دی ۴, ۱۴۰۰
پدرام عبهر، شهروند بهائی با تودیع قرار وثیقه از زندان اوین آزاد شد
خبرگزاری هرانا – پدرام عبهر، شهروند بهائی ساکن تهران امروز شنبه ۴ دیماه با تودیع قرار وثیقه به صورت موقت و تا پایان مراحل دادرسی از یکی از بازداشتگاههای امنیتی زندان اوین آزاد شد. آقای عبهر در تاریخ ۳۰ آبان ماه توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده بود.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، امروز شنبه ۴ دیماه ۱۴۰۰، پدرام عبهر، شهروند بهائی ساکن تهران از یکی از بازداشتگاههای امنیتی زندان اوین آزاد شد.
آزادی آقای عبهر دقایقی پیش با تودیع قرار وثیقه سنگین به صورت موقت و تا پایان مراحل دادرسی صورت گرفته است.
آقای عبهر در تاریخ ۳۰ آبان ماه، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد. ماموران پس از بازداشت، ضمن تفتیش منزل پدری وی در شیراز برخی از لوازم شخصی از جمله سند منزل مسکونی، قاب عکس ها و کتب مرتبط با آئین بهائی، شناسنامه، کارت ملی، گذرنامه و تلفنهای همراه اعضای خانواده و همچنین لپتاپ و هارد درایو این شهروند را ضبط کرده و با خود بردند. ماموران سپس در تاریخ ۲ آذرماه به همراه این شهروند بهائی جهت بازرسی، به منزل وی در تهران مراجعه کردند.
پیشتر یک منبع مطلع در خصوص بازداشت آقای عبهر به هرانا گفته بود: «پدرام عبهر ساعت ۱۰ صبح روز یکشنبه ۳۰ آبان ماه از شیراز راهی بوشهر شد. وی درحالیکه مدت کوتاهی جهت استراحت در دشت ارژن توقف کرده بود، پیش از حرکت مجددا توسط ۳ اتومبیل ناشناس محاصره و پس از بازداشت به منزل والدینش در شیراز بازگردانده شد. ماموران که تعداد آن ها حدود ۱۳ تن بوده منزل خانواده این شهروند بهائی را تفتیش کردند.»
به گفته این منبع مطلع، در تاریخ ۱ آذرماه پدرام عبهر از بازداشتگاه یک نهاد امنیتی در شیراز به دادسرای شیراز منتقل شده بود.
پدرام عبهر ۳۷ ساله، مجرد و شهروند بهائی ساکن تهران است.
اسکایلر تامپسون، مسئول روابط خارجی مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، در رابطه خبر بازداشت این شهروند بهائی گفته بود: این سازمان به شدت اعمال تبعیض آمیز علیه اقلیت های مذهبی در ایران را محکوم می کند. ما از ایران میخواهیم که گامهای مشخصی بردارد تا اطمینان حاصل شود که ایرانیان بخصوص شهروندان بهائی میتوانند از آزادیهای مذهبی، از جمله انجام آزادانه امور مذهبی مورد نظر خود برخوردار شوند.
شهروندان بهائی در ایران از آزادیهای مرتبط به باورهای دینی محروم هستند، این محرومیت سیستماتیک در حالی است که طبق ماده ۱۸ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۸ میثاق بینالمللی حقوق مدنی و سیاسی هر شخصی حق دارد از آزادی دین و تغییر دین با اعتقاد و همچنین آزادی اظهار آن به طور فردی یا جمعی و به طور علنی یا در خفا برخوردار باشد.
بر اساس منابع غیررسمی در ایران بیش از سیصد هزار شهروند بهائی وجود دارد اما قانون اساسی ایران فقط اسلام، مسیحیت، یهودیت و زرتشتی گری را به رسمیت شناخته و مذهب بهائیان را به رسمیت نمیشناسد. به همین دلیل طی سالیان گذشته همواره حقوق بهائیان در ایران به صورت سیستماتیک نقض شده است.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر