.
به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از فرارو، صبح روز جمعه ۲۳ خرداد تعدادی از بانوان ورزشکار در رشته ورزش‌های زورخانه‌ای به همراه دختر بچه‌ای ۸ ساله‌ به زورخانه ولیعصر در شهر قدس تهران رفتند و در حالی که ورزشکاران مرد در این زورخانه حضور نداشتند، برای لحظاتی با پوشش کامل به میان گود رفتند و اقدام به گرفتن عکس و فیلم از کباده‌کشی یکی از این زنان کردند.
پس از ورود این بانوان ورزشکار به زورخانه که با اجازه زورخانه‌دار انجام شد، مرشد زورخانه نیز برای احترام به ورود بانوان، مشغول به نواختن ضرب زورخانه شد تا یکی از بانوان ورزشکار در میان گود زورخانه برای لحظاتی کوتاه کباده‌کشی کند اما چند ساعت پس از انتشار فیلم کباده کشی بانوی ورزشکار که با پوشش مانتو و با پوشش کامل صورت گرفت، مسئولان هیات ورزش‌های زورخانه‌ای استان تهران و هیات شهر قدس بلافاصله با “ولی کارگر” کلیددار زورخانه ولیعصر تماس گرفتند و ضمن احضار وی به هیات شهر قدس، او را به دلیل اجازه دادن به زنان برای ورود به زورخانه از سمت دبیری هیات ورزش‌های زورخانه‌ای شهر قدس برکنار کردند.
هم‌چنین مرشد کیانی نیز که سال‌هاست مشغول مرشدی در زورخانه ولیعصر است، به دلیل نواختن ضرب زورخانه برای کباده کشی یکی از بانوان ورزشکار از مرشدی این زورخانه کنار گذاشته شد.
بنا بر اظهارات زورخانه دار برکنار شده از دبیری هیات شهر قدس، مسئولان هیات تهران به او گفته‌اند بخاطر ورود این دو بانو به زورخانه ولیعصر، مورد بازخواست قرار گرفته‌اند.
ولی کارگر زورخانه‌دار زورخانه ولیعصر با اعلام این خبر، اظهار کرد: “۲۰ سال جوانیم را در زورخانه گذاشتم و به همراه خانواده‌ام در زورخانه ولیعصر زندگی می‌کنیم و کلیددار این زورخانه هستم. روز جمعه دو تن از بانوان ورزشکار به همراه همسرانشان در حالیکه مردان نیز در زورخانه حضور نداشتند و همسر و دختر من نیز در زورخانه بودند، از ما خواستند که برای دقایقی وارد زورخانه شوند. از آنجا که این افراد در این رشته شناخته شده هستند و هیچ منع قانونی نیز مبنی بر جلوگیری از ورود زنان به زورخانه وجود ندارد، به آن‌ها اجازه ورود دادم”.
وی افزود: “پس از آن یکی از بانوان برای لحظاتی با ضرب مرشد زورخانه در گود کباده کشی کرد و فیلم آن هم در فضای مجازی منتشر شد. اما چند ساعت بعد از هیات استان تهران و شهر قدس تماس گرفتند و حکم به برکناری من و مرشد زورخانه دادند!”
کارگر تصریح کرد: “من و خانواده‌ام سال هاست در این زورخانه زندگی می‌کنیم و عمرم را در این رشته گذاشته‌ام. من نمی‌دانم وقتی مراجع و علمای دینی ما صراحتا اعلام کرده‌اند، به شرط رعایت موازین شرعی، هیچ منعی برای حضور و فعالیت بانوان در زورخانه وجود ندارد، چرا آقایان در مقابل آن مقاومت می‌کنند و نمی‌گذارند بانوان در رشته‌ای که ریشه در فرهنگ، آیین و دین این مملکت دارد ورزش کنند؟”
وی افزود: “مثلا دختر بنده با ۸ سال سن بخاطر اینکه از همان بچگی در فضای زورخانه بوده خیلی خوب با این رشته آشناست و مثل بسیاری دیگر از بانوان این رشته را دوست دارد. وقتی بانوان با حجاب کامل و لباس پوشیده می‌خواهند در این رشته و در فضایی زنانه ورزش کنند چرا نباید به آن‌ها اجازه بدهیم در حالیکه بانوان در رشته‌های وارداتی و با موسیقی غربی آزادانه ورزش می‌کنند.”
این پیشکسوت ورزش‌های زورخانه‌ای در پایان گفت: “چند سال برای حل مشکل برق زورخانه ولیعصر سراغ هر مسئولی رفتیم کاری انجام نشد و فایده‌ای نداشت، اما فقط چند ساعت بعد از حضور بانوان، خیلی از مسئولان تماس گرفتند و این موضوع را پیگیری کردند.”
برا اساس این گزارش، الهه رزم‌خواه و خواهرش از بچگی «میل‌های» ورزش باستانی را در دستان پدرشان دیدند و بعد‌ها که برادرشان هم باستانی‌کار شد و معلم این ورزش، هر روزشان با حال و هوای این ورزش گذشت. او یک سال قبل علاقه بچگی‌اش را به صورت حرفه‌ای شروع کرد و میل‌های باستانی را در خانه به دست گرفت. برادر و پدرش هم مشتاق شدند و حامی. او ساکن زاهدان است و در شهرشان چند زن دیگر را هم می‌شناسد که دوست دارند باستانی‌کار شوند، اما در همه این سال‌ها پای هیچ‌کدام‌شان به گود زورخانه نرسیده است.
لازم به ذکر است اخیرا تعدادی که خود را جمعی از نمایندگان نیروهای مسلح، طلاب قم و پیشکسوتان ورزش‌های زورخانه‌ای معرفی کرده بودند، با حضور در مقابل زورخانه شهید عراقی تهران، طی یادداشتی، حضور زنان در رشته ورزش های زورخانه ای را امری مذموم و ناپسند دانسته و آن را لکه‌ننگی بر کارنامه مسئولان فدراسیون عنوان کردند و نسبت به هرگونه برنامه‌ریزی برای حضور زنان در این رشته هشدار دادند. این افراد همچنین اعطای نشان و حکم پهلوانی به زنان را «هتک حرمت و بی اعتنایی به پهلوانان» دانسته اند.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر