۱۴۰۰ دی ۷, سه‌شنبه

تداوم بازداشت و بازجویی نرگس محمدی در سلول انفرادی بند ۲۰۹ زندان اوین

 دی ۷, ۱۴۰۰ 

تداوم بازداشت و بازجویی نرگس محمدی در سلول انفرادی بند ۲۰۹ زندان اوین

خبرگزاری هرانا – نرگس محمدی، فعال مدنی علیرغم گذشت بیش از چهل روز از زمان بازداشت کماکان در یکی از سلول های انفرادی بند ۲۰۹ زندان اوین به سر می برد و تحت بازجویی قرار دارد. همسر خانم محمدی از طرح اتهاماتی جدید علیه این فعال مدنی خبر داده است. خانم محمدی در تاریخ ۲۵ آبان ماه توسط نیروهای امنیتی در کرج بازداشت شد.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، امروز سه‌ شنبه ۷ دی ۱۴۰۰، نرگس محمدی کماکان در یکی از سلول های انفرادی بند ۲۰۹ زندان اوین به سر می برد.

تقی رحمانی، همسر خانم محمدی طی یادداشتی در صفحه شخصی خود ضمن اعلام اینکه خانم محمدی از تاریخ ۳ آذر تحت بازجویی قرار دارد، از طرح اتهاماتی جدید علیه این فعال مدنی خبر داد. وی در این یادداشت عنوان کرده است: “چون کاندیدای جایزه صلح نوبل شده بود، اتهام جاسوسی برای عربستان به وی زده شده است”.

خانم محمدی در تاریخ ۲۵ آبان ماه، در جریان برگزاری مراسم یادبود دومین سالگرد جانباختن ابراهیم کتابدار، از جانباختگان اعتراضات آبان ۹۸ توسط نیروهای امنیتی در کرج بازداشت شد. وی در تاریخ ۱ آذرماه جهت تفهیم اتهام به دادسرای مقدس اعزام شده و مجدد به سلول انفرادی بازگردانده شده بود.

پیشتر همسر خانم محمدی در یادداشتی عنوان کرده بود که “بازپرس شعبه دو دادسرای اوین می گوید که نرگس حق انتخاب وکیل ندارد. به گفته وی برای پرونده هایی که برایش تشکیل شده در سلول انفرادی به سر می برد”.

نرگس محمدی، فعال مدنی و سخنگوی کانون مدافعان حقوق بشر خردادماه امسال توسط شعبه ۱۱۷۷ دادگاه کیفری دو مجتمع قضایی قدس تهران از بابت اتهامات “فعالیت تبلیغی علیه نظام جمهوری اسلامی ایران از طریق انتشار بیانیه (بیانیه مبارزه با اعدام)، تحصن در دفتر زندان، تمرد از ریاست و مقامات زندان (برای پایان دادن به تحصن اعتراضی)، تخریب شیشه‌ها، افترا و ایراد ضرب و جرح” به ۳۰ ماه حبس تعزیری، ۸۰ ضربه شلاق و پرداخت دو فقره جزای نقدی محکوم شد.

هرانا اسفندماه ۹۹ در گزارشی از احضار این فعال مدنی به دادسرای اوین خبر داده بود، این فعال حقوق بشر با انتشار نامه‌ای سرگشاده در این خصوص گفته بود که “به هیچ عنوان در هیچ مرحله‌ای از این رسیدگی شرکت نکرده و از رای صادره از سوی محاکم قوه قضائیه در این پرونده تبعیت نکرده و قطعاً سرپیچی خواهم نمود”.

خانم محمدی که از تاریخ ۱۵ اردیبهشت ١٣٩۴ در زندان بود، برای سه اتهام به ۱۶ سال زندان محکوم شده بود. بنا بر ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی و با در نظر داشت «مجازات اشد»، نرگس محمدی باید ١٠ سال زندان را تحمل می‌کرد. وی در تاریخ۳۰ آذرماه ۹۸ همراه با ۷ زندانی سیاسی دیگر در بند زنان زندان اوین طی نامه‌ای از تحصن چند روزه خود در زندان به مناسبت چهلمین روز و در همراهی با خانواده‌های داغدار اعتراضات سراسری آبان خبر داده بودند. در پی این تحصن مسئولان زندان اوین خانم محمدی و دیگر زندانیان تحصن کننده را به تبعید به زندان دیگر تهدید کرده بودند که در نهایت روز سه شنبه ۳ دی ماه ۹۸ وی را از زندان اوین به زندان زنجان منتقل کردند. وی دیماه سال گذشته نیز طی نامه ای به شرح وقایع و برخورد رییس زندان اوین و نیروهای امنیتی در جریان انتقال وی پرداخته بود.

نرگس محمدی نهایتا در تاریخ ۱۶ مهرماه ۹۹ با استفاده از قانون کاهش مجازات حبس از زندان زنجان آزاد شد. وی با گذشت حدود ۵ ماه از زمان آزادی کماکان از حق داشتن گذرنامه و خروج از کشور محروم است. ممنوعیت خانم محمدی از خروج از کشور جهت ملاقات با همسر و فرزندان خود در شرایطی است که در محکومیت پیشین وی مجازات تکمیلی ممنوعیت خروج از کشور عنوان نشده بود.

یک روحانی اهل سنت به دادگاه ویژه روحانیت احضار شد

 

یک روحانی اهل سنت به دادگاه ویژه روحانیت احضار شد

اهل سنت

محمد خوشامن گرگیج روحانی اهل سنت، از روحانیون بلوچ در حوز علمیه شهرستان گالیکش استان گلستان، به دادگاه ویژه روحانیت احضار شد.

به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی،  روز یکشنبه ۵ دی ماه، محمد خوشامن گرگیج روحانی اهل سنت، به دادگاه ویژه روحانیت مشهد احضار شد.

بر اساس این گزارش، محمد خوشامن گرگیج یکی از روحانیون حوزه علمیه شهرستان گالیکش استان گلستان، به دادگاه ویژه روحانیت مشهد، احضار شد.

آقای خوشامن گرگیج یکی از اقوام محمدحسین گرگیج، امام جمعه سابق اهل سنت آزادشهر است و پس از عزل او به دادگاه ویژه روحانیت احضار شده است.

روز جمعه ۲۶ آذر ماه نماینده علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی در استان گلستان در اقدامی غیرمعمول محمدحسین گرگیج، امام جمعه اهل سنت آزادشهر را عزل کرد. عزل این روحانی اهل سنت در پی ایراد سخنانی در خصوص مباحث دینی صورت گرفته بود.

۱۴۰۰ دی ۴, شنبه

امتناع راحله احمدی از حضور در جلسهبازپرسی دادسرای اوین

 

امتناع راحله احمدی از حضور در جلسه بازپرسی دادسرای اوین

راحله احمدی

راحله احمدی فعال مدنی مخالف حجاب اجباری، محبوس در زندان اوین، که اخیرا برای وی پرونده جدید گشوده شده به دادسرا احضار، اما وی از رفتن به دادگاه امتناع کرد.

به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، راحله احمدی فعال مدنی مخالف حجاب اجباری محبوس در زندان اوین، روز چهارشنبه یکم دی ماه  1400، از سوی دادسرای اوین احضار شد ولی وی از رفتن به دادگاه امتناع کرد.

بر اساس این گزارش،  وی به دلیل یادداشت انتشار یافته در حساب اینستاگرام منسوب به صبا کردافشاری دختر راحله احمدی، و به دلیل عدم دسترسی به وکیل منتخب، از حضور در جلسه دادگاه خودداری کرده است.

این فعال مدنی زندانی در تاریخ ۲۹ آبان‌ ماه نیز با اعزام به شعبه ۱ بازپرسی دادسرای اوین، بدون احضار قبلی و حضور وکیل، در خصوص اتهام “فعالیت تبلیغی علیه نظام” مورد تفهیم اتهام قرار گرفته بود.

 وی در آذر ماه ۹۸ بنابر دادنامه صادره توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست ایمان افشاری، به اتهام “اجتماع و تبانی علیه امنیت کشور از طریق همکاری با رسانه‌های معاند! “به ۳ سال و ۶ ماه حبس و به اتهام “تبلیغ علیه نظام” به ۸ ماه حبس و در مجموع به ۴ سال و ۲ ماه حبس محکوم شده بود.

پدرام عبهر،شهروند بهائی با تودیع قرار وثیقه از زندان اوین آزاد شد

 دی ۴, ۱۴۰۰ 

پدرام عبهر، شهروند بهائی با تودیع قرار وثیقه از زندان اوین آزاد شد

خبرگزاری هرانا – پدرام عبهر، شهروند بهائی ساکن تهران امروز شنبه ۴ دیماه با تودیع قرار وثیقه به صورت موقت و تا پایان مراحل دادرسی از یکی از بازداشتگاه‌های امنیتی زندان اوین آزاد شد. آقای عبهر در تاریخ ۳۰ آبان ماه توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده بود.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، امروز شنبه ۴ دیماه ۱۴۰۰، پدرام عبهر، شهروند بهائی ساکن تهران از یکی از بازداشتگاه‌های امنیتی زندان اوین آزاد شد.

آزادی آقای عبهر دقایقی پیش با تودیع قرار وثیقه سنگین به صورت موقت و تا پایان مراحل دادرسی صورت گرفته است.

آقای عبهر در تاریخ ۳۰ آبان ماه، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد. ماموران پس از بازداشت، ضمن تفتیش منزل پدری وی در شیراز برخی از لوازم شخصی از جمله سند منزل مسکونی، قاب عکس ها و کتب مرتبط با آئین بهائی، شناسنامه، کارت ملی، گذرنامه و تلفن‌های همراه اعضای خانواده و همچنین لپتاپ و هارد درایو این شهروند را ضبط کرده و با خود بردند. ماموران سپس در تاریخ ۲ آذرماه به همراه این شهروند بهائی جهت بازرسی، به منزل وی در تهران مراجعه کردند.

پیشتر یک منبع مطلع در خصوص بازداشت آقای عبهر به هرانا گفته بود: «پدرام عبهر ساعت ۱۰ صبح روز یکشنبه ۳۰ آبان ماه از شیراز راهی بوشهر شد. وی درحالیکه مدت کوتاهی جهت استراحت در دشت ارژن توقف کرده بود، پیش از حرکت مجددا توسط ۳ اتومبیل ناشناس محاصره و پس از بازداشت به منزل والدینش در شیراز بازگردانده شد. ماموران که تعداد آن ها حدود ۱۳ تن بوده منزل خانواده این شهروند بهائی را تفتیش کردند.»

به گفته این منبع مطلع، در تاریخ ۱ آذرماه پدرام عبهر از بازداشتگاه یک نهاد امنیتی در شیراز به دادسرای شیراز منتقل شده بود.

پدرام عبهر ۳۷ ساله، مجرد و شهروند بهائی ساکن تهران است.

اسکایلر تامپسون، مسئول روابط خارجی مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، در رابطه خبر بازداشت این شهروند بهائی گفته بود: این سازمان به شدت اعمال تبعیض آمیز علیه اقلیت های مذهبی در ایران را محکوم می کند. ما از ایران می‌خواهیم که گام‌های مشخصی بردارد تا اطمینان حاصل شود که ایرانیان بخصوص شهروندان بهائی می‌توانند از آزادی‌های مذهبی، از جمله انجام آزادانه امور مذهبی مورد نظر خود برخوردار شوند.

شهروندان بهائی در ایران از آزادی‌های مرتبط به باورهای دینی محروم هستند، این محرومیت سیستماتیک در حالی است که طبق ماده ۱۸ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۸ میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی هر شخصی حق دارد از آزادی دین و تغییر دین با اعتقاد و همچنین آزادی اظهار آن به طور فردی یا جمعی و به طور علنی یا در خفا برخوردار باشد.

بر اساس منابع غیررسمی در ایران بیش از سیصد هزار شهروند بهائی وجود دارد اما قانون اساسی ایران فقط اسلام، مسیحیت، یهودیت و زرتشتی گری را به رسمیت شناخته و مذهب بهائیان را به رسمیت نمی‌شناسد. به همین دلیل طی سالیان گذشته همواره حقوق بهائیان در ایران به صورت سیستماتیک نقض شده است.

الهه محمدی،روزنامه نگار به جزای نقدی محکوم شد

 دی ۴, ۱۴۰۰ 

الهه محمدی، روزنامه نگار به جزای نقدی محکوم شد

خبرگزاری هرانا – الهه محمدی، روزنامه نگار توسط دادگاه کیفری دو تهران به پرداخت جزای نقدی محکوم شد. خانم محمدی پیشتر در همین رابطه به مدت ۱ سال با فشار سازمان اطلاعات سپاه از فعالیت در رسانه‌ای که در آن مشغول به کار است منع شده بود.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، الهه محمدی، روزنامه نگار توسط دادگاه کیفری تهران به پرداخت جزای نقدی محکوم شد.

بر اساس این حکم که توسط شعبه ۱۰۶۰ دادگاه کیفری دو تهران صادر و به وی ابلاغ شده است، خانم محمدی از بابت اتهام نشر اکاذیب به پرداخت جزای نقدی محکوم شده است. وی پیشتر از سوی شعبه چهارم بازپرسی دادسرای فرهنگ و رسانه از اتهام تبلیغ علیه نظام تبرئه شده بود.

خانم محمدی طی یادداشتی در صفحه شخصی خود ضمن اعلام این خبر نوشت: “فروردین ماه ۹۹، گزارشی درباره وضعیت زندان قرچک در روزهای شیوع کرونا در خبرگزاری خبرآنلاین نوشتم. بعد از انتشار، سازمان اطلاعات سپاه از من شکایت کرد و پرونده با اتهامات تبلیغ علیه نظام و نشر اکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی تشکیل شد. بعد از چندین جلسه بازجویی از سوی سپاه درباره گزارش، ساقط کردن هواپیمای اوکراینی، آبان ۹۸، فعالیت در گروه دیدبان آزار و پرداختن به مسائل مربوط به زنان، تفهیم اتهام و برایم کفالت ۱۵۰ میلیون تومانی صادر شد”.

خانم محمدی پیشتر به مدت ۱ سالبا فشار سازمان اطلاعات سپاه از کار در رسانه‌ای که در آن مشغول به کار است، منع شده بود.

۱۴۰۰ دی ۳, جمعه

بازداشت روحانی اهل سنت توسط نیروهای امنیتی در کامیاران

 دی ۳, ۱۴۰۰ 

بازداشت روحانی اهل سنت توسط نیروهای امنیتی در کامیاران

خبرگزاری هرانا – روز پنجشنبه ۲ دی‌ماه، محمدمیرزا رحمانی، روحانی اهل سنت در شهرستان کامیاران در استان کردستان توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد.

به گزارش خبرگزاری هرانا، به نقل از کردپا، روز پنجشنبه ۲ دی‌ماه ۱۴۰۰، یک روحانی اهل سنت از اهالی شهرستان کامیاران توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد.

بر اساس این گزارش، هویت وی محمدمیرزا رحمانی فرزند درویش امین اهل روستای “لون سادات” از توابع شهرستان کامیاران عنوان شده است.

تا لحظه تنظیم این گزارش پیگیری‌های خانواده این شهروند جهت اطلاع از سرنوشت وی بی‌نتیجه بوده است.

گفته میشود بازداشت این روحانی اهل سنت به دلیل سخنرانی وی در مراسم ختم حیدر قربانی، زندانی سیاسی اعدام شده، صورت گرفته است.

فاطمه بهمنی آزاد شد

 دی ۳, ۱۴۰۰ 

فاطمه بهمنی آزاد شد

خبرگزاری هرانا – فاطمه بهمنی فعال صنفی معلمان که صبح امروز جمعه ۳ دی‌ماه، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده بود، پس از انجام بازجویی آزاد شد.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از کانال شورای هماهنگی تشکل های صنفی ایران، فاطمه بهمنی فعال صنفی معلمان آزاد شد.

بر اساس این گزارش، تلفن همراه این فعال صنفی که در جریان بازداشت وی توسط نیروهای امنیتی ضبط شده بود، کماکان در دست این نیروها است.

فاطمه بهمنی صبح امروز جمعه ۳ دی‌ ۱۴۰۰، بدون ارائه حکم قضایی توسط ماموران اطلاعات سپاه در منزل شخصی خود واقع در شهرستان شازند بازداشت شد.

تاکنون از اتهامات مطروحه علیه این معلم و فعال صنفی، اطلاعاتی در دسترس نیست.

فاطمه بهمنی پیشتر نیز در سال ۱۳۹۷، در جریان تحصن معلمان در اراک به همراه همسرش محمد کرد بازداشت و به زندان این شهر منتقل شده بود.

این زوج معلم نهایتا، در دو پرونده جداگانه و توسط دو دادگاه مجموعا به دو سال حبس تعلیقی به مدت سه سال و پرداخت ۸ میلیون تومان جزای نقدی محکوم شده بودند.

دادگاه انقلاب بابل:شیوا خلیلی شهروند بهائی به یک سال حبس محکوم شد

 

دادگاه انقلاب بابل: شیوا خلیلی شهروند بهائی به یک سال حبس محکوم شد

شیوا خلیلی

شیوا خلیلی، شهروند ساکن بابل از سوی دادگاه انقلاب این شهر به یک سال حبس تعزیری محکوم شد.

به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، طی روزهای اخیر شیوا خلیلی، شهروند بهائی ساکن بابل به یک سال حبس تعزیری محکوم شد.

بر اساس این گزارش، این شهروند بهائی تلفن همراه وی ضبط شده است، اول پیشتر طی یک تماس تلفنی با مراجع قضایی احضار و سپس بازداشت شده بود.

شیوا خلیلی در تاریخ ۲۵ آبان ماه در پی احضار به بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب بابل بازداشت و پس از یک روز با تودیع قرار وثیقه آزاد شد.

طبق گزارش دریافتی و به نقل از منابع فعال حقوق بشر در ایران، شیوا خلیلی، شهروند بهائی ساکن بابل توسط شعبه اول «دادگاه» انقلاب این شهر به حبس محکوم شد.

بر اساس این گزارش، خانم خلیلی از بابت اتهام «تبلیغ علیه نظام» به استناد ماده ۵۰۰ قانون مجازات اسلامی، به یک سال حبس تعزیری و همچنین ضبط گوشی تلفن همراه تحت عنوان «آلت جرم» محکوم شده است.

جلسه رسیدگی به اتهامات مطروحه علیه شیوا خلیلی در تاریخ ۲۲ آذرماه در شعبه اول «دادگاه» عمومی و انقلاب بابل برگزار شده بود.

شیوا خلیلی روز سه‌شنبه ۲۵ آبان‌ماه در پی احضار تلفنی به شعبه ۱ بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب این شهر بازداشت و یک روز بعد با تودیع قرار وثیقه آزاد شد.

۱۴۰۰ دی ۲, پنجشنبه

تداوم بازداشت پدرام عبهر، شهروند بهائی در تهران

 دی ۲, ۱۴۰۰ 

تداوم بازداشت پدرام عبهر، شهروند بهائی در تهران

خبرگزاری هرانا – پدرام عبهر، شهروند بهائی ساکن تهران علیرغم گذشت بیش از یک ماه از زمان بازداشت، کماکان در یکی از بازداشتگاه های امنیتی تهران به سر میبرد.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، پدرام عبهر، شهروند بهائی ساکن تهران، کماکان در بازداشت بسر می برد.

آقای عبهر در تاریخ ۳۰ آبان ماه، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد. ماموران پس از بازداشت، ضمن تفتیش منزل پدری وی در شیراز برخی از لوازم شخصی از جمله سند منزل مسکونی، قاب عکس ها و کتب مرتبط با آئین بهائی، شناسنامه، کارت ملی، گذرنامه و تلفن های همراه اعضای خانواده و همچنین لپتاپ و هارد درایو این شهروند را ضبط کرده و با خود بردند. ماموران سپس در تاریخ ۲ آذرماه به همراه این شهروند بهائی جهت بازرسی، به منزل وی در تهران مراجعه کردند.

پیشتر یک منبع مطلع در خصوص بازداشت آقای عبهر به هرانا گفته بود: پدرام عبهر ساعت ۱۰ صبح روز یکشنبه ۳۰ آبان ماه از شیراز راهی بوشهر شد. وی درحالیکه مدت کوتاهی جهت استراحت در دشت ارژن توقف کرده بود، پیش از حرکت مجددا توسط ۳ اتومبیل ناشناس محاصره و پس از بازداشت به منزل والدینش در شیراز بازگردانده شد. ماموران که تعداد آن ها حدود ۱۳ تن بوده منزل خانواده این شهروند بهائی را تفتیش کردند”.

به گفته این منبع مطلع، در تاریخ ۱ آذرماه پدرام عبهر از بازداشتگاه یک نهاد امنیتی در شیراز به دادسرای شیراز منتقل شده است.

تا لحظه تنظیم این گزارش از دلایل بازداشت، اتهامات مطروحه، نهاد بازداشت کننده و محل نگهداری این شهروند اطلاعی در دسترس نیست.

پدرام عبهر ۳۷ ساله، مجرد و شهروند بهائی ساکن تهران است.

اسکایلر تامپسون، مسئول روابط خارجی مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، در رابطه با این خبر گفت: این سازمان به شدت اعمال تبعیض آمیز علیه اقلیت های مذهبی در ایران را محکوم می کند. ما از ایران می‌خواهیم که گام‌های مشخصی بردارد تا اطمینان حاصل شود که ایرانیان بخصوص شهروندان بهائی می‌توانند از آزادی‌های مذهبی، از جمله انجام آزادانه امور مذهبی مورد نظر خود برخوردار شوند.

شهروندان بهائی در ایران از آزادی‌های مرتبط به باورهای دینی محروم هستند، این محرومیت سیستماتیک در حالی است که طبق ماده ۱۸ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۸ میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی هر شخصی حق دارد از آزادی دین و تغییر دین با اعتقاد و همچنین آزادی اظهار آن به طور فردی یا جمعی و به طور علنی یا در خفا برخوردار باشد.

بر اساس منابع غیررسمی در ایران بیش از سیصد هزار شهروند بهائی وجود دارد اما قانون اساسی ایران فقط اسلام، مسیحیت، یهودیت و زرتشتی گری را به رسمیت شناخته و مذهب بهائیان را به رسمیت نمی‌شناسد. به همین دلیل طی سالیان گذشته همواره حقوق بهائیان در ایران به صورت سیستماتیک نقض شده است.

لیلا حسین زاده به زندان عادل آباد شیراز منتقل شد

 دی ۲, ۱۴۰۰ 

لیلا حسین زاده به زندان عادل آباد شیراز منتقل شد

خبرگزاری هرانا  – لیلا حسین زاده، فعال صنفی دانشجویی و زندانی سیاسی سابق امروز پنجشنبه ۲ دی ماه، به زندان عادل آباد شیراز منتقل شد. وی روز سه‌شنبه ۱۶ آذرماه در شیراز بازداشت و سپس از بازداشتگاه اداره اطلاعات شیراز به بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل شده بود.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، امروز پنجشنبه ۲ دی ۱۴۰۰، لیلا حسین زاده به زندان عادل آباد شیراز منتقل شد.

خانم حسین زاده هم اکنون در بند زنان زندان عادل آباد شیراز به سر میبرد.

لیلا حسین زاده، شب سه‌شنبه ۱۶ آذرماه زمانی که در مسافرت به سر می‌برد، در شیراز بازداشت شد و روز شنبه ۲۷ آذرماه طی یک تماس تلفنی با نزدیکان خود از انتقال به بازداشتگاه وزارت اطلاعات موسوم به بند ۲۰۹ زندان اوین خبر داد.

بازداشت خانم حسین زاده با حضور پرشمار نیروهای امنیتی همراه بوده است. این فعال صنفی از زمان دستگیری از حق تماس تلفنی با خانواده خود محروم بوده است. پرونده خانم حسین زاده پیش از این به شعبه ۴ بازپرسی دادگاه انقلاب شیراز به ریاست قاضی سیدمحمد خسروانی ارجاع داده شده بود.

خانم حسین زاده علیرغم ابتلا به بیماری کرون روده از دریافت داروهای ضروری خود محروم مانده و در شرایط نامناسب پزشکی بسر می‌برد. این زندانی سیاسی سابق در جریان بازجویی‌ها در بازداشتگاه اداره اطلاعات شیراز موسوم به پلاک ۱۰۰ و زندان اوین مورد ضرب و شتم قرار گرفته است.

همزمان رسانه های نزدیک به نهادهای امنیتی مدعی بازداشت شماری از شهروندان تحت عنوان “عناصر مرتبط با جریان ها و شبکه های ضدانقلاب خارج نشین با لیدری ل.ح” در شیراز شدند.

تا زمان تنظیم این گزارش از دلایل بازداشت و اتهامات مطروحه علیه وی اطلاعی دست نیست.

خانم حسین زاده اخیرا توسط شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی محمدرضا عموزاد به حبس و محرومیت اجتماعی محکوم و این حکم طی هفته جاری توسط شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران تایید شد. شرکت در مراسم تولد محمد شریفی مقدم، درویش گنابادی زندان مقایل دانشگاه صنعتی شریف و سر دادن سرود “خون ارغوان‌ها” از مصادیق اتهام این زندانی سیاسی سابق عنوان شده بود.

لیلا حسین‌زاده از دانشجویان دانشگاه تهران که در زمینه مطالبات صنفی دانشجویان فعالیت دارد به همراه تعداد دیگری از دانشجویان در جریان اعتراضات دی‌ماه ۹۶ بازداشت و پس از ۱۶ روز در تاریخ ۲۸ دی ماه ۹۶ با تودیع قرار وثیقه آزاد شد.

خانم حسین زاده در تاریخ ۱۶ اسفندماه ۹۶، توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ماشاالله احمدزاده از بابت اتهام “اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی” به تحمل ۵ سال حبس تعزیری و از بابت اتهام “تبلیغ علیه نظام” به تحمل ۱ سال حبس تعزیری و به عنوان مجازات تکمیلی ۲ سال “ممنوعیت خروج از کشور” محکوم شد. این حکم در تاریخ ۳ تیرماه ۹۸ توسط شعبه ۳۶ دادگاه تجدید نظر استان تهران از بابت اتهام “اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی” به ۳۰ ماه حبس تعزیری و از بابت اتهام “تبلیغ علیه نظام” به یک سال حبس تعزیری و همچنین مجازات تکمیلی ۲ سال ممنوعیت از خروج از کشور تقلیل یافت. به استناد ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی، اشد مجازات، ۳۰ ماه حبس تعزیری قابل اجرا بود. خانم حسین زاده در تاریخ ۶ مردادماه ۹۸، توسط ماموران امنیتی در منزل خود بازداشت و پس از ده روز نگهداری در یکی از خانه های امن اطلاعات سپاه جهت اجرای حکم ۲ سال و ۶ ماه حبس تعزیری خود به بند زنان زندان اوین منتقل شد.

لیلا حسین زاده در تاریخ ۲۱ اسفندماه ۹۸ از بند زنان زندان اوین به مرخصی اعزام شده و نهایتا با اعمال بخشنامه اخیر قوه قضاییه و عدم تحمل کیفر آزاد شد.

۱۴۰۰ آذر ۲۷, شنبه

خشونت و تبعیض علیه نوجوانان اقلیت جنسی در مدرسه؛نماد رنگین کمانی قدغن

 آذر ۲۷, ۱۴۰۰ 

خشونت و تبعیض علیه نوجوانان اقلیت‌ جنسی در مدرسه؛ نماد رنگین کمانی قدغن

خبرگزاری هرانا – اقلیت‌های جنسی و جنسیتی در ایران به دلیل جرم‌انگاری رابطه با همجنس در قانون مجازات اسلامی با مشکلاتی در زمینه‌های شغلی، اجتماعی و تحصیلی مواجه می‌شوند. حقوق برخی از نوجوانان اقلیت جنسی که در سنین بلوغ در حال شناخت هویت جنسی و جنسیتی خود هستند نیز از سوی مسئولان و اولیای مدرسه نقض می‌شود. برخی از آنان تنها به بهانه بیان جنسیتی متفاوت، مدل مو و یا نوع راه رفتن تحت فشار و تبعیض قرار می‌گیرند. در گزارش پیش رو به تجربه خشونت و تبعیض اهورا، پانیذ و تینا در مدرسه پرداخته شده است.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، در گزارش پیش رو به تجربه خشونت و تبعیض نوجوانان اقلیت جنسی در مدرسه پرداخته شده است.

اقلیت‌های جنسی و جنسیتی در ایران به دلیل جرم‌انگاری رابطه با همجنس در قانون مجازات اسلامی با مشکلاتی در زمینه‌های شغلی، اجتماعی و تحصیلی مواجه می‌شوند. حقوق برخی از نوجوانان اقلیت جنسی که در سنین بلوغ در حال شناخت هویت جنسی و جنسیتی خود هستند نیز از سوی مسئولان و اولیای مدرسه نقض می‌شود.

برخی از این کودکان به دلیل بیان جنسیتی متفاوت مورد قرار می‌گیرند. دانش‌آموزانی که تنها به بهانه مدل موی کوتاه و یا راه رفتن متفاوت در مدارس دخترانه تحت فشار هستند. به گفته یک منبع مطلع در یکی از مدرسه‌های فرزانگان تهران دانش آموزان حتی اجازه در آغوش کشیدن یکدیگر را ندارند. به گفته او یکی از دانش آموزان به دلیل موی کوتاه تمام سال مجبور به استفاده از هدبند شده بود.

در موردی دیگر پانیذ زمانی که دانش آموز مقطع سوم دبیرستان در تهران بود، بارها به دلیل ظاهر متفاوت و موی کوتاه متهم به “انحراف” شده بود. مسئولان مدرسه چنیدن بار با خانواده او تماس گرفته و از آنها خواسته بودند که پانیذ را به دکتر ببرند. این فشارها و تحت نظر بودن نهایتا منجر به اخراج کوتاه مدت او از مدرسه شد.

پانیذ در این خصوص به هرانا گفت: «از طرف مدرسه به یک اردوی خارج از استان برده شده بودیم و شب را همانجا ماندیم. من با دوست دختر خودم هم اتاق بودم و مدیر و ناظم بارها به بهانه‌های متفاوت به اتاق ما می‌آمدند. بار آخر ساعت دو شب بدون در زدن و اجازه وارد اتاق شدند و دوستم روی تخت من بود. شب از هم جدا شده و به اتاق‌های دیگری برده شدیم و از والدین ما هم خواسته شد تا به مدرسه بیایند. به این ترتیب خانواده‌ها هم به موضوع پی بردند. گوشی‌ تلفن همراه من را باز کرده و عکس‌های خصوصی ما را برای خودشان فرستادند! کاری که اصلا اجازه آن را نداشتند. نهایتا به مدت ۳ روز از مدرسه اخراج شدیم. سال بعد هم از ثبت نام ما جلوگیری شد و من به مدرسه دیگری رفتم.»

در مواردی دانش آموزان قربانی خشونت سایر همکلاسی‌ها می‌شوند. با این وجود مسئولان مدرسه با شماتت قربانی او را مسئول آزار جنسی و خشونت رخ داده قلمداد می‌کنند. تینا، شهروند ترنس اهل اصفهان در دوران مدرسه بارها مورد آزار قرار گرفته بود، با این حال، خود او از حضور در مدرسه محروم شده و تنها حق شرکت در امتحانات نهایی را داشت.

او در این خصوص به هرانا گفت: «تاکید آنها بر این بود که حالات و رفتار من باعث ایجاد فساد بین دانش آموزان شده و با این مغلطه که چرا سایرین مورد این خشونت‌ها قرار نمی‌گیرند من را شماتت می‌کردند که مشکل از من است. یک بار توسط یکی از دانش آموزان در مدرسه به شدت مورد ضرب و شتم قرار گرفتم، ناظم با آنکه شاهد ماجرا بود حتی حاضر نشد به من کمک کند!»

این رفتار مسئولان مدرسه شرایط را برای کودکان و نوجوانان ال‌جی‌بی‌تی‌کیو دشوارتر کرده و در معرض خشونت بیشتری از سوی سایرین قرار می‌گیرند. اهورا شهروند ترنس اهل پیرانشهر که به دلیل همین آزار و خشونت‌ها منزوی شده و روابط دوستی خود را به چند تن محدود کرده بود، به دلیل درگیری دو دانش آموز دیگر به مدت یک ماه از مدرسه اخراج شده بود.

اهورا درباره تجربه خود به هرانا گفت: «دوست نزدیک و صمیمی من به دلیل مشکلات شخصی خودش با یکی از کسانی که همیشه با قلدری من را مورد آزار قرار می‌داد درگیر شد. اصلا دلیل دعوا به من ارتباطی نداشت اما وقتی که آنها را به دفتر مدرسه بردند فردی که مقصر درگیری بود ادعا کرد که دعوا بر سر من بوده و ما را متهم به رابطه با یکدیگر کرد. با توجه به رفتار و پوشش من مسئولان مدرسه هم حرف او را باور کردند. والدین ما را به مدرسه خواستند. من و دوستم به مدت یک ماه از آمدن به مدرسه محروم شدیم اما عامل دعوا و درگیری بدون هیچ مشکلی از فردایش در کلاس حاضر شد. از طرف دیگر من در خانه هم تحت فشار قرار گرفتم و از پدر خودم کتک خوردم و نهایتا بعد از ۱۵ روز با وساطت و اصرار به کلاس درس برگشتم.»

برخی از نوجوانان تنها با مطرح شدن اتهام گرایش به همجنس که در ادبیات جمهوری اسلامی تحت عنوان «همجنسبازی» مطرح می‌شود در معرض توبیخ، توهین و یا اخراج قرار می‌گیرند. طی هفته‌های اخیر یک دانش آموزان محصل پایه دهم در سنندج تنها به دلیل استفاده از چند نماد رنگین کمانی مورد توبیخ قرار گرفته است. او در این خصوص به هرانا گفت: «من را با گزارش چند تا از همکلاسی‌ها به دفتر مدرسه بردند، آنها گزارش داده بودند که من جوراب رنگین کمانی پوشیده‌ام. مجبورم کردند کفش‌هایم را در بیاورم (البته آن روز آن جوراب‌ها را نپوشیده بودم)، به شدت به من توهین کرده و تحقیرم کردند. به من گفتند مثل پسرها راه می‌روم و رفتار می‌کنم حتی یک مسئول مدرسه به من گفت بهتر است دوست پسرم بگیرم تا این رفتارهایم اصلاح شود!»

این نوجوان که پیشتر نیز به دلیل استفاده از عکس رنگین کمان در پروفایل اپلیکیشن “شاد” مورد توبیخ قرار گرفته بود ادامه داد: «از همه طرف روی من فشار است، خانواده یک طرف، این فشارها و توهین‌ها در مدرسه هم یک طرف دیگر. چرا من باید در این سن این همه فشار و سختی تجربه کنم؟»

لازم به ذکر است که برخی از شهروندان اقلیت جنسی در دانشگاه و یا خوابگاه نیز با فشار حراست مواجه شده و در معرض خطر اخراج قرار می‌گیرند. هرانا به زودی گزارشی مجزا در این خصوص منتشر خواهد کرد.

قوانین در ایران نه تنها در خدمت حمایت از حقوق اقلیت‌های جنسی و جنسیتی نیست بلکه در نقطه مقابل به سلاحی مرگبار علیه آنان تبدیل شده است، بعنوان مثال در فصل اول باب دوم قانون مجازات اسلامی رابطه جنسی رضایتمندانه با همجنس بزرگسال جرم‌انگاری شده و در صورت اثبات، مجازات‌هایی از شلاق تا اعدام را برای افراد پیش‌بینی کرده است. هرانا اردیبهشت‌ماه امسال به مناسبت ۱۷ ماه مه، روز جهانی مقابله با همجنسگراستیزی، ترنس ستیزی و دوجنسگراستیزی گزارشی اجمالی از نقض حقوق جامعه اقلیت‌های جنسی در ایران در بازه زمانی یکساله و همچنین مشخصات شماری از افراد و یا موسسات ناقض حقوق اقلیت‌های جنسی و جنسیتی که توسط دادگستر، بانک اطلاعاتی جامع ناقضان حقوق بشر در ایران جمع آوری شده را منتشر کرد.

شیوا خلیلی، شهروند بهایی به یکسال حبس محکوم شد

 آذر ۲۷, ۱۴۰۰ 

شیوا خلیلی، شهروند بهائی به یک سال حبس محکوم شد/ ضبط تلفن همراه تحت عنوان «آلت جرم»

خبرگزاری هرانا – شیوا خلیلی، شهروند بهائی ساکن بابل توسط دادگاه انقلاب این شهر به یک سال حبس تعزیری محکوم شد. بر اساس حکم صادره تلفن همراه این شهروند نیز به عنوان “آلت جرم” ضبط شده است. شیوا خلیلی در تاریخ ۲۵ آبان ماه در پی احضار به بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب بابل بازداشت و پس از یک روز با تودیع قرار وثیقه آزاد شد.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، شیوا خلیلی، شهروند بهائی ساکن بابل توسط شعبه اول دادگاه انقلاب این شهر به حبس محکوم شد.

بر اساس حکم صادره توسط این دادگاه، خانم خلیلی از بابت اتهام تبلیغ علیه نظام به استناد ماده ۵۰۰ قانون مجازات اسلامی، به یک سال حبس تعزیری و همچنین ضبط گوشی تلفن همراه تحت عنوان “آلت جرم” محکوم شده است.

جلسه رسیدگی به اتهامات مطروحه علیه شیوا خلیلی در تاریخ ۲۲ آذرماه در شعبه اول دادگاه عمومی و انقلاب بابل برگزار شده بود.

خانم خلیلی روز سه‌شنبه ۲۵ آبان‌ماه در پی احضار تلفنی به شعبه ۱ بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب این شهر بازداشت و یک روز بعد با تودیع قرار وثیقه آزاد شد.

اسکایلر تامپسون، مسئول روابط خارجی مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، در رابطه با این خبر گفت: «این سازمان به شدت اعمال تبعیض آمیز علیه اقلیت های مذهبی در ایران را محکوم می کند. ما از ایران می‌خواهیم که گام‌های مشخصی بردارد تا اطمینان حاصل شود که ایرانیان بخصوص شهروندان بهایی می‌توانند از آزادی‌های مذهبی، از جمله انجام آزادانه امور مذهبی مورد نظر خود برخوردار شوند.»

شهروندان بهائی در ایران از آزادی‌های مرتبط به باورهای دینی محروم هستند، این محرومیت سیستماتیک در حالی است که طبق ماده ۱۸ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۸ میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی هر شخصی حق دارد از آزادی دین و تغییر دین با اعتقاد و همچنین آزادی اظهار آن به طور فردی یا جمعی و به طور علنی یا در خفا برخوردار باشد.

بر اساس منابع غیررسمی در ایران بیش از سیصد هزار شهروند بهائی وجود دارد اما قانون اساسی ایران فقط اسلام، مسیحیت، یهودیت و زرتشتی گری را به رسمیت شناخته و مذهب بهائیان را به رسمیت نمی‌شناسد. به همین دلیل طی سالیان گذشته همواره حقوق بهائیان در ایران به صورت سیستماتیک نقض شده است.

وضعیت نامساعد پزشکی و ضرب و شنم لیلا حسین زاده در بازداشتگاه وزارت اطلاعات شیراز و تهران

 آذر ۲۷, ۱۴۰۰ 

وضعیت نامساعد پزشکی و ضرب و شتم لیلا حسین زاده در بازداشتگاه وزارت اطلاعات شیراز و تهران

خبرگزاری هرانا  – لیلا حسین زاده، فعال صنفی دانشجویی و زندانی سیاسی سابق دقایقی پیش طی یک تماس تلفنی با نزدیکان خود از تداوم بازداشت در بازداشتگاه وزارت اطلاعات موسوم به بند ۲۰۹ زندان اوین خبر داد. خانم حسین زاده علیرغم ابتلا به بیماری کرون روده از دریافت داروهای ضروری خود محروم مانده و در شرایط نامناسب پزشکی بسر می‌برد. این زندانی سیاسی سابق در جریان بازجویی‌ها در بازداشتگاه اداره اطلاعات شیراز موسوم به پلاک ۱۰۰ و زندان اوین مورد ضرب و شتم قرار گرفته است.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، امروز شنبه ۲۷ آذرماه ۱۴۰۰، لیلا حسین زاده، فعال صنفی دانشجویی و زندانی سیاسی سابق طی یک تماس تلفنی با نزدیکان خود از انتقال به بازداشتگاه وزارت اطلاعات موسوم به بند ۲۰۹ زندان اوین خبر داد.

خانم حسین زاده علیرغم ابتلا به بیماری کرون روده از دریافت داروهای ضروری خود محروم مانده و در شرایط نامناسب پزشکی بسر می‌برد. این زندانی سیاسی سابق در جریان بازجویی‌ها در بازداشتگاه اداره اطلاعات شیراز موسوم به پلاک ۱۰۰ و زندان اوین مورد ضرب و شتم قرار گرفته است.

لیلا حسین زاده، شب سه‌شنبه ۱۶ آذرماه زمانی که در مسافرت به سر می‌برد، در شیراز بازداشت شد. بازداشت خانم حسین زاده با حضور پرشمار نیروهای امنیتی همراه بوده است. این فعال صنفی از زمان دستگیری از حق تماس تلفنی با خانواده خود محروم بوده است. پرونده خانم حسین زاده پیش از این به شعبه ۴ بازپرسی دادگاه انقلاب شیراز به ریاست قاضی سیدمحمد خسروانی ارجاع داده شده بود.

همزمان رسانه های نزدیک به نهادهای امنیتی مدعی بازداشت شماری از شهروندان تحت عنوان “عناصر مرتبط با جریان ها و شبکه های ضدانقلاب خارج نشین با لیدری ل.ح” در شیراز شدند.

تا زمان تنظیم این گزارش از دلایل بازداشت و اتهامات مطروحه علیه وی اطلاعی دست نیست.

خانم حسین زاده اخیرا توسط شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی محمدرضا عموزاد به حبس و محرومیت اجتماعی محکوم و این حکم طی هفته جاری توسط شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران تایید شد. شرکت در مراسم تولد محمد شریفی مقدم، درویش گنابادی زندان مقایل دانشگاه صنعتی شریف و سر دادن سرود “خون ارغوان‌ها” از مصادیق اتهام این زندانی سیاسی سابق عنوان شده بود.

لیلا حسین‌زاده از دانشجویان دانشگاه تهران که در زمینه مطالبات صنفی دانشجویان فعالیت دارد به همراه تعداد دیگری از دانشجویان در جریان اعتراضات دی‌ماه ۹۶ بازداشت و پس از ۱۶ روز در تاریخ ۲۸ دی ماه ۹۶ با تودیع قرار وثیقه آزاد شد.

خانم حسین زاده در تاریخ ۱۶ اسفندماه ۹۶، توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ماشاالله احمدزاده از بابت اتهام “اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی” به تحمل ۵ سال حبس تعزیری و از بابت اتهام “تبلیغ علیه نظام” به تحمل ۱ سال حبس تعزیری و به عنوان مجازات تکمیلی ۲ سال “ممنوعیت خروج از کشور” محکوم شد. این حکم در تاریخ ۳ تیرماه ۹۸ توسط شعبه ۳۶ دادگاه تجدید نظر استان تهران از بابت اتهام “اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی” به ۳۰ ماه حبس تعزیری و از بابت اتهام “تبلیغ علیه نظام” به یک سال حبس تعزیری و همچنین مجازات تکمیلی ۲ سال ممنوعیت از خروج از کشور تقلیل یافت. به استناد ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی، اشد مجازات، ۳۰ ماه حبس تعزیری قابل اجرا بود. خانم حسین زاده در تاریخ ۶ مردادماه ۹۸، توسط ماموران امنیتی در منزل خود بازداشت و پس از ده روز نگهداری در یکی از خانه های امن اطلاعات سپاه جهت اجرای حکم ۲ سال و ۶ ماه حبس تعزیری خود به بند زنان زندان اوین منتقل شد.

لیلا حسین زاده در تاریخ ۲۱ اسفندماه ۹۸ از بند زنان زندان اوین به مرخصی اعزام شده و نهایتا با اعمال بخشنامه اخیر قوه قضاییه و عدم تحمل کیفر آزاد شد.

۱۴۰۰ آذر ۲۶, جمعه

گزارشی از تداوم بازداشت و بی خبری از وضعیت نرگس محمدی در سلولهای انفرادی زندان اوین

 

گزارشی از تداوم بازداشت و بی‌خبری از وضعیت نرگس محمدی در سلولهای انفرادی زندان اوین

نرگس محمدی

تقی رحمانی همسر نرگس محمدی فعال حقوق بشر محبوس در سلول انفرادی اوین، ضمن ابراز نگرانی از وضعیت همسرش نوشت«وی همچنان در سلولهای انفرادی نگهداری می شود.»

به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، تقی رحمانی همسر نرگس محمدی، فعال حقوق بشر محبوس در سلول انفرادی اوین، که روز سه‌شنبه ۲۵ آبان ماه ۱۴۰۰، در کرج بازداشت شده بود همچنان در سلولهای انفرادی تحت شکنجه و بازداشت بسر می‌برد.

بر اساس این گزارش، آقای رحمانی نوشت: «نرگس محمدی حق انتخاب وکیل ندارد و در انفرادی بسر می‌برد، از وضعیت وی بی‌خبر هستیم، یک ماه از دستگیری او گذشته است.»

وی افزود: «بازپرس شعبه دو دادسرای اوین می‌گوید؛ خانم محمدی حق انتخاب وکیل ندارد و به دلیل پرونده‌هایی که برای او تشکیل شده در انفرادی به سر می‌برد.»

نرگس محمدی، روز سه‌شنبه ۲۵ آبان ماه در بهشت سکینه کرج توسط نیروهای اداره اطلاعات همراه با ضرب و شتم بازداشت و در سلول انفرادی زندان اوین، حکم ۳۰ ماه زندان و ۸۰ ضربه شلاق به او ابلاغ شد.

نرگس محمدی یک روز پس از بازداشت در تماسی کوتاه که با خانواده خود داشته اعلام کرد، حکم ۳۰ماه زندان و ۸۰ ضربه شلاق در سلول انفرادی به وی ابلاغ شده است. اما از آن به بعد دیگر تماسی نداشته است.

این حکم در ارتباط با تحصن خانم محمدی در زندان اوین در سال ۱۳۹۸ در اعتراض به «کشتار معترضین در خیابان» و همچنین نامه‌هایی که از داخل زندان نوشته بود، صادر شده است.

نرگس محمدی که از ۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۴ بازداشت شده بود، محکومیت حبس خود را در زندان اوین و زنجان سپری کرد و روز ۱۷ مهر ۱۳۹۹ از زندان آزاد شد. وی پیش از بازداشت، نایب رئیس کانون مدافعان حقوق بشر در ایران بوده است.


مجمع عمومی سازمان ملل،قطعنامه محکومیت نقض حقوق بشر در ایران را تصویب کرد

 آذر ۲۶, ۱۴۰۰ 

مجمع عمومی سازمان ملل، قطعنامه محکومیت نقض حقوق بشر در ایران را تصویب کرد

خبرگزاری هرانا –‌ مجمع عمومی سازمان ملل، با تصویب قطعنامه‌ای نقض آشکار و سیستماتیک حقوق بشر در ایران را محکوم کرد و خواستار آزادی بازداشت شدگان اعتراضات مردمی در ایران شد. این مجمع خواهان توقف صدور و اجرای حکم اعدام به ویژه برای کودک-مجرمان شده و بازداشت‌های سیستماتیک و عدم دسترسی زندانیان به درمان، آب آشامیدنی سالم و بهداشت را محکوم کرد. همچنین با اشاره به اعمال خشونت مسئولان زندان اوین بر زندانیان خواهان پاسخگویی حکومت ایران در این خصوص شد.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، مجمع عمومی سازمان ملل، با تصویب قطعنامه‌ نقض آشکار و سیستماتیک حقوق بشر در ایران را محکوم کرد.

این قطعنامه که توسط دولت کانادا معرفی شده بود، روز پنجشنبه ۲۵ آذرماه ۱۴۰۰، با ۷۸ رای موافق، ۳۱ رای مخالف و ۶۹ رای ممتنع به تصویب رسید.

در قطعنامه مورد اشاره از جمهوری اسلامی خواسته شده است تا روند گسترده دستگیری و بازداشت‌های خودسرانه را متوقف کرده و افرادی را که به دلیل اعمال حقوق و آزادی‌های بنیادین خود، از جمله شرکت در اعتراضات، بازداشت شده‌اند، آزاد کند.

این مجمع ضمن ابراز نگرانی جدی نسبت صدور و اجرای مجازات اعدام علی‌الخصوص برای کودک-مجرمان و شهروندانی که با اتهامات سیاسی به اعدام محکوم میشوند، اجرای این احکام در ملا عام را محکوم و اعدام کودک-مجرمان را نقض فاحش کنوانسیون حقوق کودک عنوان کرد.

در بخش دیگری از این قطعنامه به تعداد بسیار نگران‌کننده، آزار و اذیت مدافعان حقوق بشر و مرگ‌های مشکوک زندانیان اشاره کرده است و خواهان پاسخگویی مسئولان در خصوص اعمال خشونت مسئولان زندان اوین علیه زندانیان شد. همچنین استفاده از شکنجه علیه زندانیان و یا دسترسی آنان به درمان، آب آشامیدنی سالم و بهداشت مشروط به اعترافات اجباری را محکوم کرد.

این مجمع از جمهوری اسلامی خواست حق تشکل‌های کارگری را به رسمیت شناخته و ضمن توقف اعمال انتقام جویانه علیه فعالان کارگری و صنفی، به آدم ربایی، دستگیری و اعدام مخالفان سیاسی، مدافعان حقوق بشر، از جمله مدافعان حقوق اقلیت‌ها و زنان پایان دهد.

همچنین در خصوص آزار سیستماتیک اقلیت‌های مذهبی به ویژه شهروندان بهائی، تخریب یا مصادره محل کسب و اموال، لغو مجوزها و محدودیت‌های دسترسی به آموزش این شهروندان را محکوم کرد.

احراز هویت؛گزارش تکمیلی از اعدام یک زن زندانی در آمل

 آذر ۲۶, ۱۴۰۰ 

احراز هویت؛ گزارش تکمیلی از اعدام یک زن زندانی در آمل

خبرگزاری هرانا – هویت یک زن زندانی که بامداد روز سه‌شنبه ۲۳ آذرماه در زندان آمل اعدام شده بود، احراز شد. این زندانی پیشتر از بابت اتهام «مشارکت در قتل» به اعدام محکوم شده بود.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، هویت یک زن زندانی اعدام شده در زندان آمل، احراز شد.

هرانا هویت این شهروند را “معصومه زارعی، متولد ۱۳۶۰ و مادر یک دختر ۲۱ ساله” احراز کرده است. خانم زارعی حدود ۷ سال پیش به اتهام «مشارکت در قتل» همسرش به اعدام محکوم شده و این حکم بامداد روز سه‌شنبه ۲۳ آذرماه در زندان آمل اجرا شد.

یک منبع نزدیک به خانواده در خصوص این پرونده به هرانا گفت: «خانم زارعی توسط همسرش که به مواد مخدر اعتیاد داشت مورد ضرب و شتم قرار میگرفت و همسرش  با زنان دیگر نیز رابطه برقرار کرده بود. با این وجود معصومه زارعی به دلیل نداشتن حق طلاق امکان جدایی از همسرش را نداشت. شوهرش علنا می‌گفت: “طلاق نمی‌دهم، اجازه نمی‌دهم بچه را ببری، خودت هم حق نداری بروی”، تمام اینها نهایتا منجر به وقوع این ماجرا شد.»

به گفته یک منبع مطلع، خانم زارعی یک روز قبل از بند عمومی خارج و به دلیل عدم پیش‌بینی مکان لازم و نبود سلول انفرادی شب پیش از اجرای حکم را در دفتر پرسنل زندان در کنار پنج مامور زندان سپری کرده بود.

این منبع در خصوص جزئیات اجرای حکم به هرانا گفت: «معصومه زارعی را با دستبند و پابند ساعت ۶ صبح روز سه‌شنبه به قصد تلاش برای اخذ رضایت از اتاق پرسنل زندان خارج کردند و آخرین بار ساعت ۷:۳۰ صبح توسط همبندی‌هایش دیده شد. وی نهایتا حدود ساعت ۸ در داخل ساختمان اداره زندان آمل اعدام شد. اجرای حکم در جایی بود که محل رفت و آمد و گذر است و به مدت حدود ۲۰ دقیقه بالای دار بود. پیش از اجرای حکم نیز حدود نیم ساعت در انتظار مامور زن از نیروی انتظامی برای اجرای حکم بودند و از فرط فشار روانی سه مرتبه به او آب قند دادند.»

به گفته این منبع دختر ۲۱ ساله خانم زاعری که در این ۷ سال تنها ۴ بار موفق به ملاقات با مادرش شده بود، شاهد تمامی این اتفاقات بوده است. به گفته یک منبع نزدیک به خانواده :«شاکی‌های خانم زارعی پدر و مادر همسرش بودند. اما دختر او مخالف اعدام مادرش بود. در این سال‌ها برای جلب رضایت پنهانی و به صورت تلفنی با مادرش صحبت می‌کرد و ملاقات نمیرفت. از حق قانونی‌اش برای اعتراض استفاده نکرد تا بتواند رضایت بگیرد. با این وجود شاکی‌ها با پرداخت تفاضل دیه بدون جلب رضایتش موفق به اجرای حکم شدند. خانم زارعی از یک ماه قبل از اعدامش با خبر بود و همین امر فشار روانی زیادی بر خودش و همبندی‌هایش آورده بود. بندی که از حدود یک ماه و نیم پیش به دلیل جدا کردن یک کودک شیرخوار از مادر زندانی‌اش تحت فشار روانی و در تلاطم بود.»

اعدام این زندانی تا لحظه تنظیم این گزارش توسط رسانه‌های داخل ایران و یا منابع رسمی اعلام نشده است.

بر اساس گزارش مرکز آمار، نشر و آثار مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران در بازه زمانی (۸ اکتبر ۲۰۲۰ تا ۹ اکتبر ۲۰۲۱) دستکم ۲۶۶ شهروند اعدام شدند و ۹۰ تن دیگر به اعدام محکوم شدند. از جمله اعدام شدگان باید به اعدام ۳ کودک-مجرم اشاره کرد.

بنا بر همین گزارش بیش از ۸۲ درصد اعدام های صورت گرفته در ایران توسط دولت یا نهاد قضایی اطلاع رسانی نمی‌شوند که نهادهای حقوق بشری اصطلاحا آن را اعدام “مخفیانه” می‌خوانند.

امام جمعه اهل سنت آزادشهر توسط نماینده علی خامنه ای عزل شد

 آذر ۲۶, ۱۴۰۰ 

امام جمعه اهل سنت آزادشهر توسط نماینده علی خامنه‌ای عزل شد

خبرگزاری هرانا –‌ امروز جمعه ۲۶ آذر ماه نماینده علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی در استان گلستان در اقدامی غیرمعمول محمدحسین گرگیج، امام جمعه اهل سنت آزادشهر را عزل کرد. این اقدام بی‌سابقه از دخالت نمایندگان علی خامنه‌ای در عزل و نصب امامان جمعه اهل سنت ایران، موجب اعتراض شهروندان سنی مذهب آزاد شهر شده است.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری فعالان حقوق بشر ایران، امروز جمعه ۲۶ آذر ماه ۱۴۰۰، محمدحسین گرگیج امام جمعه اهل سنت آزادشهر طی حکمی توسط نماینده علی خامنه‌ای در استان گلستان، عزل شد.

عزل این روحانی اهل سنت در پی ایراد سخنانی در خصوص مباحث دینی صورت گرفته است. این در حالی است که امامان جمعه اهل سنت در ایران توسط رهبر جمهوری اسلامی یا نمایندگان وی، عزل و نصب نمی‌شوند.

محمدحسین گرگیج، امام جمعه این شهرستان و از منتقدان برخی از سیاست‌های جمهوری اسلامی و از جمله افرادی است که در استان گلستان موجبات آزادی شماری از زندانیان محکوم به اعدام را تا کنون فراهم کرده است.

این اقدام بی‌سابقه از دخالت نمایندگان علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی در عزل و نصب امامان جمعه اهل سنت ایران، موجب اعتراض شهروندان سنی مذهب آزاد شهر شده و امروز سطح این شهر با حضور گسترده نیروهای امنیتی همراه بوده است.