زندانیان اهل سنت؛ تایید احکام هفت شهروند محکوم به اعدام توسط دیوان عالی کشور
درخواست اعاده دادرسی هفت تن از زندانیان سیاسی اهل سنت محبوس در زندان رجایی شهر کرج که پیشتر احکام اعدام محکوم شده بودند، رد شد.
به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، درخواست اعاده دادرسی احکام اعدام صادر شده برای هفت شهروند اهل سنت رد شد.
دانیال بابایانی، روزنامه نگار و فعال حقوق بشر در صفحه توییتر خود با تایید این خبر نوشت که این حکم توسط شعبه ۳۸ دیوان عالی کشور رد شده است.
آقای بابایانی در گفتگو با کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی گفت: «شعبه ۳۸ دیوان عالی کشور حکم اعدام هفت فعال اهل سنت به نامهای فرهاد سلیمی، قاسم آبسته، داود عبداللهی، ایوب کریمی، انور خضری، خسرو بشارت و کامران شیخه که از یازده سال پیش زندانهای ارومیه، اوین و رجایی شهر نگهداری میشوند را برای بار سوم درخواست اعاده دادرسی این افراد را رد کرد.»
توسط شعبه ۴۱ دیوان عالی کشور توسط قاضی علی رازینی، تأیید و به وکیل مدافع آنها ابلاغ شد. این زندانیان عقیدتی ـ سیاسی در خردادماه توسط شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب، برای بار دو مورد محاکمه قرارگرفته و به احکام اعدام محکوم شده بودند.
پیشتر کمپین در ۱۴ بهمن ۱۳۹۸ گزارش دادحکم اعدام هفت تن از زندانیان سیاسی اهل سنت زندان رجایی شهر کرج به نامهای انور خضری، کامران شیخه، فرهاد سلیمی، قاسم آبسته، خسرو بشارت و داود عبداللهی توسط شعبه ۴۱ دیوان عالی کشور به ریاست قاضی رازینی تأیید و به وکیل مدافع آنها علیزاده طباطبایی ابلاغ شده است.
دادگاه رسیدگی به پرونده این افراد طی روزهای دوشنبه ۲۷ خرداد، سه شنبه ۲۸ خرداد و چهارشنبه ۲۹ خرداد ۱۳۹۸، در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی صلواتی بزرگزار شد و برای بار دوم این افراد به اعدامشدند.
بر اساس رنجنامهها، گزارش ها و نامههای که برخی از این افراد از داخل زندان منتشر کردهاند، احکام صادره در خصوص این زندانیان اهل سنت تنها با استناد به اعترافات اجباری و با توسل به زور و شکنجههای شدید اخذشده است و مدارک، مستندات و شواهدی دال بر اثبات اتهامات وارده در پرونده آنها وجود نداشته است.
پیشتر انور خضری، کامران شیخه، فرهاد سلیمی، قاسم آبسته، خسرو بشارت، ایوب کریمی و داود عبداللهی، توسط شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی مقیسه به اعدام محکوم شده بودند که با اعتراض این زندانیان پرونده برای رسیدگی و تایید نهایی حکم به شعبه ۴۱ دیوان عالی کشور ارسال و پس از بررسی پرونده توسط قاضی رازینی حکم صادره نقض و پرونده برای رسیدگی مجدد به شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی ابوالقاسم صلواتی ارجاع داده شد.
گفته می شود که فشار دستگاه های امنیتی موجب آن شده که حکم اعدام این ۷ زندانی عقیدتی برای بار دوم در دیوان عالی کشور تایید شود.
جلسات رسیدگی به این پرونده طی روزهای دوشنبه ،سه شنبه وچهارشنبه مصادف با ۲۷،۲۸و ۲۹ خرداد و به ترتیب جلسه رسیدگی به اتهامات انورخضری و کامران شیخه در روز اول و فرهاد سلیمی و قاسم آبسته و خسروبشارت در روز دوم و ایوب کریمی و داود عبداللهی در روز سوم برگزار شد.
گفتنی است این ۷ زندانی عقیدتی پس از بازداشت در تاریخ ۱۹ بهمن ۱۳۸۸، به سلولهای انفرادی در اداره اطلاعات ارومیه منتقل و ۸ ماه در این بازداشتگاه نگهداری شدند. آنها سپس به زندان اوین منتقل و مدت ۶ ماه را در سلولهای انفرادی بند ۲۴۰ و ۲۰۹ اوین بهسر بردند. این ۷ زندانی اهل سنت پس از تحمل ۶ ماه حبس انفرادی در زندان اوین، به بند ۳۵۰ این زندان منتقل و بعد از گذشت ۲۰ روز نیز از ۲۵ فروردینماه ۱۳۹۱، به زندان رجایی شهر کرج منتقل شدند.
اواخر اسفند ماه سال ۹۴ جلسه دادگاهی این هفت زندانی به اتهامات «اقدام علیه امنیت ملی»، «تبلیغ علیه نظام»، «عضویت در گروههای سلفی» و «افساد فیالارض» در شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی مقیسه برگزار شد. در تاریخ ۵ خرداد ۱۳۹۵ صدور حکم اعدام به آنان در زندان به صورت رسمی ابلاغ شد. بعد از اعتراض وکیل پرونده به این حکم، پرونده به دیوان عالی کشور ارجاع داده شد و اواخر سال۱۳۹۵ این حکم نقض شد.
در شهریور ماه سال ٩۶ سه نفر از این زندانیان: خسرو بشارت، کامران شیخه و انور خضری جهت برگزاری جلسه دادگاه از زندان رجایی شهر کرج به زندان مرکزی ارومیه منتقل شدند. تیر ماه همان سال جلسه دادگاهی آنها در شعبه ۱۲ دادگاه تجدیدنظر ارومیه برگزار و حکم این پرونده صادر شد. بر اساس حکم صادره انور خضری و خسرو بشارت به اتهام مشارکت در قتل هر یک به تحمل ده سال حبس و کامران شیخه نیز به اتهام قتل به قصاص محکوم شد.
بیشتر بخوانید:
حکم اعدام فرهاد سلیمی زندانی سنی مذهب دوباره تایید شد؛ نامه سرگشاده به ابراهیم رئیسی
جلسه دادگاه رسیدگی به پرونده هفت تن از زندانیان اهل سنت در دادگاه انقلاب برگزار شد
محکومیت هفت زندانی سنی مذهب در زندان رجایی شهر به اعدام
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر